Skocz do zawartości
IGNORED

Co kupić najpierw: podstawki, kable...

Rotor

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie mam taką sytuację, że w moim sprzęcie brakuje istotnych elementów tzn: podstawek (stojaków) brak, kable głośnikowe -miedź ordynarna, interkonekt -firmowo dorzucony do zestawu badziewiak.

Powstaje pytanie od czego zacząć. Może od podstawek z tym że dobrze byłoby mieć przynajmniej wypożyczone druty żeby przetestować podstawki, no nie. Ale kto mi wypożyczy przewody na dwa miesiące które miną zanim się zdecyduję (lub zrobię lub zamówię) na stojaki? :)

Może interkonekt -żeby w ogóle usłyszeć jak to naprawdę gra? Ale jak usłyszeć bez normalnych przewodów głośnikowych?...

https://www.audiostereo.pl/topic/6301-co-kupi%C4%87-najpierw-podstawki-kable/

Podstawki, potem okablowanie.

Pruszków Pruszkowem, ale o jakich pieniądzasz na ten cel myślisz? Masz coś odłożone, czy dopiero będziesz "zdobywał" w zależności od tego, co Ci doradzimy? ;)))

=>Papamek

Chcę się zmieścić w kwocie 300-400 zł za oba standy czyli raczej robione na zamówienie u stolarza/kamieniarza lub własnej produkcji, jeśli dobrze rozumuję.

=>Leszek

Masz na myśli dzielnicę "Ostoja" w Pruszkowie??? to stąd jest ta firma "Ostoja" ?

Podstawki rzecz istotna ale można zrobić coś ciężkiego prowizorycznie samemu, a kable głośnikowe to bardzo istotny element systemu. Nie trzeba przecież wydawać majątku można kupić Audioquest Copperhead i głośnikowe Cordiala i już będzie duża poprawa za śmieszne pieniądze.

Pogadałem z panią z "Ostoi" powiedziała, że wymiary górnej podstawy można sobie zażyczyć do odpowiedniego modelu kolumienek, ale z ceną nie bardzą chcą zejść nawet dla ziomka zza miedzy (dokładniej zza torów kolejowych :) Cena jeszcze do wytrzymania, no zobaczymy, postaram się ich odwiedzić i obejrzeć towar osobiście.

Słuchajcie obejrzałem sobie standy "Ostoja" i ogólnie mi się podobały z jednym zastrzeżeniem -są tam małe a właściwie cienkie kolce zrobione ze śruby fi-6mm. Hmm... może ja wymagam nie wiadomo czego ale taki kolec wysunięty na 2.5 -3cm to nawet nie ma właściwej sztywności czyli może nie zapewniać właściwej stabilności zestawu. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z "Ostojami" i może mi coś podpowiedzieć?

Proszę o opinie, sugestie, uwagi, przemyślenia, stwierdzenia, zwierzenia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.