Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

stoney, 26 Maj 2010, 13:15

>czyli nie przesłyszałem się, ciekawe, że w wiadomościach nie było o tym mowy... teraz Akademia

>Rozrywki leci...

Skoro mjr Fisher/Fiszer stwierdził że wiadomość jest sensacyjna to newsroom wolał jednak zaczekać na wytyczne z Centrali...

Tak, a to jest pole z pieczarkami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Moim zdaniem, w pełni wiarygodna jest wersja, że samolot uległ katastrofie nie z powodu postępowania pilotów, lecz z winy wysokich rangą osobistości. Niestety nie należy to do rzadkości" - oświadczył ekspert i dodał: "U nas w katastrofach zginęło czterech gubernatorów - we wszystkich przypadkach nakazywali pilotom wykonywanie określonych manewrów".

tyle Rosjanie o sobie w nawiazaniu do info kto dowodził w kokpicie tu154

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

a co to ma wspolnego z zakłocaniam GPS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cir, tu masz tekst o hodowli pieczarek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moim zdaniem, w pełni wiarygodna jest wersja, że samolot uległ katastrofie nie z powodu postępowania pilotów, lecz z winy wysokich rangą osobistości."

Bardzo wygodne polityczne wytlumaczenie. Zreszta u nas pelno takich. Yunnan Tea skad wziales ten artykul?

Na WP :

"...szef tych kontrolerów, człowiek, który osobiście naprowadzał polskich pilotów, zaledwie trzy dni po katastrofie odszedł na.. emeryturę. Polskie władze są zaniepokojone. – To bardzo tajemnicza emerytura. Trzeba to pilnie wyjaśnić – alarmuje Jerzy Polaczek (49 l.), z sejmowej podkomisji lotnictwa, która bada przyczyny tragedii.

Ten kontroler ma bezcenną wiedzę o smoleńskiej tragedii. To on rozmawiał z polskimi pilotami 10 kwietnia aż do chwili katastrofy. Oficjalnie wszyscy kontrolerzy, pracujący tego dnia na lotnisku, zostali już przesłuchani przez rosyjskich śledczych. Polska poprosiła jednak o powtórne ich przesłuchanie w obecności naszych prokuratorów. Rosjanie w końcu się na to zgodzili, ale chyba niewiele z tego wyszło, bo nasi śledczy właśnie znów o to poprosili w kolejnym wniosku o pomoc prawną. Problem w tym, że szef zmiany kontrolerów z 10 kwietnia... zniknął.

– To tajemnicza sprawa. Edmund Klich (64 l.) napomknął tylko o niej na posiedzeniu naszej komisji. Nie podał nam jednak żadnych szczegółów – mówi Faktowi poseł Jerzy Polaczek z sejmowej podkomisji lotnictwa, która wyjaśnia przyczyny tragedii."

Myślę, że generał i piloci zdawali sobie sprawę, że prawdopodobnie lecą na śmierć. Ale wiedzieli też, że gdyby nie spełnili polecenia lesia (pochodzącego od jarusia) to ci zniszczyliby ich i ich rodziny. Wybrali więc wielkie ryzyko, żeby nie zostać ofiarami kaczyńskich.

""Śmiertelnym lądowaniem dowodził dowódca Sił Powietrznych Polski" - podkreśla rosyjski dziennik "Izwiestija", informując o obecności generała Andrzeja Błasika w kabinie pilotów w końcowej fazie lotu polskiego Tu-154M 10 kwietnia.

Wiadomość o obecności Błasika w kokpicie prezydenckiego Tupolewa w ostatnich minutach lotu oficjalnie przekazał w poniedziałek wieczorem przewodniczący polskiej Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych Edmund Klich.

Jego wypowiedź relacjonują także inne rosyjskie gazety, w tym wielkonakładowe - "Moskowskij Komsomolec" i "Komsomolskaja Prawda".

"Izwiestija" oceniają, że oświadczenie Klicha "faktycznie oznacza, że już na kilka minut przed katastrofą było jasne, iż sytuacja wymaga analizy na szczeblu głównego pilota kraju". "To jest, warunki lądowania były skrajnie ciężkie, o czym piloci prawdopodobnie ostrzegli wysokich rangą pasażerów" - wskazuje dziennik."

C3PO

nic nie idzie z tego serwera

Przeczytałem raport z katastrofy Casy, najbardziej niewierygodne a jednak musi byc prawdziwe

kiedy kasa szła do dołu w dodatku bokiem pilot kompletnie nie zdawał sobie z tego sprawy do samego konca i robił dosłownie wszystko aby spasc jak przeanalizowała komisja

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

meloman 62

26 Maj 2010, 19:04

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 752 / 538 / 0

Myślę, że generał i piloci zdawali sobie sprawę, że prawdopodobnie lecą na śmierć. Ale wiedzieli też, że gdyby nie spełnili polecenia lesia (pochodzącego od jarusia) to ci zniszczyliby ich i ich rodziny. Wybrali więc wielkie ryzyko, żeby nie zostać ofiarami kaczyńskich.

Moglbys sie puknac w leb? Tylko mocno. Poglady polityczne zaslonily Ci rozum.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

foxbat czytam analizuje i wyciagam wnioski. Jestem wolny od jakichkolwiek politycznych motywacji. I dobrze mi z tym. Wiem ze zaraz przyleci wladz meloman62 albo Jaro_747 i zaczna siac propagande jak w co drugim watku ale olewam ich. Podobnie jak Horsta i spolke.

meloman 62, 26 Maj 2010, 19:04

>"Izwiestija" oceniają, że oświadczenie Klicha "faktycznie oznacza, że już na kilka minut przed

>katastrofą było jasne, iż sytuacja wymaga analizy na szczeblu głównego pilota kraju". "To jest,

>warunki lądowania były skrajnie ciężkie, o czym piloci prawdopodobnie ostrzegli wysokich rangą

>pasażerów" - wskazuje dziennik."

Tak to może wyglądać z punktu widzenia mieszkańców kraju, w którym premier wparowuje do sklepu, stwierdza że ceny za wysokie, po czym krzyczy na właściciela żeby poobniżał natychmiast i ten to w podskokach robi!

Polska jaka jest taka jest ale mimo wszystko przynależy do kultury zachodniej i w takiej sytuacji właściciel sklepu kazałby Tuskowi spadać na drzewo prostować banany, ewentualnie spróbować zrobić zakupy u konkurencji - w zależności od temperamentu.

discomaniac71, 26 Maj 2010, 20:17

>fox jakbym pier**lil to bym dupa ruszal a tak szczerze to zal owa dupe sciska ze mamy taki ciemny i

>glupi narod.

oswiec nas, bo jak narazie to trolujesz...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

discomaniac71, 26 Maj 2010, 19:51

>Myślę, że generał i piloci zdawali sobie sprawę, że prawdopodobnie lecą na śmierć. Ale wiedzieli

>też, że gdyby nie spełnili polecenia lesia (pochodzącego od jarusia) to ci zniszczyliby ich i ich

>rodziny. Wybrali więc wielkie ryzyko, żeby nie zostać ofiarami kaczyńskich.

>Moglbys sie puknac w leb? Tylko mocno. Poglady polityczne zaslonily Ci rozum.

No dobrze. Wyobraź sobie, że nagle po niewypełnieniu rozkazu jakiegoś dupka Twoja kariera zawodowa może się rozpaść, a Tobie przypiszą różne rzeczy, których nie popełniłeś - tak, że żadnej pracy już nie znajdziesz. Masz niepracującą żonę i dzieci na utrzymaniu. Czy wówczas byś ryzykował ? - bo ja w takiej sytuacji tak. To nie poglądy polityczne mi przysłoniły rozum, ale postarałem się tych nieszczęsnych pilotów (wliczając w to generała) zrozumieć

discomaniac71, 26 Maj 2010, 19:55

>foxbat czytam analizuje i wyciagam wnioski. Jestem wolny od jakichkolwiek politycznych motywacji. I

>dobrze mi z tym. Wiem ze zaraz przyleci wladz meloman62 albo Jaro_747 i zaczna siac propagande jak w

>co drugim watku ale olewam ich. Podobnie jak Horsta i spolke.

Nie uprawiam żadnej propagandy. Po prostu nie przepadam za PiS - wolno mi ? Skoro Ty ich lubisz to nie wstydź się - masz do tego prawo i możesz spokojnie to w tym wątku wyrazić.

>C3PO, 26 Maj 2010, 16:18

>Cir, tu masz tekst o hodowli pieczarek:

>

Ukryta Zawartość

A co to ma do rzeczy? To jest instrukcja postępowania w przypadku stwierdzenia prób zakłóceń elektromagnetycznych różnego typu. Meaconing dotyczy w niej radiolatarni a nie GPSu.

Ukryta Zawartość

Zbig,

1. Zwróć uwagę, że to tekst z 1986 r., kiedy zabawy z w kotka i myszkę z satelitami pewnie dopiero się zaczynały

2. spójrz na str. 8

1. Receiving station experiencing MIJI:

Aircraft Report:

....

Ground Site Report:

....

Ship Report:

....

Satellite Report:

.......

zresztą, jeśli ktoś uważa, że meaconing o jakim tu mowa to wymysły pismaków, to są inne rzeczy:

(Federation of American Scientists)

Ukryta Zawartość

"The JEWC uses these reports to (...) reduce MIJI vulnerability of our:

* Radios.

* Radars.

* NAVAIDs.

* Satellites.

* Electro-optics."

a jak mało, to jest jeszcze coś takiego

Ukryta Zawartość

"(1) Meaconing. The intentional transmission of signals designed to

deceive users of navigational aids (tactical air navigation, GPS, nondirectional

beacon, instrument landing system, etc.)."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zbig, 26 Maj 2010, 22:29

> Meaconing dotyczy w niej radiolatarni a nie GPSu.

I oto voila, jak królik z kapelusza dociera dziś rano do nas wiadomość że... "Przyczyną katastrofy w Smoleńsku mogła być awaria radiolatarni na lotnisku w Smoleńsku. Wysłany przez nią sygnał mógł "przerywać"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.