Skocz do zawartości
IGNORED

bezpieczniki - wąskie gardło systemu

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

.mik, 19 Mar 2010, 21:35

>Ktoś wie, czy ZE Energa oferuje opcję Hi-End Premium dla audiofili?

radziłbym nie poruszać tego tematu bo jak Zakład Energetyczny wprowadzi audiofilską taryfę dla prądu porównywalną z cenami kabli itp. to będziemy bulić za prąd "jak za zboże" a do tego wprowadzą stały abonament za linię zasilającą i jej konserwację, wtedy słuchanie muzyki naprawde będzie tylko dla bogaczy...

• Użytkownicy+

Nie miałem okazji porównywać bezpieczników, ale widzę że koledzy mają duuuuże doświadczenie.

Wnioskuję to po merytorycznych wpisach, oraz niezliczonej ilości przetestowanych bezpieczników. Whitesnake zdaje się też cosik tam wypróbował ale co On tam może wiedzieć, przecież niewiele słyszał zaledwie kilkadziesiąt hi-endowych urządzeń. To zapewne ułamek tego co inni .... Whitesnake wiedzę na ten temat zapewne bierze z .......kosmosu (?)

• Użytkownicy+

Senior, uczciwie napisałem że sam nie testowałem. Wnioskuje że skoro ktoś się wypowiada, to ma rzetelną wiedzę na dany temat (i to nie teoretyczną).

Wiele było już dziwnych wynalazków, teorii itp. w świecie i to nauczyło mnie żeby nie przesądzać czegoś dopóki sam nie spróbuję i tyle z mojej strony.

Senior jesteś chyba jedynym zwolennikiem ABX, oraz nie słyszącym wpływu kabli którego szanuję (można było z Tobą dyskutować pomimo różnic), nie zmieniaj tego złośliwościami.

Piotr_1, 20 Mar 2010, 03:28

>Nie widzę problemu w temacie bezpiecznika. Wystarczy sprawdzić dwie opcje - z bezp i z bezp

>zwartym. Ewentualny zysk trzeba już samemu ocenić.

Można tez zrobić ślepy test z bezpieczniekiem i bez bezpiecznieka :). Podejrzewam, że bez bezpiecznieka muzyka może zyskać prawdziwie "czarne tło", a ponadto świetnie wpłynąć na rozwój wyobraźni...

czy choc jedna osoba z was sluchala tego zlotego bezpiecznika??, roznica jest ogromna (relatywnie patrzac jak za 30 zl mozna polepszyc system) u mnie w domu uslyszeli ja wszyscy nawet moj dobry kolega ktory uwaza ze moje hobby jest burzujsko drogie powiedzial ze jest roznica.

jesli nikt z was nie sluchal to dlaczego krytykujecie??

polecam zmienic w zrodle albo prea,[ie. tylko nie kupujcie tego do cd za 1000 zl bo to faktycznie niewiele da.

Gość

(Konto usunięte)

cwieku34, 20 Mar 2010, 10:59

>czy choc jedna osoba z was sluchala tego zlotego bezpiecznika??, roznica jest ogromna (relatywnie

>patrzac jak za 30 zl mozna polepszyc system) u mnie w domu uslyszeli ja wszyscy nawet moj dobry

>kolega ktory uwaza ze moje hobby jest burzujsko drogie powiedzial ze jest roznica.

>jesli nikt z was nie sluchal to dlaczego krytykujecie??

>polecam zmienic w zrodle albo prea,[ie. tylko nie kupujcie tego do cd za 1000 zl bo to faktycznie

>niewiele da.

ten bezpiecznik jest przed czy za zasilaczem urządzenia?

jestem bardzo sceptyczny, ale chętnie spróbuję

gdzie to nabyć?

Co do bezpieczników w urządzeniu, szczególnie o stałym dużym poborze prądu, można je zastąpić takowym rozłącznikiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dość chwalonym na diyadio.com

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

oczywiście trochę tu sobie żartujemy z pewnych przerysowań w tym hobby

zupełnie serio jestem jednak ciekaw, jak to wygląda od strony fizycznej - co dzieje się z prądem przepływającym przez taki cienki, niekranowany drucik, skoro wcześniej płynął sobie grubym przewodem

nie znam sie na tym elektronikiem nie jestem. dla mnie wazne jest czy jest lepszy dzwiek czy nie. zlote bezpieczniki uwazam za najtanszy tuning urzadzenia. ale sadze rowniez ze aby bawic sie w kable bezpieczniki i naklejki na plyty trzeba miec najpierw dzwiek czyli porzadny wzmacniacz kolumny i zrodlo. i odpowiednio ustawic w odpowiednim pomieszczeniu. jak sie ma dzwiek to mozna myslec nad polepszaniem go za pomoca kabli, bezpiecznikow itp.

ja mam zloty bezpiecznik z moje audio i siedzie on w pre gramofonowym bluenote. phono 1

muls nie bede z toba dyskutowal jak posluchasz i powiesz ze nic nie slyszysz to masz pecha albo i szczescie. (zalezy jak na to patrzec)

dlaczego krytykujesz a nigdy nie sluchales tych rzeczy?? (dla mnie jest to niesamowite)

ja nie slyszalem ze kabel cokolwiek zmienia az nie posluchalem zmian kabla w bardzo drogim systemie i teraz wiem ze zmienia ale nie kupie bo mnie narazie nie stac.

ja tez nie bede dyskutował.Nie bede tez sprawdzał.Druciki doprowadzajce prad w tranzystorze maja rozmiar i grubośc bezpiecznika.ja tak dla równowagi.Istnienia Boga tez nie sprawdzam.Nie ma potrzeby.

jak sama definicja wskazuje.... powinny byc tranzystory audiofilskie.bez drucików.chiba w ameryce nie czytaja forum.zawsze jest to jednak pomysł.tranzystor ...bez drucików.

palton, 20 Mar 2010, 01:14

>Senior, uczciwie napisałem że sam nie testowałem. Wnioskuje że skoro ktoś się wypowiada, to ma

>rzetelną wiedzę na dany temat (i to nie teoretyczną).

>Wiele było już dziwnych wynalazków, teorii itp. w świecie i to nauczyło mnie żeby nie przesądzać

>czegoś dopóki sam nie spróbuję i tyle z mojej strony.

>Senior jesteś chyba jedynym zwolennikiem ABX, oraz nie słyszącym wpływu kabli którego szanuję (można

>było z Tobą dyskutować pomimo różnic), nie zmieniaj tego złośliwościami.

hmm, czy to nie Ty przypadkiem nie potrafiłeś na własnych kolumnach odróżnić różnych wzmacniaczy i CD ?!? to chyba też jesteś niesłyszący ?!? A teraz bezpieczniki chcesz słyszeć ?!?

może dla odreagowania stresu... ?

a, 20 Mar 2010, 12:23

>oczywiście trochę tu sobie żartujemy z pewnych przerysowań w tym hobby

>zupełnie serio jestem jednak ciekaw, jak to wygląda od strony fizycznej - co dzieje się z prądem

>przepływającym przez taki cienki, niekranowany drucik, skoro wcześniej płynął sobie grubym przewodem

co Ty, jakie żarty, jak przez bezpiecznik raz popłynie super dźwięk to dalej może być tylko lepiej, a kable zrobią z tego tylko hi,hi-end...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.