Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuję żarówek do Technicsa

zbigniewowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Potrzebuję pomocy. Spaliła mi się żarówka podświetlająca wskaźniki wychyłowe w końcówce mocy Technics SE-A900 SM2. Wygląda jak bezpiecznik, nóżki z obu stron, wlutowane szeregowo po 5 szt. na płytce/na 1 wskaźnik. Nie mam woltomierza więc nie mogę zmierzyć wartości, na żarówce brak opisu. Jeśli ktoś wie jaka jest ich wartość /napięcie i moc/ byłbym bardzo wdzięczny za info. Gdyby jeszcze wiedział gdzie je kupić, moja radość byłaby niepomierna. Zbyszek.

Może dałoby się zastąpić LED-ami smd? Wyprowadzenia również symetryczne, kolor np żółty, należałoby tylko poszukać punktu zasilania- odpowiednie napięcie, prąd najlepiej stały- po dobraniu rezystora do natężenia odpowiedniego dla diod, będą wieczne.

Wczoraj wieczorem niecierpliwie czekając na poradę zakupiłem na angielskim e-bayu zestaw 10 żarówek opisem i wyglądem pasujących do mojej końcówki. Sprzedawca nie podaje wartości żarówek. Jak przyjadą zobaczymy czy faktycznie są takie same. Diody byłyby najtrwalsze ale to rozwiązanie nie oryginalne - lubię jak wszystko jest oparte na fabrycznych rozwiązaniach. Wrzucam fotkę fragmentu płytki z żarówkami. Dzięki za podpowiedzi!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To mi się przypadkowo udało! Żarówki z e-baya mają właśnie sybol XAMR131 - pack of ten - więc komplet. Trochę mnie zmartwiło/ucieszyło że można kupić kompletną płytkę z żarówkami jako element wymienny. Zmartwiło bo nie bardzo mam pomysł jak jej szukać. Może sprawdzę w poniedziałek w serwisie firmowym Panasonika - mając numer części.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.