Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

ladz, 16 Kwi 2010, 08:21

>">Swoją drogą interesujące jest to, że po wypadku od razu wykluczono zamach, nawet tego nie brano

>pod

>>uwagę, nie to żebym był zwolennikiem takiej teorii, pytań jest wiuęcej."

>

>Bertrand nie to żebym był zwolennikiem braku obiektywizmu tylko z powodu faktów podawanych przez

>EKSPERTÓW zamachu nie było i podobne tobie ludziki poza wywoływaniem zamieszania i antyrosyjskiej

>fobii niczego innego nie pragną.

Czy ja gdzieś napisałem coś na anty rosyjskiego? Z tego co pamiętam to od samego początku podawano info o warunkach pogodowych i błędzie pilota, trochę to dziwne, że od razu, bez przeprowadzonego śledztwa ogłoszono taką wersję. Kaczyńskiego od razu rozpoznano, też jest to ciekawe, pomimo tego wszystkiego, dlaczego głowa państwa nie miała przeprowadzonej autopsji tu na miejscu ??? Chyba jakieś procedury obowiązują w takich przypadkach?

wladz, 16 Kwi 2010, 08:45

>i jeszcze jedno teoria o zamachu prawdopodobnie była pierwszą analizowaną.

Wiesz kiedy taką wersję można odrzucić w 100%? W momencie przetransportowania wszystkich części samolotu do hangaru w Smoleńsku, przeanalizowania czarnych skrzynek i kilku innych procedur zarezerwowanych dla służb specjalnych,po zrobieniu tego wszystkiego ogłasza się oficjalną wersję, z tego co mi wiadomo kilka dni temu takiej wiedzy nie było.

Może że przez chwilę zastanów się co ty właściwie wiesz o przyczynach tragedii i kwalifikacjach ekspertów badających tragedię?

Wszystkie wypadki lotnicze po ostatnich doświadczeniach z zamachami terrorystycznymi są w pierwszej kolejność analizowane czy nie było to przyczyną.

Wyjątkowy dureń lub manipulant może publicznie twierdzić że nikt nie uwzględnił zamachu.

W tej tragedii to nawet rosyjscy eksperci będą dla was elementem spisku o zamachu.

"Obecna w Smoleńsku komisja techniczna z biura "Tupolewa", która bierze udział w badaniu wypadku lotniczego, stwierdziła, że warunki do lądowania Tu-154 były ekstremalne. Według ekspertów pilot był tego świadomy, ale z jakiegoś powodu postanowił zaryzykować i wylądować."

Bertrand nie było wybuchu samolot był sprawny prawdopodobnie zamachowcem mógł być pilot.Masz inne wytłumaczenie teorii z zamachem?

>antaresAN, 16 Kwi 2010, 01:08

>widoczność była dobra

Trzeba założyć osobny wątek pod nazwą "Bajkopisarstwo".

Jestem Europejczykiem.

>thon022, 16 Kwi 2010, 00:16

>I dlatego Tomasz Hypki uważa, że kapitanem Tupolewa był człowiek ZBYT młody! Wg niego w tak

>odpowiedzialnym locie powinien dowodzić 50-letni doświadczony pilot (jak się dzieje np w USA),który

>by spokojnie wytłumaczył: "przykro mi, ale warunki nie pozwalają na lądowanie ...

Jeszcze przed wypowiedzią Hypkiego dokładnie to samo mówił mjr Fiszer.

Jestem Europejczykiem.

>wojtek41, 16 Kwi 2010, 01:02

>Miejsce katastrofy...czas...powód pospiechu...Nie wierzę w winę pilotów..to nie amatorzy..to

>wyszkoleni oficerowie...Nic się nie dzieje przypadkowo. Na tym lotnisku lądowali już wcześniej, więc

>nie była to to nowość.

Największą katastrofę w dziejach lotnictwa (583 ofiary śmiertelne) spowodował pilot który był szefem wyszkolenia KLM, ekspert od B747. Po prostu miał słabszy dzień. Wtedy też była mgła.

Jestem Europejczykiem.

Forum pilotów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

będzie okolicznościowy numer Audiostereo o przyczynach tragedii...z uwzględnieniem zamachu na pierwszej stronie.

Sprytni zamachowcy wysadzili wulkan i może nikt nie przylecieć na pogrzeb.

modrzew

Predzej sie od ruskich dowiesz-bo ich samolot[produkcja],u nich generalka,ich terytorium,ich czarne skrzynki[zapewne kryja tajemnice im tylko znane],u nich resztki samolotu,ich prokuratorzy w sledztwie,

ich opinie juz wydane[prasa],poza tym szybko posprzatane.........

opcji zamachu nigdy się nie wyklucza lecz i nie zawsze ujawnia w trybie śledztwa, tym bardziej że motyw byłby trudny do wskazania (mocno spekulacyjny)

gawiedź i tak zawsze zbuduje kilka teorii

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel-prawda

Mam watpliwosci-po jakim czasie od wypadku nad Smolenskiem zniknela mgla?? Chyba dosc szybko.

Oraz kilka minut przed wypadkiem dziwne manewry wykonywal nad lotniskiem rosyjski samolot wojskowy.

Tak mowil naoczny swiadek ktory ten samolot widzial-lecz przelatujacego naszego pare minut potem

tylko slyszal jak sie rozbijal..........wiadomo mgla.

>stary audiofil, 16 Kwi 2010, 12:18

>Tak mowil naoczny swiadek ktory ten samolot widzial-lecz przelatujacego naszego pare minut potem

>tylko slyszal jak sie rozbijal......wiadomo mgla.

Z rosyjskim Ił-76 nie ma żadnych tajemniczych zjawisk - jego nieudaną próbę lądowania widzieli nasi dziennikarze którzy przylecieli wcześniej Jak-40 i byli jeszcze na lotnisku. Widzieli to również nasi piloci z tego Jaka i rozmawiali na ten temat na gorąco. Słyszałem tego dziennikarza w Trójce praktycznie zaraz po katastrofie. Dziwne manewry polegały na tym, że też miał problem z trafieniem w pas, wykonał skręt w którym końcówka skrzydła w ocenie świadków była 1-2m nad pasem, poderwał maszynę i odleciał.

Jestem Europejczykiem.

coście się tak uparli na tych ruskich; im to było chyba najmniej na rękę w tym momencie; a wyobraźnia nic innego nie podpowiada :(

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wladek

slyszales o przepedzaniu chmur nad krasnym placem ,aby bylo mozna widziec przelatajace samoloty??

Nalezalo Ci wczoraj popatrzec na dokument o Sikorskim-ale jeszcze jestes mlody,wiec glowkuj wladek

Sugeruję analizę:

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem warto przeczytać cały temat poświęcony katastrofie na stronie lotnictwo.net.pl

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.