Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Normalnie dziś szukałem sobie na allegro części i wydaje mi się ze jestem coraz bardziej sławny hehe

Ci ludzie to przeginają. Nie jestem aż taki dobry ..http://www.allegro.pl/item1081566361_wzmacniacz_lampowy_music_angel_xd_se_800mkiii.html

Co tak usiedliście na Tomka, przecież on robił modyfikacje dla poprzedniego właściciela, a jemu się podobało. Jak nowemu się nie będzie podobało, to trudno wiedział co kupuje, a myślę że Tomek wiedział co robi i modyfikacje na pewno coś poprawiły.

Kiedyś za sprzętem stały konkretne osoby, więc kupujący kupił filozofię dźwięku Tomk0104, o czym był poinformowany, nie widzę w tym żadnego problemu.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Witam Co do tego wzmacniacza lampowego to na moich kolumnach podobało mu się jak to gra .Ale On ma missiony 35 i całkiem inaczej one brzmią niż moje kolumny bo słuchałem .Zresztą to chinol i tak po modzie gra o niebo lepiej niż w oryginale,precyzyjniejszy bas , klarowniejsza góra .Ale do 300b niema porównania.

Powoli do przodu radiatory już mam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapisałem się na komplet wszystkiego, niestety nie mam za bardzo czasu śledzić wątku więc mam gorącą prośbę do osoby/osób odpowiedzialnych za wpłaty i wysyłki o kontakt na PW, serdecznie dziękuję

Woper 1

Koledzy co polecacie za głośniki do tego wzmaka ?

Ja polecam scan speak , eton lub accuton.ewentualnie vifa oczywiście diy

Z seryjnych to

b&w803D siła w każdym calu

Focale chociaż to szajs Dźwięk martwy bez barwy mnie nie podeszły.

Audio Physic Avanti III i YARA II SUPERIOR twardy bas ale dobrze kontromowany

Gamut L3 i L5 mam ale chce lepsze

No i jeszcze Thiel 2.4

Więcej nie wiem

Co do focalów miałem do czynienia z chorus836v To nie dla mnie ale Focal utopia to całkiem inna bajka maja kopa aż czuć w bebechach,Tak samo jak B&w803d NIC DODAĆ NIC UJĄĆ (BAJKA)

I znów powracają transformatory .

Chcę zamówić takie trafo o Ogonowskiego:

sec I - 2x52V-400VA

sec II - 2X60V-100VA

sec III- 12V

i jakie podać prądy obciążenia dla poszczególnych napięć?a może ktoś już zamawiał?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.