Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Technika - igły oryginalne w różnych kolorach...

andrzej analogowy

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłbym co prawda zapytać conri-ego ale może i innych to zainteresuje:Na przykład wkładka VM8- HII ma w katalogu vinyl-engine opis, że orYginalna igła jest w kolorze białym.Osobiście mam pasującą w kolorze brązowym, białym a widziałem też czerwoną.Pytanie:czy kolor igieł ma znaczenie i jakie,oraz gdzie o tym poczytać.Oczywiście pytam o oryginalne igły z logo AT.A może po prostu takie same igły pasują do kilku wkładek AT i były robione w różnych kolorach dla urozmaicenia??

Onegdaj kupiłem za przysłowiowy psi grosz AT-95 z oryginalną, białą oprawką igły (a zawsze jest zielona). Kiedyś, w ofercie jakiegoś sklepu internetowego, widziałem igły w białych (lub szarawych) oprawkach do tej wkładki ze szlifem uwaga! - Shibata. Za cholerę nie mogłe znaleźć teraz tej strony www. Niestety, po obejrzeniu pod mikroskopem, szlif w tej AT-95 okazał się najprymitywniejszy z możliwych - sferyczny. Gra to tak jak na sferyka przystało - dość prawidłowo, ale zupełnie bez polotu. I tak oto stałem się posiadaczem AT-95 ze szlifem nie takim jak chciałem, ale nie ubolewam, bo zapłaciłem za nią tyle, ile wydaję przez dwa dni na papierosy. Widocznie w tych kolorach oprawek nie ma reguł.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu jest ładnie pokazane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

audiokarma.org

>>>conri,

Tak, z logo Audio-Techniki. I plastik na oprawce taki lepszy, nie jak na szczoteczki do zębów. Ale to jest wkładka używana, stąd ta cena.

Pozdro,

Yul

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.