Skocz do zawartości
IGNORED

Czy muzykę audiophil słucha oczami oraz kablami?

Jorgen

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Zaczyna się kopanina po kostkach. Przykro mi, temat idzie na Bocznicę. W każdym wątku dotyczącym okablowania zaraz zaczyba się wyciąganie i porównywanie, kto ma dłuższego. Śmieszni jesteście.

ELKA BELKA

Co TY testowac mnie chcesz??

Powiedz wreszcie na czym grasz-to forum audiostereo,a nie poszukiwaczy skarbow,prawda???

stary audiofil, 10 Mar 2010, 19:47

>ELKA BELKA

>Co TY testowac mnie chcesz??

Ja Ciebie? Po co?

>Powiedz wreszcie na czym grasz-to forum audiostereo,a nie poszukiwaczy skarbow,prawda???

Dość przeciętny sprzęt: CA, Elac, bd sony, cd denon, ampli denon

jozwa maryn

Tez jestes smieszny-bo tu zima a TY zielony jestes-zamiast byc bialy jak snieg.

Pozdrowienia dla nieomylnej moderatorni.

ps.Moge pomoc jakies kable z markietu z przeceny zalatwic-bedzie jak znalazl.

Jozwa maryn

W kazdym watku dotyczacym okablowania zaraz zaczyna sie wyciaganie i porownywanie,kto ma dluzszego...

Zachowanie moderatora jest chamskie i ponizej krytyki,bo pewnie przyjechales jozek do warsiawy

na swinaku,a po za tym dlugosc Twojego druta mnie nie interesuje-takze uwazaj bo CIE zbanuje!!!

• Redaktorzy

Prawda w oczy kole. Ale proszę bardzo, tylko niestety zajmujcie się tym na Bocznicy, bo Stereo wasze kable obejrzą też niezalogowani, a po co?

jozwa maryn, 10 Mar 2010, 20:14

>Prawda w oczy kole. Ale proszę bardzo, tylko niestety zajmujcie się tym na Bocznicy, bo Stereo

>wasze kable obejrzą też niezalogowani, a po co?

a dlaczego nie może powstać zakładka z kablami jeżeli kable są takim ważnym elementem toru audio, tymbardziej, że co drugi/trzeci temat to kable?????

Do moderacji

W innych watkach jawnie przekraczany jest dobry smak-lecz istnieja.Ten temat posiadl na chwilke

lekka ostrosc wypowiadanych zdan i juz aut-po prostu nieuczciwe postepowanie.

Moze JOZWA MARYN ma kompleksy ze swym systemem,bo powiem to jawnie-kabelki drogi panie i wladco

dobrane bez jakiejkolwiek koncepcji-wiem ,bo co nie co na ten temat-pomoge wyjsc z dolka, jestem

w stanie zastosowac kable takie,ze zagra lepiej-wiec prosze nie wylewac z wielka pompa wiadra pomyj

na uczestnikow dyskusji w tym watku.O szczegoly prosze pytac na pw-jesli nie to znaczy ze mamy do

czynienia z geniuszem!!!!

mindtools, 10 Mar 2010, 12:09

Nie zmuszajcie mnie do wymiany kabla zasilającego, śmiać mi się chce jak o nich

>słyszę.

Czy ktoś Ciebie tu na forum zmusza do czegokolwiek?! Myślę, że histeryzujesz.

a, 10 Mar 2010, 21:32

>pytanko do obeznanych z kablami starych audiofilów - jaki kabel polecacie do bicia żony, a jaki do

>bicia dziecka

>budżet tak do tysiaka za sztukę

Ja dodam jeszcze jedno pytanie - który z kabli najlepszy jest do bicia piany? Intuicja podpowiada, że zakończony widłami, ale może się mylę? Stary audiofilu rozwiej wątpliwości proszę.

Gość

(Konto usunięte)

elkabelka, 10 Mar 2010, 21:38

który z kabli najlepszy jest do bicia piany? Intuicja podpowiada,

>że zakończony widłami, ale może się mylę? Stary audiofilu rozwiej wątpliwości proszę.

kable z widłami to słyszałem najlepsze do samobiczowania, które ostatnio przeżywa swój renesans dzięki nowym faktom z życia JP2

a, 10 Mar 2010, 21:42

>elkabelka, 10 Mar 2010, 21:38

>który z kabli najlepszy jest do bicia piany? Intuicja podpowiada,

>>że zakończony widłami, ale może się mylę? Stary audiofilu rozwiej wątpliwości proszę.

>

>kable z widłami to słyszałem najlepsze do samobiczowania, które ostatnio przeżywa swój renesans

>dzięki nowym faktom z życia JP2

Przekraczasz granicę zabawy.

tu juz jest taki jeden co przeszedl na wyzszy stopien wtajemniczenia i slucha kabli owinietych w folie ROTFL...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Co tu sie dzieje? wszyscy powyciagali swoje druty i co to bedzie?Dobrze ze nie sobie na-wzajem;-))

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

elkabelka, 10 Mar 2010, 19:12

>zukzuk, modrzew

>

>Może zamiast w każdym wątku zapewniać, jaki to macie doskonały słuch i drogi sprzęt, pokażcie tylko

>jeden jedyny raz, że potraficie coś rozróżnić - może kabel, wzmak?

Nie ma problemu:) Przyjeżdżaj np. ze swoim wzmakiem. Postaram się rozróżnić:)

Choć słuch mam kiepski (znaczne spadki powyżej nastu tysięcy Hz - za to dobrze BAS słyszę:)).

Sprzęt - aktualnie, pewno nie droższy od Twego. Ale sprzed lat. I GRA. A czasami wydaje się (oczywiście), że jest jeszcze lepiej:) Zawsze i Wszystkich zapraszam!!!

Kable? Po sprzedaży taśm GLD Mobi (mój "szczyt"), (IC zostały) - teoretycznie żadne, bo za 25 zł z allegro (konieczne min. 2x6 mm kw.) i pożyczone do niewiadomo kiedy - "fałszywe" MIT-y bez puszek (cholera "grają")...

Powtarzam - niewiele mnie interesuje, co kto ma ze złota, czy może ze srebra. Znam gości, co kupują specjalne bezpieczniki i takich, co maja zasilanie pociągnięte prosto ze słupa. Wcale mnie to nie rusza. Jeśli komuś COŚ pomaga - jego rzecz. Nie robię mu wody z mózgu, ani ślepych testów.

Wchodzę, siadam i słucham jak, co gra.

Dlaczego Wy macie z tym kłopoty???

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 10 Mar 2010, 22:14

Skoro nie możemy dogadac się w kwestii tego "jak słuchać" może znajdziemy porozumienie w kwestii "czego słuchać" - zapraszam do mojego wątku na bocznicy, pzdr

• Redaktorzy

"Do moderacji

W innych watkach jawnie przekraczany jest dobry smak-lecz istnieja."

Ależ ten również istnieje. Odwagi.

foxbat,

gagacek, 10 Mar 2010, 08:30

>Dochodzi wręcz do tego, że niektórzy pajace z tego forum nawet do zdjęć

>nie ściągają opakowania firmowego, aby np. Audiofast przyjął z powrotem pożyczony towar.

:)

konan, e tam, te kable to pewnie refubiszed :D dlatego w folii ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość

(Konto usunięte)

jozwa maryn, 10 Mar 2010, 23:02

>"Do moderacji

>W innych watkach jawnie przekraczany jest dobry smak-lecz istnieja."

>

>Ależ ten również istnieje. Odwagi.

jesteś hipokrytą? przyznaj się

ktoś wrzucił moją prośbę o polecenie kabli do bicia żony i dzieci

na pewno nie było to głupsze od innych wypisywanych tutaj bzdur

mamel, 10 Mar 2010, 16:48

>areczek, 10 Mar 2010, 08:03 - do starego audiofila

>daleko potrafisz zajść,a czasem też jak daleko umiesz.>>

>

>Widzę, że objawia się nowy guru DIY

>Tylko skoro tak to czemu w "o mnie" jest, że sprzęt posiadany - elektronika słaba?

>Chyba, że "zagorzałemu zwolennikowi diy" wystarcza sama wiedza o diy i tak już daleko zaszedł, że

>zapomniał po co tam trafił.

>

>Racja - "stary a" nie jest dłubakiem. On kupuje diy przekute na uznane marki (jak napisał gagacek)i

>po wydaniu sacra kasy, muzykę ... wciąga nosem (jak i większość sprzęcików z technologii diy)

Mamel,nie czytasz''o mnie''tego co napisałem!,wybiórczo wyłowiłeś z opisu,nie zauważywszy na czym skończyłem.Nie jestem aż tak genialny i cudotwórczy,aby jeszcze elektronikę samemu móc wyprodukować.

Nie umiesz czytać,a może gdybym napisał w''o mnie'',że posiadam klona kolumn akustyka,avalona to mógłbym aspirować do miana guru tego forum?

Najpierw zapytaj co to przetwornik wszech kierunkowy,ja odpowiem,a Ty nie popełnisz gafy.

elkabelka, 10 Mar 2010, 19:38

>mamel, 10 Mar 2010, 19:32

>>elkabelka - wzywasz zukzuka, modrzewia żeby Ci pokazali na czym grają

>

>Mylisz się - nie obchodzi mnie, co w/w mają w domu - to ich sprawa. Uważam jednak, że za ich

>mentorskim tonem powinien stać empiryczny dowód, a nie w kółko "ja słyszę". Wtedy będą mogli pouczać

>innych.

>

Elkabelka

Swignij jakimś wzorem empirycznym,byle nie był to wzór w oparciu o Twoje wartości''słuchowe''

To może tak;

-skala odbioru jakości dzwięku-0-10

wzór empiryczny;

ELKABELKA to,wymierna wartość jakości dzwięku

w liczniku-220=constans

w mainowniku-ilość kanałów x 43,137254 tu wartość bezwzględna

co daje nam u Ciebie wartość po wstawieniu 5.1 kanałów-ELKABELKA=1

U innych z dwoma audiofilskimi kanałami byłaby to wartość po wstawieniu równa ~2,550

Panie elkabelka, z taką wartością to pan ucikej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.