Skocz do zawartości
IGNORED

DOBRY -O ANALOGOWYM BRZMIENIU WZMACNAICZ

darek81-85

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ma być dobry, "analogowy", i jeszcze za 400 złotych. A do Ery to nie łaska? A tak mówiąc serio, to koledzy już na uszach stają, zeby podpowiedzieć coś wedle wymagań, i faktycznie, poniżej MF Elektry chyba nie da się zejść. Wzmacniacze na modułach cyfrowych, np. IcePower, grają ciepło i miękko, ale te najmniejsze i najtańsze (typu T-amp) są już chyba słabe mocowo i nie wysterują każdej kolumny.

• Redaktorzy

A, co do proponowanego MF A1 (wersja klasyczna): on w żadnym razie nie steruje kolumn poniżej 8 Ohm, i to jest ostzreżenie Michaelsona, nie moje. Więc trzeba uważać.

stare wzmacniacze harman kardon - ja mialem pm 655 i do tej pory mysle ze jest to swietny wzm. za male pieniadze - tyle ze one wszystkie juz za stare sa chyba - potrzebny by im był kompletny serwis

a może któryś z tych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

kolega Darek napisał : "mają współgrać z moim gramofonem ONKYO J-2 WKŁADKA AUDIO TECHNICA I KOLUMNY JAMO E 570."

Czytajcie, a nie takie wpisy :

>Jak dźwięk ma być analogowy to źródło musi być analogowe i wtedy muzyka wchodzi jak Słowo Boże w kościele.

>Bez analogowego źródła analogowość będzie taka jak z fiata panda 4x4 ... Jeep ...

Analogowe w niskiej cenie to Musicale i Marantze.

Robert

bardzo dziękuję koledze Robertowi za pozytywne i trafne podejście do sprawy a nie wypisywanie takich dziwnych zdań , jak niektórzy będących na tym forum- ja czekam na porady a nie przysłowia i gdybania.............

soso

22 Maj 2006, 08:12

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2178 / 2805 / 242 Tylko jeden detal - to zdecydowanie nie sa kolumny 'trudne' dla wzmacniacza. W niemieckim pisemku 'Audio' badaja wszystkie kolumny na oprzyrzadowaniu wlasnie pod wzgledem latwosci czy trudnosci w wysterowaniu. Jamo D590 maja ten faktor rowny 55 co jest bardzo dobrym wynikiem (lepiej maja na przyklad tylko niektore Triangle czy Cabasse). Podejrzewam, ze D570 maja to samo.

Stereofonia, scena, 3D, bas we wszytkich aspektach - to sa na pewno mocne strony tych kolumn. Sa neutralne i nie zabarwiaja ale takze sa nieco zimne w wyrazie i lepiej sie czuja z cieplejsza elektornika - tak na moj smak. Na ewentualny nadmiar basu jest rada - odsunac od scian. Przy starannym dobraniu otoczenia zagraja swietnie.

Pozwoliłewm sobie przytoczyc wypowiedz kolegi Soso ktory zwraca fakt że nie sa to trudne kolumny o wysokiej efektywnosci 91db wiec Musical A1 bylby jak najbardziej wart zainteresowania.Mam znajomego ktory mial MF A1 +Kolumny Jamo (niestety nie pamietam modelu) i byl b. zadowolony .Z mojej strony to na tyle .Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.