Skocz do zawartości
IGNORED

Usher głosniki

kondrax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytania do was, mam nadzieję, że pomożecie z góry dziękuje za odpowiedzi.

Jak wiadomo Usher to podróbki scan-speaków a przynajmniej od tego zaczynali i nazewnictwo podobne więc nasuwa mi się parę pytań:

czy usher 9930 gra podobnie jak scan-speak 9300 ?

czy usher 9950 gra podobnie jak scan-speak 9500 ?

Czy usher zbliża się w ogóle dźwiękiem do scan-speaków, czy są to kompletnie inne szkoły dźwięku, a jedynie budowa zbliżona ?

Słyszałem V2 i X3 akkusa 2 lata temu na usherach i kiedyś ESY jedną konstrukcjie na scan-speakach, ale nie porównywałem bezpośrednio, porównywał ktoś? Jak tak to jakie spostrzeżenia ?

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

https://www.audiostereo.pl/topic/63329-usher-g%C5%82osniki/

Krąży taka opinia że to kopie, ale wystarczy się bliżej przyjrzeć, żeby zauważyć różnicę. Ushery mają podobną konstrukcję i wyglądają podobnie, ale podróbkami trudno je nazwać. Inna konstrukcja kosza czy jakość wykonania (na Plus dla Usherów). Co do Twojego pytania usher 9950 gra lepiej niż scan-speak 9950, za cenę połowę niższą, Usher ma też lepsze wyprowadzenia. Co do drugiego modelu się nie wypowiadam, bo nie porównywałem.

Jestem posiadaczem kolumn V4 firmy Akkus, i ze wszystkich kolumn które miałem posłuchać te najbardziej odpowiadały mi brzmieniowo. Chociaż chyba z kolumnami ESY nie miałem okazji ich porównywać.

Pozdrawiam.

Parę opinii klientów z Parts Express.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeden narzeka na jakość.

Nie wiem czemu interesujesz się tak starymi głośnikami. miałem SS 9500 jakieś 15 lat temu. Można za połowę ceny dostać o wiele lepsze głośniki. To już jednak leciwa konstrukcja. Jeżeli coś ze SS to powyżej 9700 te nie mają przynajmniej ferrofluidu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A bo się na diyaudio.pl taki bum na uszery zrobił, co czwarty poleca albo co czwarty robi/robił coś na nich.

Ja słuchałem V2 i X3, i lepiej mi V2 podeszły mimo zapewnień Pana z akkusa że X3 lepsze. Mam teraz ER18RNX i muszę przemyśleć co zbuduje następnego, myślałem właśnie coś uszer, scan ale bardziej mi scan podchodzi ale te ceny zaporowe.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Ja na ostatnim audioshow słuchałem Qusarusa Audio Solution jak i Akkusa V2.Obie konstrukcje bardzo udane ale być może mi się wydaje że kolumny na tych Usherach mają trochę ocieplony charakter brzmienia.Musiałbym ich posłuchać u siebie w domu ale coś czuję przez skórę że bardziej wolę neutralność swoich Seasów :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.