Skocz do zawartości
IGNORED

Philips CD-460 tuning :-)

czolgista778

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie,

Warto tuningować tego CDka ? W środku jest prawdopodobnie CDM2 albo CDM4 , dac to TDA1541. ?

Kondy w środku to jakieś niebieskie nichicony.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

https://www.audiostereo.pl/topic/62494-philips-cd-460-tuning/

Myślę,że warto. Siedzi tam CDM 2 i jest na TDA 1541. Generalnie robisz to co przykładowo w CD-60 Marantza. Pojemności, operacyjne, zasilanie itp.

Trochę trzeba poczytać ale warto. Jak chcesz to mam serwisówkę ;)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Chętnie :)

Zobaczymy co da się z niego wycisnąć, na razie z prostszych modyfikacji, myślę o macie bitumicznej, ciekawe czy coś da, cały dół w nim jest z plastiku ale można w niego spokojnie klepać ręką i nie przeskoczy, nie to co mój dcd960 ;)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Znalazłem właśnie temat na elektrodzie o przeróbce go na NOS na przykładzie Marantza CD-56 (PCB wygląda identycznie) tyle że tam pisze o Philipsie SAA7210 , u mnie to nazywa się M4084A. Mam to lutować tak jak jest na zdjęciach ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zepsuem, zrobiłem jak pisało, teraz kręci płytą od razu jak go włącze i wypluwa kręcącą się jeszcze płytę, potem się zatrzymuje i płyta rusza się cały czas lekko w prawo/ w lewo, na wyświetlaczu mrygają tylko 2 kreseczki, a potem wypluwa "Err" .

Co mu znowu nie pasuje ?

• 3 lata później...

niekoniecznie popsuł, zrób jak było i zobacz. Często procesory używają sygnału filtrują do sterowania silnikami. Zrobienie nos-a odcina im ten sygnał i wszystko szaleje. Modyfikacja non-os może być robiona na różnych kostkach. Znam takiego który wsadził tda1541a do cdka sonego i jeszcze go w nos przestawił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.