Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga na HiLife-Broker !!!

Marek B.

Rekomendowane odpowiedzi

elb, ciekawe, czy ow policjant dostanie emailem zwrotnym twoje IP z tego sklepu w potwierdzeniu zakupu... moze byc zabawnie...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

miejmy nadzieeje ze dzialaja w miejscu gdzie w wiezieniach jest szczegolnie beznadziejnie wiec kiedy juz tam trafia to chociaz beda miec czas na skruche nad oszustwami... (kurde blizniemu nie powinno sie zyczyc takich rzeczy;p usprawiedliwiam sie ze blizniego nie powinno sie okradac i to jeszcze z duzych kwot)

a tak w ogole to kupujcie caly czas ten towar ciekawe co wymysla - chociaz raz latwo zdobywajac kase nie przestaje sie tylko wyzej napisana ewentualnosc moze to zmienic.. albo duze ryzyko przez ta opcja

niestety zakupy przez internet spoza naszego kraju sa zbyt ryzykowne zeby to zrobic z przedplata

Witam,

Nie chciałbym się chwalić, ale ostrzeżenie na giełdzie hi-fi było wynikiem mojego działania..:)

Próbowałem kopić kolumny Sonus Faber u Panów z węgierskiej firmy. Po tygodniu korespondencji zmierzającej do tego abym wysłał kasę nie otrzymawszy kawałka faktury proforma a na dodatek panowie nie sprawdzili jakiej wysokości jest podatek Vat na Węgrzech, posłałem gości na drzewo...

Aby ostrzec społecznośc skrobnowłem ogłoszenie informujace że to oszuści... Redakcje je zdjęła i poprosiła o wyjaśnienie. Po przesłaniu korespondencji z moich biznesowych kontaktów - redakcja umieściła ogłoszenia wiszące tam do dzisiaj... Firma nadal się ogłasza z woj. opolskiego z innego emaila ale dalej jest to ta sama firma...

Nie miałem czasu przeczytac jeszcze wszsytkich perypetii zakupowych zawartych w tym wątku, ale mam nadzieję, że nie ma zbyt wielu poszkodowanych...

POzdrawiam

M.

No przeczytałem...widzę, że nie byłem jednak kreatywny...:)Chociaż skuteczny.

Szacunek za pomysł z zakupami... Zajrzę do nich może cos jeszcze zostało - może dostanę drugą szansę...

Pozdrawiam

M.

Nie wierzę że dobry informatyk nie da rady takim kutasom.

Są właściwie cały czas online.

Po fikcyjnym zakupie towar wraca do oferty po piętnastu minutach.

Co z Waszymi deklaracjami?

Czy tylko ja ich męczę?

Nie jesteś sam...

Właśnie Zenek Brzeczyszczykiewicz zamówił z dostawą na ul. Woronicza 17 trochę sprzetu... za jakies 27400k Euro... Tylko na tyle starczyło kasy...Sam wiesz koniunktura jeszcze nie wróciła...

Chyba zaczyna mi się podobać taki wirtualny shopping...

Jutro też cos kupię - w końcu Audiophilia Nervosa jest nieuleczalna...

Pozdrawiam i polecam zakupy w tej firmie...:)

M.

...jak Wy to ja tez.....kupilem na siasiada z KRIPO ( jednostki specjalne )pare rzeczy, a ze zajmuje sie hiend-em to nie powinien sie zdziwic...On bez przerwy cos kupuje...zobaczymy co z tego wyjdzie...

Wczesniej mialem juz podobna historie z firma www.gewinnstar.com z siedziba w Monachium, a otworzylem w swojej polskiej poczcie mail reklamowy... czego nigdy nie robie..,ale niemiecka reklama w polskiej poczcie? i to wystarczylo, zeby zaczeli mnie bombardowac mailami zawierajace rachunki do zaplacenia, a pozniej upomnieniami z dodatkowymi kosztami. Wyszukalem strone gdzie takich jak ja bylo wiecej...jedni placili inni nie ale solidarnie zglaszali na policje.Zrobilem to samo, on line wypelnilem druki poczym przeslalem do Fürth wszystkie maile bo tamtejsza policja sie tym zajmowala.

Zeby bylo weselej to bezczelnie zarejestrowlem sie, podajac adres frankfurckiej policji i do tego prawdziwe nazwisko jednego z pracownikow. Chyba bylo wesolo bo na forum przeczytalem, ze policja wpadla do siedziby w Monachium, zarekwirowala komputery itd. tylko kolesie przeniesli sie do Irlandii. Sad najwyzszy uchwalil artykul / § / z ktorego wynika, ze zaden sad na terenie Niemiec nie wyda wyroku skazujacego na pokrzywdzonych. Teraz albo weszla albo na dniach wchodzi ustawa na terenie EU o sciganiu przestepstw internetowych.A wiec spoko....byle nie placic!!!!

Czyli cytując inny wątek: "audio-beznadzieja"

"Dzięki za wsparcie"

Niech sobie kolesie kradną!!! W końcu biednych nie walą.

Mnie to nie dotyczy.

Czy na pewno?

Jak nie ci to może inni?

• 11 miesięcy później...

W nawiązaniu do poprzednich wpisów ostrzegam przed kolejnymi (tymi samymi?) oszustami podającymi się za sklep na Węgrzech.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Doszło do tego, że twierdzą, że zajmują się sprzedażą sprzętu klientów (za opłatą 100 EUR, LOL). Chyba nikt nie jest tak lekkomyślny aby im rzeczywiście coś wysyłać, ale ...

Ogłoszenia z tej firmy znalazłem na jednym z małych portali z ogłoszeniami we Francji. Ostrzegłem moderatora, że ogłoszenia to scam (dałem mu nawet linki do brytyjskich forum gdzie wytropili Rumuna - pewnie "słupa", który stał za kilkoma fałszywymi firmami, o których i tu była mowa). Co jednak ciekawe, le crétin nic sobie z tego nie zrobił i ogłoszenia nadal wiszą. Szkoda, że niektórym zwisa to swobodnym leszczem, czy goszczą u siebie na stronie oszustów, czy nie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.