Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wzmacniacza proszę o pomoc!!!!

kek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam monitory MA BR2, właśnie sprzedałem mój "stary" system denona (510). Teraz zaczynam szukac nowego zetawu stereo.

Mam kilka sugestii ale im więcej czytam i słucham tym, większy mam mętlik w głowie.

Pokój to ok 18m2.

preferencje muzyczne rock, metal, jezz, oraz muzyka klasyczna.

Jako żródło najprawdopodobniej będzie Onkyo dx7555. Biorę pod uwagę dane wzmacniacze.

Marantz PM 7003 (jak na razie mój faworyt)

Cambridge Audio 650a

NAD C3555BEE.

Yamaha A S700.

BARDZO PROSZE WAS DRODZY FORUMOWICZ O POMOC PONIEWAŻ PRZESTAJE UFAC WŁASNYM ZMYSŁOM :-)

Z góry dziękuję za pomoc!!

Pozdrwiam

polecam nada to pancerny wzmak gra mocnym dźwiękiem ale nie brak mu też detali nie ma problemu z wysterowaniem kolumn, duże rezerwy prądowe, na pewno nie ca, ich wzmaki są słabiutkie miałem kiedyś 840 i dławił się jak cholera

>Kyle, 22 Mar 2010, 11:36

>

>Zamiast kupować wzmacniacz za 2,1 tys. (CA 650A) + kolumny za 1,2 tys. (MA BR2) lepiej kupić

>aktywne APS IO za 3,5 tys.

Mam takie dziwne wrazenie, ze masz racje Kyle. To bedzie conajmniej o "audiofilskie" oczkow wyzej, jesli nie dwa :)

Ja bym tylko zasugerowal o zapytanie samego producenta w kwestii ceny. Nie wiem jaka umowe maja z dilerami ale moze sprzedaja ze swojej polki idywidualnie.

nsnotes

a może byś poczekałdozbierł tysiąc złotych lub wzioł na raty coś co by było o oczko wyżej??

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.