Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha rx797 + dynaudio x16 / focus 110 ?

najtrajder

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

posiadam amplituner jak w temacie i postanowiłem wymienić swoje B&W 685 na jakieś inne kolumny. Zastanawiam się nad Dynaudio X16 lub Focusami 110. Nie mam możliwości ich odsłuchu niestety, ale myślę że dynaudio mogłoby mi się spodobać brzmieniowo, chodzi mi głównie o bardziej soczysty bas. Na pewno lepsze byłyby podłogówki, ale niestety nie mam warunków, pokój ok. 20m kw. Jak myślicie, czy ten wzmacniacz w Yamaszce da im radę?? Dzięki za jakąkolwiek poradę bo mało jest informacji o połączeniu tej yamahy właśnie z dynaudio.

https://www.audiostereo.pl/topic/62006-yamaha-rx797-dynaudio-x16-focus-110/

Witaj,

amplituner YAMAHA RX-797 bez żadnego problemu prawidłowo zasili kolumny Dynaudio serii DM i Excite. Focusy jednak są znacznie bardziej wymagające, dlatego zdecydowanie sugerwałbym do powyższego sprzętu oraz wielkości pomieszczenia model Dynaudio Excite X16. Kolumna optymalnie nagłośni pomieszczenie o powierzchni 20m2 (w sali odsłuchowej 24m2 X16 naprawdę potrafią zadziwić basem, dynamiką).

W przypadku pytań proszę o kontakt

Jacek Lesień

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie będę się wypowiadał odnośnie modeli kolumn, bo ich nie znam, ale jedno wiem na pewno: "nie mam warunków na podłogówki 20m2"??Jak nie?Jakbyś miał 12-16m2 to z podłogówkami mógłby być problem, ale na powierzchni 20m2 to spokojnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.