Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy do wzmacniacza

cowboy

Rekomendowane odpowiedzi

modrzew47, 18 Mar 2010, 17:18

>rochu

>To nie dureń,nie syp w niego komplementami rochu...to pastuch,zwykły pastuch nic więcej.

wprawdzie to post w twoim stylu, ale takie chwasty jak ty się powinno wyrywać stąd bez mrugnięcia, ale widocznie według moderacji chwasty też są potrzebne na forum.

jesteś małym żałosnym człowieczkiem.

RamboK2

Problem w tym że najczęściej zamieniacie oryginalne często kiepskie kable na sporo grubsze, to

>rzeczywiście najczęściej da zauważalną zmianę. Test miałby być miedzy drogą sieciówka za kilka tyś i

>odpowiednikiem miedzianym wart nie więcej niż 50-100zł z grubością żyły podobną jak w tym pierwszym

>kablu.

hehe problem w tym ze ja juz nie pamietam gdzie mam oryginalna sieciowke ? w koszu ? nie wiem gdzies lezy :)

Caly czas testy robie przechodzac z Lapp kabla czyli podobnego do tego o ktorym mowisz 50 do 100 pln :) na inne firmowe kabelki sieciowe i slychac zmiany w dzwieku a testowalem tylko te tansze sieciowki wiec mysle ze Wasz test dokladnie pokaze ze kable slychac bo mowisz o kablach za kilka tys pln :]

Rambo

Dobrze ze napisales-dzieki,mozemy gadac-czy podlaczyles kiedykolwiek swoj wzmacniacz powiedzmy

dobra sieciowka o wartosci Twojego wzmacniacza-jesli bys to zrobil,to roznica byc powinna,ale

musisz zrozumiec,ze u Ciebie nawet Valhalla moze byc niezauwazalna-bo drogi sluchaczu-teraz sie

u Ciebie wszystko wyjasnilo-zapamietaj i nie zaprzeczaj-jestes mlody czlowiek i bladzic ludzka

rzecz-gra nie sama jak to powiedzial Muls cieciowka-tylko caly system,wiec aby brzmialo jak trza

wszystkie elementy musza byc referencyjne-to taki pacierz audiofila-pojales.Takze nie pusz sie jak

kogucik do walki bo to bez sensu.I jesli Cie urazilem to PRZEPRASZAM-lecz nie badz tak butny,bo

naprawde nie warto.A te 2000,to zostaw i dozbieraj drugie 2000 i badz wlascicielem dwoch dobrych

sieciowek,bo od czegos trzeba zaczac,albo poprzestan na tym co posiadasz i nie pisz po prostu

nieprawdy,bo sam sobie robisz krzywde.

The_Ghost

rany boskie, a już zabrakło mi nadziei że jest tu ktokolwiek z inteligencja powyżej przedszkola, aż miło czasem coś sensownego przeczytać poza urojeniami i opowieściami o dźwiękach "po czarnej stronie" mocy.

The_Ghost, 18 Mar 2010, 18:29

...a pisanie o sobie, do samego siebie i jeszcze odpowiadanie na to - jest Twoim zdaniem całkowicie normalne?

Dwóch takich palantów nie istenieje, nie wiem kogo chcesz nabrać...

RamboK2, 18 Mar 2010, 18:44

>The_Ghost

>

>rany boskie, a już zabrakło mi nadziei że jest tu ktokolwiek z inteligencja powyżej przedszkola, aż

>miło czasem coś sensownego przeczytać poza urojeniami i opowieściami o dźwiękach "po czarnej

>stronie" mocy.

spokojnie :) jest nas tutaj troszkę więcej :) wprawdzie mało, to fakt, ale inteligencja jest zawsze w mniejszości, takie prawo statystyki :)

obecnie internet daje możliwości na coraz szerszą weryfikację tego co firmy Hi-End'owe tłamsiły konsumentom przez długie lata w "mądrych" czasopismach, bez żadnej możliwości weryfikacji, jak się ludziom wałuje w kółko jakąś informacje to sami w końcu usłyszą co usłyszeć według nich powinni, bo jak nie to nie jesteś audiofil tylko niedosłyszący.

Ktokolwiek chce coś sprzedać, jak dobrze zapłaci napiszą niejedną cudną recenzję, wnoszącą pod niebiosa możliwości produktu, takie są realia rynku audio.

Po to jest forum aby konsument miał szansę weryfikacji w gronie użytkowników, a nie po to by wyzywać się bo ktoś się z kimś nie zgadza tak jak tu koledzy pokazali.

stary audiofil

"Rambo

Dobrze ze napisales-dzieki,mozemy gadac...."

To mi się podoba, wreszcie coś merytorycznego, co do weryfikacji kwestii sieciówek to jak sam napisałeś trzeba by ten temat ugryźć na wyższej półce, najłatwiej byłoby gdyby audiofile z tego forum wykazali na to chęć, ale jak widać nic z tego, także nie męczmy już tego tematu bo zrobiła się szopka.

Obecnie pewnie skorzystam z waszej wiedzy na temat interkonektów, bo zastanawiam się nad zakupem czegoś co złagodzi mi troszkę górę w kolumnach na które się przymierzam. Drogie interkonekty ze względu na występujące pojemności i indukcyjności rzeczywiście mają szansę troszkę pomóc, nie mam za dużej wiedzy o słyszalnym efekcie dostępnych na rynku dlatego cenne będą informację na które zwrócić uwagę.

Działanie dobrego interkonektu można zastąpić dobrze dobranym kondensatorem i cewką ale jak dla mnie to dość wieśniacze rozwiązanie, dlatego na taki kabelek się skusze, pod warunkiem że znajdę odpowiedni. No ale to już temat na osobny wątek, najpierw muszę jeszcze trochę poczytać.

Ale do k**wy nedzy drut za 100 pln-nie gra tak samo jak Valhalla.

Rambo-gra tak samo czy nie??Miales taki drut w reku-czy tylko na obrazku widziales??

A tak naprawde-to naucz sie pisowni polskiej-skad TY jestes???

Nie dosc ze nic nie wiesz o audio,to jeszcze kaleczysz ojczysty jezyk.Wstyd!!

stary - nie irytuj się - te "inżyniery XXI wieku widać tak mają

pierdoły niedouczone a wszechwiedzące więc i żałosne golasy bez klasy i umiejętności pojmowania różnej od ich wyobrażeń otaczającej rzeczywistości, zdarzeń i ludzi

(podobny smędzi o bezpiecznikach)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

stary audiofil

"Ale do k.... nedzy drut za 100 pln-nie gra tak samo jak Valhalla."

Spoko spoko, bez stresu bo już wystarczy, nie miałem zamiaru czegoś takiego sugerować, w kwestii Interkonektów jest spore pole do popisu dla producentów, bo tu rzeczywiście można już coś zdziałać, tak jak wspomniałem poczytam, poszperam, ewentualnie dopytam o rade na osobnym wątku, na które zwrócić uwagę ipt. bo na tym polu akurat wieże że mogę się tu dowiedzieć coś z czego skorzystam przy wyborze.

Rambo przestan juz pieprzyc-tylko zaloz watek,pt.

kondensatory i cewki zamiast interkonektow,czyli takie wiesniacze rozwiazania-cos CI zaszkodzilo!!

stary audiofil

"Nie podoba mi sie RamboK2-bo jest taki niedouczony."

a coś ty alfa i omega?? od strony czysto technicznej z tego co widzę na bank wiem sporo więcej od ciebie. Nie mam ochoty na wytykanie palcami to też sam mógłbyś dać na wstrzymanie.

stary audiofil

widzisz jak Cie kupił; teraz próbuje zrobić z Ciebie głupszego i "napisz mu coś merytorycznie"

trole - won !

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.