Skocz do zawartości
IGNORED

Polepszenie dźwięku w grach i nie tylko, co zmienić?

Hoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, obecnie mam głośniki już 7 letnie creative p580 i do tego kartę dźwiękową audigy se ze sterownikami zmodowanymi na x-fi. Chciałbym prosić o poradę, czy warto jeżeli tak to co zmienić, żeby polepszyć dźwięk w grach i ogólnie we wszystkim?

Ano właśnie. Głośniki. Zdecyduj się albo na dobry wzmacniacz stereo i głośniki do niego, albo kup jakiś wzmacniacz wielokanałowy, podepnij cyfrowo, do tego 2 dobre głośniki. Na surround mniejsze i tyle. Co konkretnie, to kwestia kasy...

Powiedzmy do 500 zł. , generalnie to nie mam pojęcia o sprzęcie audio co i ile kosztuje, ale wolałbym system 5.1, gdyż również do gier czy filmów się to przyda.

5.1 za 500 PLN ? - może "drewniaki" Genius'a model 6000, albo Creative Gigaworks G500 "refurbished".

ps. na 2.0 też można grać i oglądać filmy - mniej głośników, ale wyższa jakość z tych które są

ps2. a poprawnie w ogóle rozstawiasz to 5.1 ? (satelity z tyłu za głową, symetrycznie ... czy może szopka z frontami i satelitami w jednej linii, z przodu, na biurku ?)

Przydało by się abyś podłączył pod swój PC 2 zestawy naraz ... jeden 2.0 za 500zł a drugi 5.1 za 500zł ... i przełączając się posłuchał muzyki, głosów aktorów w filmach, odgłosów w grach - w ten czas byś na prawdę wiedział czego chcesz. ... mnie "oświeciło" dobitnie dopiero jak zrobiłem takie bezpośrednie porównanie wiele lat temu .... też chciałem przesiąść się z 2.0 na nowe 5.1 w tej samej cenie ... i 5.1 pod wzgl. naturalności wypadły fatalnie (był to wyższy model Creative niż twój bo z dwudrożnymi satelitkami ... mimo to nic mu to nie pomogło).

Nie rozumiem po co mi słuchawki, przecież nie mieszkam w akademiku ..................................

A co do przetestowania zestawów 2.1 i 5.1 to nie ma takiej opcji, generalnie filmy rzadko oglądam, najczęściej muzyka i gry, co byście polecili z głośników jakaś w miarę sensowna zmiana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.