Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie ma bo nie ma dystrybucji.

Możesz napiać bezpośrednio do firmy lub do mnie :) chyba znam większość cen bo większość transakcji przechodzi przeze mnie lub Starego A (przyjacielsko a nie jako pośrednictwo).

Nie ma bo nie ma dystrybucji.

Możesz napiać bezpośrednio do firmy lub do mnie :) chyba znam większość cen bo większość transakcji przechodzi przeze mnie lub Starego A (przyjacielsko a nie jako pośrednictwo).

popchnij mi cennik na priva Maciek jak możesz,dzięki

czy jest dostępny jakiś cennik produktów Phasta,nie pytam o upgrade bo to studnia bez dana?

kazda lampe mozesz upgradowac ;] . Nie tylko Phasta

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

kazda lampe mozesz upgradowac ;] . Nie tylko Phasta

Krzysiek ja juz jestem po upie amplifona(lampy wejściowe oraz kondensatory sprzęgające)

Edytowane przez Rezyslaw

no to wiesz ze dobry uprage pozwala wykozystac mozliwosci klocka wiedz i dobrze jest celowac na upgradowanego Phasta ;] . Kosztuje to wszystko troche . ale roznice sa Bardzo Duze

wychodzi na to ze w amplifona tez musiales wywalic troche $

A monobloki Phasta na 6n3p z JMLabami Cobalt 816, dobre połączenie? Będę mógł już niedługo posłuchać i być może kupić jeśli się spodobają. Doczekać się już nie mogę :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

U mnie już od dłuższego czasu dwa takie maluchy, w zasadzie to niewiele o nich wiadomo. PHASE czyli dawny PHAST, mało popularne lampy 6C19N-B

2012-12-17_91418.jpg

Ale wysyp Phastów na allegro,mam pytanie ,widzę że anniversary ma pojedyńcze terminale głośnikowe,jaką impedancję one obsługują?i co z dopasowaniem obciążenia?

Impedancja sama sie dopasowuje do kolumn . Nie znam szczegółów dokladnie ale napewno jest to Impedanca 4 do 8 om . sam takowa sprawdzalem ale jest pewnie i szersza niz ta ktora podaje .

trzeba by napisac z pytaniem do Wolodi

ogladam czesto allegro i widze ze 2 pary anniversary stoja na allegro od 3 tygodni .

nie czesto mozna kupic anniversary na rynku wtórnym a koncowki sa spotykane jeszcze zadziej

O to ciekawe,zna ktoś szczegóły tego "auto dopasowania" do impedancji,normalnie na trafie są oddzielne odczepy dla 4 i 8 ohm a jak to jest w Phastach?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

O to ciekawe,zna ktoś szczegóły tego "auto dopasowania" do impedancji,normalnie na trafie są oddzielne odczepy dla 4 i 8 ohm a jak to jest w Phastach?

To są trafa tzw multiimpedance.

Paweł, to nic nadzwyczajnego :)

To są trafa tzw multiimpedance.

każda głupota powtarzana wielokrotnie zyskuje pozory prawdy

tyle że ja takich "newsów" nie łykam

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Mamel, wiem, że chwasta nie trawisz ale są rzeczy, które się fizjonomiom nie śniły :)

Ja łykam bo mam takie w domu.

LUNDAHL LL1693-350 (for 6C33 and other) 2k3, 1k, 0,6k giving 35, 70, 140Watt. 4-8-16Ohm. BIG Core. SINGLE ENDED Multi Impedance

Edytowane przez masza1968
Gość masza1968

(Konto usunięte)

lundahle to raczej są montowane w phastach na specjalne zamówienie,Maciek masz jakąś linę do lundahli?

Jak Lundahl czy Tamura zrobić potrafi to i każdy inny potrafi.

Inna sprawa to precyzja i jakość użytych materiałów.

Paweł, chodzi o opisy traf czy cennik?

Chodzi mi o info nt multiimpedance jak napisałeś,czyli rozwiązanie techniczne w phaście pozwalające używać jednej pary wyjść głośnikowych do obsługi kolumn z różnymi impedancjami ,wiadomo,że w kolumnach jest ona funkcją częstotliwości i do lampy najlepiej aby w kolumnie zlinearyzować ją i dopasować do pieca

Edytowane przez Rezyslaw
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Chodzi mi o info nt multiimpedance jak napisałeś,czyli rozwiązanie techniczne w phaście pozwalające używać jednej pary wyjść głośnikowych do obsługi kolumn z różnymi impedancjami ,wiadomo,że w kolumnach jest ona funkcją częstotliwości i do lampy najlepiej aby w kolumnie zlinearyzować ją i dopasować do pieca

Paweł, czy Ciebie razem z mamelem pomroczność jasna dopadła?

Czy w życiu nie widzieliście trafa wieloodczepowego?

http://www.lundahl.se/pdf/1693.pdf

Spójrz na plecy Lebena i zobacz przełącznik.

Ja mam taki "inside"

Nie chodzi o wielodczepowe trafo tylko o to co napisł dj Achmed,że phast automatycznie "widzi" impedancję podłączonej kolumny i dostosowuje się do niej,tak to zrozumiałem

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A to przepraszam. Nie doczytałem tego "auto".

Oczywiście nie o auto mi chodziło bo o czymś takim też nie słyszałem.

Wydaje mi się, ale tylko WYDAJE, że standardowo Phast nawija na 6 Ohm ale jeśli chcesz to mogę zapytać.

nie chcialem sie wymadrzac tylko dac pewien zarys ze mysle iz Phast moze obslugiwac kilka impedancji na jednej parze terminali

Pawle czyżbyś nie byl zadowolony z Swojego Amplifona ze interesujesz sie Chwastem ?

Mnie sie tez wydaje ale znam sposob by sie nie wydawalo ;]

[email protected]

Edytowane przez DJ_Achmed

Najbardziej mnie interesuje zestawienie systemu, który lepiej okiełzna bas a wrunki ku temu nie są łatwe-iluminator wymagający prądu+yp sound argentum zogromnym basem

no to mozesz potestowac z kondami . Jantzen Silver Gold Z-cap w sekcji przedwzmacniacza - bardzo dobrze ogarnia bas . uszczupla go troszke ale nadaje mu wiele konturow i nie zamula go . na poczatku troszke jest krzykliwy ale po wygrzaniu 100 h pokazuje swą muzykalnosc . mozesz tez lampami spróbowac . w amplifonie masz troche lamp . nie wiem jak amplifon ale u mnie na Chwascie kazda najdrobniejsza zmiana jest dosc mocno slyszalna . o źródle czy Ic nie musze chyba wspominac . Jak mi wiadomo to sluchales Chwasta to mozesz troche o nim powiedziec i wiesz jak to gra

Należy kondy umieścic w innej aplikacji-tzn. do pre AN,natomiast do monobloków np.v-capy cu-tf-ma to wtedy sens

AN to takie milusie są i w końcówce bas rozciągają,jesli chodzi o yp sound argentum głosnikowy-to basik jest spory i nawet dość

obfity i rozległy jesli masz an w końcówce-to jest jednak mocno nienaturalne-można inaczej także tzn.ruskie teflony w pre i ruskie

olejaki w końcówce i będzie lepiej jak dla mnie niz z AN.Możecie się z tym spierać lecz przeżyłem z phastem parę fajnych godzin.

Najbardziej mnie interesuje zestawienie systemu, który lepiej okiełzna bas a wrunki ku temu nie są łatwe-iluminator wymagający prądu+yp sound argentum zogromnym basem

Miałem podobny problem do Twojego (kolumny z 2x kopia Revelatora SS) i zdecydowałem się na Integrę PP. Problemy z basem odeszły w zapomnienie :-)

Z Teslami zagrało to w porównaniu z diabłami Maszy byle jak (ale on miał tam wsadzone lampy które kosztowały pewnie tyle co 1/2 mojej integry) ale po zaaplikowaniu nowych sterujących teraz chyba nie miałbym się czego wstydzić. Gra to w 70m2 i nie brakuje ani barwy ani dynamiki.

Co do traf wyjściowych to standardowo w Phaście są one 6 Ohmowe.

Niezapomnijmy o tym ze po zmianie kondensatorow moze byc lepiej ale moze czegos byc zbyt malo / zbyt duzo w reprodukcji i trzeba by wtedy zmienic którąś pare lamp ktora by to zmienila i ulozyla . ja to bym nazwal swoistym ( strojeniem lampami )

u mnie rosyjskie telfony w pre dobrze brzmialy gdy mialem jan 6sl7-gt vt 229 dolny getter w pre i koncowce ale gdy zmienilem te dwie pary z przyczyn technicznych na Sylvania JAN CHS (szare anody, dolny getter) w pre i RCA 5691 Red Base (czarne anody, triple mica) w koncowce to dzwiek nabral wiele magi ale bas byl zamulony .

okazalo sie wtedy ze Jantzen Silver Gold Z-cap w pre ktore wlutowalem na próbe zmienilo wzmacniacz nie do poznania . Bas nabral wiel kontorow , vocale gladsze z lepszym wypelnieniem . gora na poczatku mniej gladka i delikatne krzykliwa ale po wygrzaniu nabrala ladnego wypelnienia i wygladzenia .

jak widac lekka zmiana potrafi rozstroic zestaw

w tej chwili uzyskalem ładny efekt realizmu instrumentow i vocalu zarazem ładnego wypelnienia

teraz musze tylko zapodac duzo lepsze źródło i bede wiedziec jak to brzmi z lepsza elektronika

nie twierdze ze telfon w pre jest zly Piotrze . u Ciebie na tym pre i na Twoich monoblokach gralo to bardzo magicznie i realistycznie

u mnie po zmianie tych 2 par lamp zyskalem wiele magi ale po zmianie tych teflonow w pre to ten wzmak gra "chyba" lepiej niz wtedy gdy go ostatni raz slyszales .

niestety nie mam porownania bo to bylo rok temu i dzwiek troszke sie zapomina wiedz twierdze aby ze " CHYBA "

twierdze ze nie powinno sie dzielic lamp czy kondensatorow na dobre lub / zle bo w jednej konfiguracji sprawdzaja sie w innej nie . wszystko zalezy od systemu na calej jego dlugosci

nie wiem Pawle czy sugerujesz sie odsluchem ostatnim w lodzi skoro masz opinnie ze Phast na na diabelkach nie radzi sobie z ogarnieciem basu ale jesli bedziesz miec jeszcze raz okazje posluchac Mojego chwasta to zmienisz zdanie diametralnie . To nie ten sam wzmak

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Należy kondy umieścic w innej aplikacji-tzn. do pre AN,natomiast do monobloków np.v-capy cu-tf-ma to wtedy sens

Piotrek, zobaczymy bo będzie na czym.

W końcówce mam jeszcze kondy AN ale zaraz będą wymieniane na Jantzeny S/G i/lub (spróbujemy też mieszać) Duelandy.

Mam też teraz dwa pre - jedno na Jantzenach S/G a drugie na AN i moje spostrzeżenia są takie, że AN w końcówce/monoblokach i w pre wychodzi kompletna bułowata masakra. Audio Note maksymalnie na jednym wyjściu (albo pre albo końcówka) w obu masakruje dźwięk.

Ja w ogóle odchodzę od Audio Note. Bardzo jestem ciekawy jak wypadną Duelandy.

Z mojego doświadczenia jasno wynika, że połączenie kondensatorów Audio Note, kabli YP, kolumn na SS Iluminator a jeszcze na dokładkę lamp RCA (jak to ktoś kiedyś nazwał) bas łeb urwie jeszcze zanim włączy się wzmacniacz :)

Macieju jakie Ty Duelandy zamiezasz dokladnie zastosowac ? dobrze ja kojarzę ze jeden kondensator to kwota 1 k ? w koncowce sa cztery ;]

• Pokaż nowe odpowiedzi