Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do 300zł ?

marek240

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem zainteresowany kupnem kolumn do pokoju w cenie do 300zł(najlepiej chyba coś używanego). Interesują mnie czysty, dobry dźwięk i porządne basy;)

Chciałbym wiedzieć na co warto zwrócić uwagę, ponieważ chcę wybrać się na giełdę i tam rozejrzeć, ale oczywiście jestem zainteresowany też ciekawymi ofertami z allegro.

Moje unitry (10w ;d)już powoli wysiadają i chciałbym je zmienić.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam marek240.

https://www.audiostereo.pl/topic/61994-jakie-kolumny-do-300z%C5%82/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moze to da rade,ale Marek 300 to dosc malo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisz maila, że weźmiesz je za 200zł. Kopułka to Vifa, woofer prawdopodobnie też. Tylko potem nie mniej pretensji, że Ci źle doradzili. Tu się doradza kolumny o charakterze audiofilskim, a nie do dyskoteki.

marek240, 25 Lut 2010, 22:08

>Mi nie chodzi o jakiś bass na dyskoteki .. tylko żeby był odczuwalny ;) Wiem że 300zł to mało, ale

>niestety na dzisiaj więcej nie mogę przeznaczyć.

Kopułkę znam, gra przyzwoicie. Delikatnie. Podłogówki więc bas na pewno jakiś będzie.

Moze cos Arcusa lub ze starych dobrych Cantonów lub Heco.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naprawdę szczerze polecam propozycję mariuszadab'a odnośnie monitorów Arcus AS4. Jak za te pieniądze są to rewelacyjne kolumienki. Mają duży port bas reflex'u i świetnie wytłumioną obudowę przez co schodzą na basie bardzo nisko bez najmniejszego dudnienia. Wszystkie użyte przetworniki to Seas. Sam posiadam wyższy model AS5 i użytkuję go w 23m2 i na bass nie narzekam. Jedyną ich wadą może być to, że pełnię swych zalet ukazują dopiero przy głośniejszym słuchaniu, dlatego polecam do nich mocny wzmacniacz. Tu masz dokładne dane techniczne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Szukaj używanych Tonsil Sonata model 160 lub 200 będziesz zadowolony, miałem je kiedyś i miło wspominam, w budżecie też powinieneś się zmieścić. Jest tyko jeden problem rzadko pojawiają się na sieci w idealnym stanie.

Pozdrawiam

Artur

Starszych kolumn nie ma co się obawiać, o ile maja oryginalne głośniki. W tym wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) trochę napisałem o kolumnach Duala z obudową zamkniętą.

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Zgadzam się z Waldi.Jeśli jakieś stare kolumny są w stanie idealnym to warto się rozejrzeć.A w tej cenie 300pnl poza alledrogo możesz kupić na szrotach z Niemiec.Trzeba się rozglądać w okolicy.

Przydałaby się edycja.Ja tylko na takich szrotach kupuje a można sporo znaleźć np;saby,jamo,elac-i i wiele innych. Ostatnio kupiłem saby za 70pln. Maja tyle basu ze każdy pyta się gdzie sub:).Moja rada rozejrzyj się po okolicy.Warto podjechać samochodem parę kilosów.A dźwięk bajka...

Ja kupiłem na allegro Heco HB6800 na basie jakieś 23,5cm. Cena ok. 200pln. Zwrotnica rozbudowana w miare. Obudowa zamknięta, basior potęga, gałka głośności na godz. 9 wystarcza żeby wyrko się trzęsło.

Bardzo dobra stereofonia i przestrzeń, niedługo je bede sprzedawał, ale narazie szkoda troche.

Nie chcialem na sile doradzac, ale wg mnie te Heco sa dobra propozycja.

Mam Interior 100 i wiem co one potrafia, brzmienie b.dynamiczne, przejrzyste, wspanialy(jak na ta kategorie)i silny bas z uwagi na obudowe zamknieta w dodatku nierozlazły. Sa nadzwyczaj efektywne, potrafia glosno zagrac. Widac, ze sa w perfekcyjnym stanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj jest wzmacniacz na którym kolumny będą grały.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Co możecie powiedzieć na temat tych Jamo ? wyglądają na bardzo zadbane. Do jakiej ceny warto licytować ?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.