Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

za te pieniądze w ciemno bym brał.

Jestem pewien, że jeszcze dzisiaj aukcja zniknie z portalu :-)

spoko spoko, wisi już 4-ty dzień, widać równa deska to mało, by się łapać na ruskie bańki

chyba że Pietrek przyjmie do kolekcji

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

A swoja drogą - te ruskie bański są coś warte ?

A i jeszcze jedno - mamel - będziesz pewnie wiedział, czy 6SL7 nie maja za dużego wzmocnienia dla 2a3? Chba z raczej stosuje się 6SN7 i wzmocnienie jest wystarczające dla tych 3.5W

Edytowane przez fakamada

zależy jak je zaaplikujesz, ale 6SL7 mają opinię lampy nieudanej, lepsze są ECC83, ja nie używam, mogę Ci dać na próbę

stopień we z suna jest ok jeśli zaakceptować dwa kondy na katodach (bez nich nie ma wzmocnienia), ale później jeszcze je dobrać

ale to dobre granie za małe pieniądze (z 6B4G)

nie, one mają grzanie 2V, jak 3A3, mało popularne i trudniej dostępne,

gostek załączył schemat, we jest faktycznie nieciekawe, B+350V to deczko za dużo (IMHO- sprawdzałem, zostałem na 320V), jest nadzieja że Ra nie podniósł

i te wióry w środku, niechlujstwo i korniki :(

wolałbym do przeróbki ten który za 1500 sprzedawał "robie"

Jestem po 30 h wygrzewania jatzenów w dacu

Pierwsze 5 godzin to był mega zawód bo pomimo ze kondensatory były w innym dac'u dobrze wygrzane to zachowywały się jak nówki szt

na starcie doszło dużo driv'u.

Dolne rejestry stały się bardziej kontrolowane , nabrały większego kontrastu - urozmaicenia

Średnica bez większych zmian

góra wyszczuplona , nachalna

Po 30 h wygrzewania

Całość się uspokoiła , dźwięk nabrał gładkości i spójności

Dolne rejestry podobnie jak na początku są bardziej kontrolowane i nie są zamulone ( kondensator Solen tutaj troszkę muli )

Średnica nabrała koloru , wypełnienia

Góra uspokoiła się , stałą się gładka , słychać wiele szczegółów

Podsymuwujac

Do jantzenów potrzeba cierpliwości ( zwłaszcza przez pierwsze 10 h bo strasznie jazgoczą )

Po wymianie kondensatorów solen na jantzen

mamy więcej drivu, szerszą scene , wiecej realizmu, a całośc jest gładsza i spójniejsza

Dolne rejestry mamy o wiele bardziej kontrolowane ( teraz słyszę dużą game bębnów )

Średnica jest bardziej wypełniona i realistyczna

Góra jest szersza , gładsza , bardziej szczegółowa

c0887dbb5e6761625e4c3a8383f584e8.jpg VS jantzen-audio-silver-gold-z-cap.jpg

Wkrótce dam porównanie Jantzenów z rosyjskimi olejakami w Końcówce Phasta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DJ_Achmed

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Jestem po 30 h wygrzewania jatzenów w dacu

Pierwsze 5 godzin to był mega zawód bo pomimo ze kondensatory były w innym dac'u dobrze wygrzane to zachowywały się jak nówki szt

na starcie doszło dużo driv'u.

Dolne rejestry stały się bardziej kontrolowane , nabrały większego kontrastu - urozmaicenia

Średnica bez większych zmian

góra wyszczuplona , nachalna

Po 30 h wygrzewania

Całość się uspokoiła , dźwięk nabrał gładkości i spójności

Dolne rejestry podobnie jak na początku są bardziej kontrolowane i nie są zamulone ( kondensator Solen tutaj troszkę muli )

Średnica nabrała koloru , wypełnienia

Góra uspokoiła się , stałą się gładka , słychać wiele szczegółów

Podsymuwujac

Do jantzenów potrzeba cierpliwości ( zwłaszcza przez pierwsze 10 h bo strasznie jazgoczą )

Po wymianie kondensatorów solen na jantzen

mamy więcej drivu, szerszą scene , wiecej realizmu, a całośc jest gładsza i spójniejsza

Dolne rejestry mamy o wiele bardziej kontrolowane ( teraz słyszę dużą game bębnów )

Średnica jest bardziej wypełniona i realistyczna

Góra jest szersza , gładsza , bardziej szczegółowa

c0887dbb5e6761625e4c3a8383f584e8.jpg VS jantzen-audio-silver-gold-z-cap.jpg

Wkrótce dam porównanie Jantzenów z rosyjskimi olejakami w Końcówce Phasta

Ukryta Zawartość

Jak już jesteśmy przy kondach na J to proponuję poniższe. Zmiana firmy wyjdzie Panu na dobre i będzie Pan zadowolony :)

post-874-0-29212300-1387019751_thumb.gif

post-874-0-17437800-1387019758_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szkoda ,że te Jenseny kończą się na 0,47uF

Wg Vadima 0,47uF do DACa wystarcza, mam dokładnie takie Audyn True Cupper. Ciekawi mnie jak wypadłoby porównanie Jensenów do Mundorfów Silver Gold Oil lub Audio Note Copper Foil Mylar in Oil.

Gość

(Konto usunięte)

Był u mnie dzisiaj kolega JuG, który słyszał mój system przed zastosowaniem V-capów i teraz po.

Jak będzie mógł to sam napisze jaka jest różnica. V-Capy grają u mnie dopiero ok 20-30 godzin.

Mi tam i przed zamianą kondów Twój system bardzo się podobał. Z V-Cap'ami gra jeszcze lepiej. Pozytywne zmiany dotyczą całego pasma ale najbardziej słychać je na basie, który stał się bardziej zróżnicowany i szybszy ale nie stracił przyjemnej miękkości. Góra też teraz jakby bardziej uporządkowana, spójna, naturalna.

Tylko, że od poprzedniej mojej wizyty u Ciebie zmieniłeś w systemie nie tylko kondy ale i diabełki masz teraz bezrogie i trochę gdańskich pigułek antywibracyjnych zaaplikowałeś.

Nie mogę ocenić wkładu poszczególnych elementów w efekt końcowy ale najważniejsze, że wynik całości zmian jest bardzo pozytywny. good.gif

P.S. Z Włodkiem nie udało mi się spotkać. W te kilka dni, kiedy byłem we Lwowie był on bardzo zaangażowany w przyjście na świat kolejnej wnuczki (sto lat jej zdrowia i szczęścia! drinks.gif).

P.P.S. Czapke przypadkiem nie u Ciebie zostawiłem? Łysina mi we Lwowie marzła...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

To prawda, trochę zmian poczyniłem od przedostatniej Twojej wizyty ale Vki zaczynają już grać bliżej swoich możliwości i fajnie jest :)

Czapki nie mam, jestem na 100% pewny, że wsiadałeś w niej do taksówki. Obawiam się, że złotówa ma premię w postaci czapki.

To wszystko przez tą jedną butelkę. Tylko w głowie zamąciła, jakbyśmy zrobili drugą to byś się lepiej pilnował ;)

szkoda ,że te Jenseny kończą się na 0,47uF

u mnie jenseny sie nie sprawdzily, moim zdaniem bucza i nie doszedlem czemu.

jak by ktos chcial to oddam parke tych miedziakow w aluminiowej koszulce za 100zl ;]

audyny true copper wymiataja.

polecam sprobowac bo cena zmieszna jak za takiej klasy kondy, jedyny ich minus to ze sa duze jak cholera, ale z miedziakami tak jest, bo sama miedz jest ciezka do rozwalkowania na tak cienka folie jak np aliuminium

bardzo jestem ciekaw wymiany achmeda jesli chodzi o koncowke, bo ja mialem z tym zle doswiadczenie, i ruskie PETP graly moze troche zamulonym dzwiekiem za to cieplym basem i wypelniona srednica.

przy reszcie toru bardzo przejrzystej i dynamicznej bardzo fajnie to ze soba gralo.

Wciez jestem sklonny zamienic z powrotem na te k73-16

sprobuje jednak innej nieco wiekszej wartosci

Ukryta Zawartość

moze uda mi sie upchaj je w miejsce tych oryginalnych ponizej

Ukryta Zawartość

podobno te wieksze graja wiekszym basem, przekonam sie niedlugo

a miedzy czasie chce wrzucuc audyny rowniez do pre, tylko cos ta paczka z francji dlugo idzie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

bardzo jestem ciekaw wymiany achmeda jesli chodzi o koncowke, bo ja mialem z tym zle doswiadczenie, i ruskie PETP graly moze troche zamulonym dzwiekiem za to cieplym basem i wypelniona srednica

Nie koniecznie trzeba wymieniać parami. Można poeksperymentować i dać po jednym Jantzenie.

W każdym razie na Jantzenach Silver Gold Nie miałem tego o czym piszesz. Nie ma recepty jak się zgra końcówka z kolumnami.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

a miedzy czasie chce wrzucuc audyny rowniez do pre, tylko cos ta paczka z francji dlugo idzie

Stąd idzie szybciej niż z Poczty Polskiej :)

https://www.intertechnik.com/Shop/Cross-over-parts/Capacitors/Audyn-True-Copper-Cap/1768,en,6559

Nie koniecznie trzeba wymieniać parami. Można poeksperymentować i dać po jednym Jantzenie.

W każdym razie na Jantzenach Silver Gold Nie miałem tego o czym piszesz. Nie ma recepty jak się zgra końcówka z kolumnami.

no ale jak nie parami jak jedna szt jest do jednej lampy mocy a lamp w koncowce jest para, to jedna bedzie grala na jensenie a 2ga na jakims innym??!! chyba akurat te musza byc parami

zamowilem w kazdym razie rozne kondy i bede eksperymentowac, wl;acznie z tym ze sprobuje rosyjskich olejakow.

gudemany graja wciaz fajnie, ale musze sprawdzic czy mozna lepiej

Gość masza1968

(Konto usunięte)

no ale jak nie parami jak jedna szt jest do jednej lampy mocy a lamp w koncowce jest para, to jedna bedzie grala na jensenie a 2ga na jakims innym??!! chyba akurat te musza byc parami

Nie, nie, nie... :)

Na jeden kanał Jantzen i coś tam i na drugi kanał tak samo.

Ruskie olejaki nie mają najmniejszej kontroli na basie i średnica jest tragiczna.

No to moze ktos mi wytlumaczy jakie sa rznice w brzmieniu pomiedzy dackiem z toroida a tym z ei?

Bo sluchalem ostatnio najnowszy wypust od Wlodka i jest On na EI

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

No to moze ktos mi wytlumaczy jakie sa rznice w brzmieniu pomiedzy dackiem z toroida a tym z ei?

Bo sluchalem ostatnio najnowszy wypust od Wlodka i jest On na EI

Na toroidzie dźwięk jest bardziej zaokrąglony :)

Tak podpowiada logika;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

W takim razie dlaczego tyle tranow ma toroidy a graj kanciasto?:)

Są tacy co twierdzą, że to jedna z najlepszych olejaków na rynku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są tacy co twierdzą, że to jedna z najlepszych olejaków na rynku:

Ukryta Zawartość

Za mało ekskluzywne - czytaj: za tanie :-) w tej cenie nie mogą być najlepsze.

Co do Jensenów, te w aluminiowych puszkach są o połowę tańsze od papierowych, może ma to (konstrukcja) wpływ na dźwięk.

Ukryta Zawartość

Jest recenzja:

Ukryta Zawartość

Tylko to o zwrotnicach, duże pojemności. Prędzej tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi