Skocz do zawartości
IGNORED

To przestaje być śmieszne

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

wtrącę się

Foxbat - bobry były moje i tylko moje :)i proszę nie oszukiwać jakobym działa wspólnie z McGyverem.

Chodziło mi o pokazanie "rynsztoka" w którym ten watek się znalazł i do tego miały służyć obrazki - nie moja w tym wuna że tak bardzo cię zabolało (sam często prowokujesz).

A i co ważniejsze czy obraziłem Starego Audiofila? - myślę, że nie. Poza tym może się sam wypowiedzieć na ten temat - nie potrzebuje adwokatów w twojej osobie.

Słucham tylko muzyki.

>>>rochu,

Uważam, że foxbat miał rację w swoim wpisie z 11:12, zwracając uwagę na zachowania McGyvera. Chyba mu wolno wyrazić swoje zdanie w wątku który założyłeś po to, aby w nim swoje zdanie wyrażać. Jeśli zamierzasz z McGyvera jakiś kryształ czy diament czynić, to daleko na tym nie zajedziesz, bo McGyver kryształowy nie był i to chyba każdy wie, kto jego "występy" na forum obserwował.

Rochu tak samo biłeś pianę w swoim wątku w zakładce stereo jak to robi stary audiofil.

Popatrzcie jak mało jest Waszych wpisów o audio a ile pisania dla samego grafomaństwa.

Foxbat też tylko widzę wszędzie twoje wpisy o McGyverze - jakaś niespełniona milość czy co?

McGyver faktycznie ma forumowe ADHD, ale na 10 wpisów jeden jest merytoryczny w przeciwieństwie do wpisów starego, rocha czy foksbata.

Z wiekiem przestaje Was chyba bawić zabawa w audio, mocno podnieca natomiast stetryczałe grafomaństwo i robienie rynsztoka z zakładek tematycznych - bocznica to za mało?

Pozdrawiam

grynio

>>>grynio,

Bocznica by w zupełności wystarczyła, tylko moderacyja jaśnie oświecona nie potrafi zrozumieć jaką ona powinna pełnić funkcję i nieustannie się wpieprza w każdy wpis na Bocznicy.

A kończąc moją wypowiedź - i po praz pierwszy wpisując się kanon sporów o McG.

Na tym forum chyba nikt nie ma wątpliwości, że McGyver zarabia na tuningach. Jest to jedyna osoba o której tutaj chyba wszyscy wiedzą i mają świadomość co robi i jak (tutaj duża twoja foxbat zasługa).

Dużo bardziej groźne jest 100 (przypadkowa liczba) innych osób, które w sposób ukryty kręcą swoje interesy - bo każdy z nas wpada w pułapki nowych/starych super sprzętów opisywanych w wątkach i niewinne nagłe ich pojawienie się na allegro.

Słucham tylko muzyki.

rochu,

McGyvera własnie odbieram pozytywnie( tzn. merytorycznie, np: podesłał mi schemat jak Go poprosiłem) mimo że "wszędzie go pełno".

Nie startuję a ty nie odbieraj wszystkiego jako atak , nie sądź po sobie.

Yul,

Właśnie bocznica ma być "zaworem bezpieczeństwa", a moderacja chyba jednk tego nie rozumie, więc tnie i "zaraza" rozprzestrzenia się po wszystkich wątkach.

>>>grynio,

Zgadzam się z Twoją uwagą co do funkcji Bocznicy i co do tego, że moderacja nie rozumie. Moim zdaniem to moderacja rozumie tyle tylko, że ma tu na forum pilnować interesów spółki właścicielskiej. Pzzez nią została tu osadzona i przez nią jest wynagradzana. Z tego akurat zadania wywiązuje się doskonale, a to że interesy spółki właścicielskiej rozmijają się z tym czego chcieliby forumowicze, to moderacja ma głęboko w dupie. To tak w skrócie.

Yul,

Oczywiście, że ma w dupie bo jest moderacją Site a nie forumowiczów.

Mam nadzieję, że przynajmniej opłacaną, bo jak ormo to bardziej będzie święta od Papieża.

• Redaktorzy

"Nie zgłaszałem. A czy McGyver'a ktoś zgłosił? Wydaje mi się że tu bardziej chodzi [...]"

Owszem, zgłosił kilkakrotnie. Tak więc źle się komuś "wydaje". Tydzień blokady to nie nieszczęście, proszę nie przesadzać. Mnie Mac kiedyś deklarował, ze nie będzie takich numerów więcej robił. Osobiście uważam, ze jeśli ktoś mnie (powiedzmy) zablokował w wątku, to wpisywanie się tam na siłę jest dziwne - skoro mnie nie chcą, to nie. Kwestia indywidualnego podejścia. Ale przede wszystkim łamanie regulaminowych ustaleń jest karane. A prawo do blokowania we własnych wątkach jest przywilejem wynikającym z regulaminu.

• Redaktorzy

"Pzzez nią została tu osadzona i przez nią jest wynagradzana."

Yul, za którym razem uda ci się zrozumieć proste zdanie po polsku? Rozwiewałem już twoje wątpliwości na ten temat: moderatorzy pracują honorowo, innymi słowy za darmo. Modearacja na forum jest społeczna, prowadzona przez forumowiczów. Ufam, że tym razem uda ci się to przeczytać skutecznie.

• Redaktorzy

"Właśnie bocznica ma być "zaworem bezpieczeństwa", a moderacja chyba jednk tego nie rozumie, więc tnie i "zaraza" rozprzestrzenia się po wszystkich wątkach."

Wyjaśniam nieporozumienie: Bocznica nie "ma być zaworem bezpieczeństwa", pod którym jest trzymana "zaraza". Bocznica jest zakładką przeznaczoną na dyskusje nie poświęcone audio. Li i jedynie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

jozwa maryn, 9 Maj 2010, 13:08

>Tydzień blokady to nie nieszczęście,

>proszę nie przesadzać.

Ile ma trwać w końcu ten ban?

Frantz pisał że do końca weekendu, tutaj Szanowny Pan Redaktor napomyka o tygodniu.

Jak w końcu będzie?

• Użytkownicy+

Fr@ntz

9 Maj 2010, 09:51

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2206 / 4778 / 22

To co się wyświetla po zbanowaniu to jedno a to ile faktycznie trwa ban to drugie. Dla ostudzenia atmosfery McGyver "ma wolne" od forum do końca weekendu. Zresztą z tego co pamiętam to już raz Józwa ostrzegał jak będą kończyły się próby obchodzenia zabezpieczeń forum.

W związku z zarzucaną wielokrotnie niesprawiedliwością, że jednemu wolno więcej innym mniej, proponuję wprowadzenie jakichś konkretnych zasad. Może być to coś podobnego do taryfikatora podpiętego pod regulamin. Pewnie każda propozycja komplikowania regulaminu będzie mało doskonała, bo zawsze znajdzie się jakaś furtka ale może to jedyna droga ?

Życzyłbym sobie żeby forum było kulturalne i rzeczowe, zabawne i sprawiające przyjemność a nie nerwy. Niestety logując się bezosobowo, czasami nadużywamy tego. Może warto byłoby wprowadzić wymóg rzetelnego opisu w "O mnie" (a nie jakieś kropeczki itp.), oraz podanie imienia (ew. nazwiska), jak to czyni np. Wojciech Iwaszczukiewicz, który już kiedyś o to apelował o ile dobrze pamiętam.

Dobrze byłoby też, żeby przed banem moderatorzy musieli konsultować taką decyzję np. we trójkę. Pojedynczo moderator mógłby dać bana na 24h max. Oddaliłoby to zarzuty, że moderator uparł się na kogoś.

Robert

grynio

Kup se wreszcie ten cd,bo jak dla mnie to bez muzy zaglebiasz sie w czyjes oceny-jestes nastepnym

w kolejce kandydatem na moderatora??Te twoje oceny sa smieszne-pisz na co TY CHORUJESZ-pomozemy!!!!

Moj nick to sciema bo mam dopiero 66 lat-jak zreszta juz wspominalem.

nawet dobrzy koledzy makgajwera z reala w stylu Redaktora (jozwymaryna) maja juz dosc tego sprowadzania w prawie kazdym watku dyskusji do absurdu i ustalania jako idealu jakosci technicznej i sonicznej music angela, o to chyba chodzi najbardziej , troche pozno jednak to zauwazono ...tak ze 3 lata za pozno ....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Dziwne to miejsce i dziwne to forum. Zamiast służyć wymianie doświadczeń i informacji w tematach które nas wszystkich pasjonują, napotykamy się często na bezsensowne potyczki słowne i wycieczki osobiste. Dlatego jestem za rozsądną i rozważną moderacją. Są miejsca w sieci, gdzie można w avatarku wkleić swoją wredną mordę, podpisać się imieniem i nazwiskiem, i to właśnie buduje jakąś więź i zaufanie do uczestników dyskusji. Jak to zwykle bywa, umiar i zdrowy rozsądek powinny być najlepszym doradcą.

no wlasnie ja tez nie wiem o co, wszystko co ten czlowiek i kilku jemu podobnych robi nie ma nic wspolnego z DIY i bezinteresowna wymiana informacji o audio....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

FRANTZ

Moge pomoc w napisaniu nowego regulaminu forum-potrafie-bo stary juz jestem[66lat].

Zrobie to niedplatnie-wtedy zapanuje zgoda i harmonia,wszyscy beda grac na najlepszych wzmakach z

jednego kraju,bedziemy zdrowi,nie bedzie moderacji,pomozemy budowac systemy audio,itp,itd-dobry pomysl

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.