Skocz do zawartości
IGNORED

kłopoty z north.pl

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ta firma jeszcze istnieje ? Czasem na forum pojawiaja sie informacje ,że mozna tam kupic jakies ciekawostki - igły do wkładek i stare elementy elektroniczne niedostepne na rynku . Idac tym tropem zamówiłem dosłownie 4 sztuki tranzystorków niezbednych do naprawy CD-ka. Były dostępne od ręki . Przelałem forsę pod koniec stycznia i czekałem na paczkę .I tak czekam do dziś . w drugim tygodniu oczekiwania zadzwoniłem i zapytałem czy wysłano . Powiedziano mi ,że wysłano 2 lutego . W trzecim tygodniu poprosiłem o podanie numeru przesyłki aby sprawdzic na Poczcie . Obiecali ,że prześlą na maila bo teraz nie mają bo robia wysyłki grupowe itp itd i musza otrzymac informacje z Poczty ( !? ) Ja czekałem jak głupi ale nie dostałem maila . Napisałem skargę ale nie odpowiedzieli . Dzisiaj nawet nikt tam nie odbiera telefonu .Niby to tylko kilkanaście złotych ale odtwarzacz czeka a czuje sie ,,olany".

Czyli zebrali kasę na przedpłatach od klientów i tyle ich widzielismy ?

...there is no spoon...

https://www.audiostereo.pl/topic/61983-k%C5%82opoty-z-northpl/

tam się chyba coś popieprzyło z ludźmi. jak pracował tam J.N. to wszystko było tip-top. ostatnio wysłałem pytanie o igłę do wkładki Lenco-100 dopisując, że excel 70 i cośtamjeszcze to to samo. w sieci tego pełno, wystarczy poguglać. jakiś kolo odpisał mi, że prosi o "podanie danych z tabliczki znamionowej urządzenia"?!. odpisałem mu, że nie bardzo rozumiem o co mu chodzi a pytanie jest bardzo proste, niech skorzysta w wykukiwarki. zapytałem też, czy p. J.N. już tam nie pracuje. i tyle, żadnej odpowiedzi nie dostałem. no to łaski bez, są inne sklepy na świecie.

oto jak w prosty sposób zamordować niezły biznes, wystarczy posadzić jakiegoś palanta, który nie ogarnia.

jak się wątek nieco rozwinie, proponuję podesłać linka do north.pl

To niestety normalność w naszej rzeczywistości.

bPrzygotowanie zawodowe polega na przedstawieniu drzewa genealogicznego w powiazaniu z pracodawcą.Nie fachowosoc i wiedza,a kunktatorstwo króluje wszędzie.

Od instytucji publicznych np.Sądow,Biur Notarialnych gdzie dziewczyny chodzą z pepkami na wierzchu mimo ze reprezentują bądź co badź instytucje państwową. Albo urzedniczki w gminach, z makijażem jak na Sylwestra,

W robocie potrzeba czegoś więcej niż tylko zegarek.Z niewolnika nie ma robotnika.

A że North zszedl na psy to fakt.Bałagan mają nieziemski i nie ma tego komu okiełznać

Szkoda , naprawde liczyłem na to,że będzie sklepik gdzie dostanę rzeczy wyjątkowe i niespotykane a czasem bardzo potrzebne . No ale teraz to lepiej samemu z kory wystrugac niż tam zamówic bo pieniadze w błoto i tylko niesmak .

...there is no spoon...

Jest jeszcze Conrad,ale ceny wyższe ,choć sprawniej.

Kupowałem ostatnio przelotki przedłużek do frontów pod potki,przepusty , przedłuzki i łaczniki

Pakiet przygotowali terminowo , bez problemów odbiór własny w W-wie

Zastanawiam się tylko jak rozwiązac ta sprawę z north.pl . Tranzystorki są mi potrzebne ale przestałem liczyc na to ,że wysłali .Przeciez nie zgłosze wyłudzenia bo kwota smieszna .

...there is no spoon...

Od rana siedziałem na telefonie i dodzwoniłem sie do reklamacji North.pl . I tu miły człowiek podał mi numer wysyłki !! Nareszcie . Popęziłem na Poczte i okazało sie ,że podobno dwa razy awizowano ta przesyłkę . Udowodniłem ,że listonosza nawet nie było u mnie . Otrztymałem na Poczcie informacje ,że paczka jest juz w drodze powrotnej do north.pl.Zostanie do mnie ponownie wysłana kiedy wróci do north.pl na koszt listonosza , który zostanie jeszcze jakos ukarany ( nie podano jak ).

Na dzien dzisijeszy jest tak

- przesyłka gdzies w Polsce

- nie wiem kiedy i czy wogóle do mnie dotrze

- odtwarzacz regularnie odkurzam

A wystarczyłoby gdyby podczas mojej pierwszej ,drugiej telefonicznej lub trzeciej mailowej interwencji w north.pl ktos wstał od biurka , podszedł do ksiazki nadawczej , podał mi numer wysyłki i ja sam odebrałbym ja z urzędu pocztowego - bo przeciez leżała tam od 4 lutego przez dwa tygodnie czekając na termin drugiego awizowania ...

...there is no spoon...

arturp

bo listonosza trzeba wychować. do mnie przychodzi chyba ze 3 na zmianę i zawsze daję im jakieś drobne. dzięki temu zasuwają do mnie nawet ze zwykłymi nieawizowanymi przesyłkami ;)))

pzdr

j.

Na drugi raz biez za pobraniem(roznica w kasie niewielka)na pewno dostaniesz.Ja zamawiam stale części w North-Aswo i przesyłka pobraniowa zawsze docierała,a jak nie dotarła w termine(zdazyło się raz)i kupiłem u innego dostawcy to wróciła do nadawcy za karę.Pzdr.

• 6 miesięcy później...

Nie wiecie co się stało z tym sklepem? Chodzi oczywiście o north.pl, od wczoraj wieczorem nie mogę się tam dostać, wygląda to tak jakby sklep nie istniał.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Nie wiecie co się stało z tym sklepem? Chodzi oczywiście o north.pl, od wczoraj wieczorem nie mogę się tam dostać, wygląda to tak jakby sklep nie istniał.....

Zrzut z ekranu sprzed 3 minut poniżej.

GM

post-3254-033584700 1284313693_thumb.jpg

Dziękuję G.Mark, chyba robili coś z serwisem, bo się troszeczkę pozmieniało :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Normalnie firma pracuje. Pracownicy się zmieniają bo mało zarabiają i efekt jest taki, że nowi nie są oblatani w temacie. Jeśli chodzi o rzetelność usług, to nie mam zastrzeżeń a dość często korzystam z ich sklepu ... bo jest pod nosem. Mam do nich ostatnio pretensje bo weszli w chińskie tranzystory a tego nie pochwalam.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.