Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio BR6 - z czym je jeść ?

jenna

Rekomendowane odpowiedzi

wracając jeszcze do różnic w brzmieniu - na pewno BR grają "ciemniej" od RS, dla mnie to byłaby zaleta bo słabszej jakości nagrania wypadają dużo lepiej na BR a na dobrze zrealizowanych grają wystarczająco fajnie

podłogowych RX nie słyszałem, ale podobno jest różnica wyraźna w stosunku do RS

don111 Masz dużo racji. Mi np. symfoniczna klasyka, w dużym pomieszczeniu (ale z różnej maści ustrojami) podobała się bardziej na BR6 niż na RS6. Chociaż RS6 były bardzie detaliczne i przejrzyste. Jednak RS6 to klasa wyżej, są też na pewno bardziej naturalne (jak na MA).

System gra dobrze, albo nie....

Dzięki chłopaki, jakies porównanie mam, tym bardziej, że znam troche te BR6, a innych nie. To w takim razie, tak wnioskuję, dobrze byłoby do tych BR6 jakis w miare jasno grający wzmacniacz kupic. I znów przychodzi mi do głowy Marantz PM6003. Xindak troche za ciepły wedle opinii innych, lepszy do RX6, jeżeli chodzi o nada c326 - jest kupa zadowolonych ludzi, którzy go połączyli z RX6 również. Jednak czytałam opinie, że z BR6 nad gra troche za "ciemno", za głęboko. Do BR6 też, poza Arcamem, widze że często się łączy Rotela 06, a i CA 640 to nie przypadek. To tyle z moich obserwacji i teoretycznych wniosków.

to świetne brzmienie z Nadem c325 (i chyba c326 o ile to jest to samo) to nie zasługa samego Nada tylko głównie kolumn, może taki zestaw gra dobrze ale można znacznie lepiej (jeden przykład podałem wyżej - z HK 680), Rotele także będą dużo lepszym wyborem i się ładnie zgrają z MA BR, CA nie polecam (chyba że od modelu 740a w górę, ale cena obecnie nieciekawa)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (sprawdzone źródło)

JA-88C - cena 300 funtów już z przesyłką, jeśli się nie przestraszysz to polecam bo do 3k nie kupisz porównywalnego wzmacniacza w Polsce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.