Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

nie lepiej sprzedac i dolozyc to co mialo isc na upgrade i kupic pozadny piec?

Ja to lubię na byle gównie pogrywać :)

Moj znajomy mial Phasta monobloki w wersji SE czy jakos tak , lampa w zasilaniu i jakies kondy z kosmosu ....

Zjadl to synthesis Shine na sniadanie , wiec tak sie zastanawiam po co to ulepszac wogole?

PS bez urazy ale Shine to tez nie jakis jakis wygorowany dzwiek ale Phasta pogonil i to powaznie

Chetnie z tym wzmakiem spróbuje moje monobloki.........tylko wyniki musisz opisać na forum.....i poszukaj sędziów.

A tak z ciekawości z czym to grało...czyli kabelki,i inne duperelki))

no i sie zaczelo :)

nie twierdze ze wasze Phasty graja zle, poprostu Phast ktorego mial znajomy zagral gorzej od Shine i tyle,

zreszta niewazne

w koncu cos co na ukrainie jest produkowane za 300 $ a wpolsce sprzedawane za kilka tysi musi grac

milej zabawy chlopcy :)

Kolega Marsza ma w pre ECC88 a ja u siebie 6SL7

do pre wlutowalem Jantzen Silver Gold Z-cap 2 x 0,22mF 250VDC

witaj.

6sl7 to wcale nie są złe lampy i mają swoje zalety i zwolenników. ale chciałem spytać o coś innego ,w pre phasta na 6sl7 są kondy 0.1 i 0.47uf 400v piszesz że wstawiłeś 0.22uf więc obojętnie które wymieniłeś to mają inną wartość o ok 100% ..konsultowałeś się może z kimś obeznanym w temacie że nie ma to jakiś negatywnych skutków na brzmienie tego pre.pzdr

Kolega Marsza ma w pre ECC88 a ja u siebie 6SL7

do pre wlutowalem Jantzen Silver Gold Z-cap 2 x 0,22mF 250VDC

witaj.

6sl7 to wcale nie są złe lampy i mają swoje zalety i zwolenników. ale chciałem spytać o coś innego ,w pre phasta na 6sl7 są kondy 0.1 i 0.47uf 400v piszesz że wstawiłeś 0.22uf więc obojętnie które wymieniłeś to mają inną wartość o ok 100% ..konsultowałeś się może z kimś obeznanym w temacie że nie ma to jakiś negatywnych skutków na brzmienie tego pre.pzdr

Kolego masz racje . 6sl7 ma swoich zwolenników . znam ludzi którzy chwalą te lampy w pre i sam jestem z nich tez zadowolony , ale jesli czytam ze mozna lepiej to chyba bede musial to uslyszec na wlasne uszy . bo moze nie wielkim kosztem mogł bym uslyszec wiecej ;] . tak to juz jest . pogon za tz króliczkiem ...

Co do kondow

Kondensatory miedzy lampowe 6sl7 mam 0.33 uf/mf 200 vdc - nie wiem czy to sa fabryczne czy zamontowane przez kolege Piotra ale graja dobrze .. napiecia jakie wystempuja na te kondensatory to 180 vdc - miezylem miernikiem

kondensatory wyjsciowe w pre zaaplikowalem o takich samych wartosciach co byly wczesniej . Koledzy z forum tez proponowali ta wartosc - 0.22 uf /mf - napiecia jakie wystepuja na te kondensatory to 37 vdc - miezone miernikiem - ja mam 250 vdc a do wyboru byly 1200VDC 800VDC 250VDC tak czy inaczej 250 spokojnie wystarczaja . roznic w brzmieniu jesli chodzi o maxymalne napiecie vdc nie ma .

Przed

7979f2bcf8fe64ea.jpg

po

79e7a993b2478b0c.jpg

Edytowane przez DJ_Achmed

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

no to widać że tych pre na 6sl7 jest kilka typów bo ja mam,miałem 2 i tam między lampami były 0.1uf a wyjściowe 0.47uf 400v.pzdr

w koncu cos co na ukrainie jest produkowane za 300 $ a wpolsce sprzedawane za kilka tysi musi grac

Panie Kolego .

Ukrainskie firmy jak np Phast , Yp Sound czy Audiolot robia Bardzo dobre wyroby ktore nie zadko sa lepsze od Polskich lub zagranicznych producentow . Jesli Oni Potrafia wyprodukowac cos Bardzo dobrego w ludzkiej cenie nie wolajac za to cen z kosmosu a cena / jakosc jest Bardzo duża w porownaniu do innych producentow to dlaczego nie Pisac o tym ?

Nikt nikogo do niczego nie zmusza .

jedynie dzielimy sie swoimi spostrzeżeniami i

Doceniamy takie manufaktury

Trzeba zaznaczyc

ze w Naszej Polsce na szczescie tez zdazaja sie

Tacy Ludzie którzy Oferuą Bardzo Dobra jakość w porównaniu do Ceny

I CHWAŁA IM ZA TO :))

Tak sie sklada, ze kilka osob w tym klubie stac na wzmacniacze za kilkadziesiat tysiecy a jednak swiadomie wybrali Phasta....

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Spoko, czekam no sygnal gdy pre bedzie gotowe.

Narazie kumpel pozyczyl mi ASR i mam go do dyspozycji:) jezeli chodzi o mozliwosc dopasowania do wkladki to jeat bestia:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Phast Anniversary- może mi ktoś coś więcej o tym napisać? Pisałem do Phast i odpisano mi tak:" My mamy w gluwnym dwie modele wzmacniaczow na lampie 6C33C ( Diabelek) koncowki mocy

i na 6L6 Integra. Nie bede teraz opisywac dane techniczne,ale jezeli

krotko,to pierszy nadaje sie waktycznie do wszystkiego jezeli

sluchac nie bardzo glosno.

Jezeli chodzi o glosny rock,to wtedy liepiej Integra na 6L6." Bardzo proszę o podpowiedzi.

no i sie zaczelo :)

nie twierdze ze wasze Phasty graja zle, poprostu Phast ktorego mial znajomy zagral gorzej od Shine i tyle,

zreszta niewazne

Weż tego synthesisa shine tak nie reklamuj-to gówienko na 6l6 w push-pullu dobre do napierdalanki chłopcze!!

Co koles razem z Tobą wymiękł?......w klikaniu to wszyscy jesteście herosi,a w realu koguciki-bazanty

pozwolisz ze tego nie skomentuje...

ja Tylko wyrazam swoja opinie i tyle , skoro tego nie potrafisz przelknac to juz Twoj problem:)

mam inne zajecie niz dyskusie z Toba....

PS Shaina nie chwale, napisalem wyraznie ze to zadna rewelacja, ale mimo to pogonil Phasta

czytaj ze zrozumieniem

Edytowane przez marcin

Phast Anniversary- może mi ktoś coś więcej o tym napisać? Pisałem do Phast i odpisano mi tak:" My mamy w gluwnym dwie modele wzmacniaczow na lampie 6C33C ( Diabelek) koncowki mocy

Jezeli chodzi o glosny rock,to wtedy liepiej Integra na 6L6." Bardzo proszę o podpowiedzi.

Phast Anniversary ma troche z nas , sam tez Mam owy model . 6C33C To bardzo dobra Lampa z wieloma wielbicielami . na jej temat wiele znajdziesz na tym forum . Anniversary to Bardzo Dobra konstrukcja

Dobrze zpasowany zestaw na bazie Anniversary z dobrze spasowanymi lampami i kondensatorami zagra kazda muzyke

pozwolę sobie nie zgodzić z twoją opinią kolego ,,marcin'' mam phasta reto w lepszej wersji i jest to naprawdę dobre granie a słuchałem wiele wzmaków powiedzmy z średniej półki (do 15000 za nowy).wiem że są gusta i guściki i jeżeli ci dzwięk phasta nie podchodzi masz prawo wyrazić swoją negatywną opinię..co jeszcze zauważyłem na forum że sporo kolegów nadużywa tu określeń typu sprzęt X zmiażdżył Y lub ten jest gówno a tamten cacy.wiadomo że z ewidentnie spapranego sprzętu ciężko wycisnąć dobre brzmienie i ameryki tym nie odkryłem ale nawet z niedrogiego zestawu można uzyskać dżwięk wysokiej próby oczywiście w odpowiedniej aplikacji z naciskiem na aplikację bo to klucz do sukcesu.myślę że kolega ,,stary audiofil'' właśnie ma popełniona dobrą aplikację swojego zestawu phasta stąd jego dosadna odpowiedż.może słuchaliście phasta w złym zestawieniu i stąd negatywna opinia lub poprostu nie wasze granie i tyle.

.wyraziłem tylko swoją opinię i nie miałem zamiaru nikogo urazić.pzdr

wezmy pod uwage tez to ze jeden wzmacniacz x moze z kolumnami swietnie sie spasowac a inny wzmacniacz y z tymi samymi kolumnami juz nie .

Nie sztuka podlaczyc wszystko co najdrozsze . nie tedy droga . wszystko musi sie z soba spasowac

dokladnie tak to rozumiem :)

To po co piszesz bzdury,ze pogonił.........kto to słyszał,kto oceniał same swoje.

Tak to jest,ze mozna być długo na forum i wiedzę mieć z opowiadań i przypowieści koleżków i adwersarzy.

czy ty chlopie jestes idiotą?

powtarzam ze pogonil bo slyszlaem rozumiesz to?

twoj jest swietny i niech tak zostanie jak sie lepiej z tym czujesz

zycze ci zebys posluchal w zyciu tego co ja to moze ci sie odmieni

Edytowane przez marcin

a ty mi chłopie nie tykaj przez małe t-tylko napisz czy słyszałeś osobiście czy na zasadzie głuchego telefonu?

idiotę poszukaj w bibliotece na półce-bądż zapytaj bibliotekarki.......lub poszukaj wokół siebie.

W temacie audio z leszczemi nie rozmawiam-dla mnie jesteś leszcz.......taki dziki-czyli sazan))

marcinek jak widać orzeł jezd i wielu wzmaków słuchał.Nie dacie mu rady taki z niego orzeł,co spod ogona sroki wypadł...zdaje mi się.

A od kiedy marcinku drogi, wzmak goni wzmaka?Gonic to można króliczka.

Sazazn to raczej karp,nie leszcz a na karpia to marcinek mi nie wygląda....niestety.Słuchał za to dużo.

Panowie . Po co te wyzwiska .... Kazdy ma swoje zdanie i kazdy postrzega swiat inaczej . Roznimy sie ale to nie znaczy ze nie mozemy dojsc do wspolnych porozumien odnosnie jakis wnioskow . nie dajcie sie wytracic z rownowagi Nie Macie 15 lat by prowadzic takie wyzwiskowe konwersacje

Użytkownik WHITESNAKE39 dnia 25.11.2012 - 17:56 napisał

Phast Anniversary ma troche z nas , sam tez Mam owy model . 6C33C To bardzo dobra Lampa z wieloma wielbicielami . na jej temat wiele znajdziesz na tym forum . Anniversary to Bardzo Dobra konstrukcja

Dobrze zpasowany zestaw na bazie Anniversary z dobrze spasowanymi lampami i kondensatorami zagra kazda muzyke

Przykro że tylko jedna odpowiedz na moje pytanie....ale dziękuję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) że przynajmniej Ty starałeś się odpowiedzieć. Widzę że wielu woli się kłócić niz udzielić pomocy komuś który wszedł w świat lamp. Powiem tak.....mam 2 braci....każdy z Nas słucha muzyki.......ale cóż.....inaczej.....myslicie że coś się zmieniło w Naszych relacjach? NIE!.........spotykamy się i słuchamy tak jeden z Nas lubi/będac u Niego/....poznajemy tajniki innego podejscia pojmowania słyszenia muzyki......to jest piękne! Przestancie się kłócić bo świat muzyki jest zbyt piękny na kłótnie......muzyka łagodzi obyczaje.....zmiencie siebie i się spotkajcie....posłuchajcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kupuj bo to bardzo dobrze wykonane klocki

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Ale który ? Bo Ci z Phasta chyba nie rzetelnie odpowiedziel?. Potrzebuję czegoś do rocka i jazzu. Mogą to być dwa różne wzmacniacze ale chcę wiedzieć który do czego....

zdecydowanie annyversary.

nie wiem nic o tym drugim,

annyversary to produkt kompletny a nie jakieś garażowe pitolenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• Pokaż nowe odpowiedzi