Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Czyzbys uwazal mnie za przeciwnika politycznego i czlowieka PiSu? Dawno sie tak nie usmialem:-) Jeszcze raz powtorze: to sa MOJE WLASNE PRZEMYSLENIA. Przemyslenia laika jesli chodzi o lotnictwo aczkolwiek czlowieka ktory lubi od czasu do czasu skorzystac ze swojego mozgu zamiast slepo wierzyc w to co podaje sie oficjalnie. Zreszta oficjalnie podawalo sie rozne rzeczy: a to ze byly 4 podejscia do ladowania a to ze Protasiuk nie znal rosyjskiego itp. Obecny minister obrony jakies 13 lat temu wyleczyl mnie skutecznie z polityki. Kiedy zobaczylem jakim jest szefem jak kompetetni sa jego ludzie i w jakich warunkach przychodzi mi pracowac powiedzialem "dosc". Nie jestem ani za PiSem ani za PO ani za SLD PSL czy jakokolwiek inna partia i prawde mowiac zaluje ze zamiast politologii nie skonczylem anglistyki. Blad w jakims sensie udalo sie pozniej naprawic. Nie interesuje mnie ile i co PiS chce ugrac na tragedii smolenskiej. Jesli tak jest to jest to podle.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

OK Walery masz racje. Teraz Ty przejrzyj sobie w necie zdjecia z innych podobnych lub niemal identycznych katastrof. Zobacz czy wszyscy zgineli i czy dalo sie zidentyfikowac ciala. Poczytaj tez o Lockerby. Jakie tam byly okolicznosci i jakich srodkow uzyto do wyjasnienia przyczyn. Teraz zestaw to z katastrofa w Smolensku i lekiem przed Rosjanami.

discomaniac71 piszesz niewiele na temat natomiast dużo o sobie i swojej wyjątkowości...facecik kilka razy byłem w cyrku i kobiety z trzema cyckami nie przebijesz.

mam wspaniałą wiadomość NIE JESTEŚ SAM "nieświadomie" wpisujesz się w politykę PiSu i Pospieszalskiego...więc już nie pisz o swojej wyjątkowości sokoro podobne teorie głosi ponad 30% społeczeństwa chociaż fakty wykluczają zamach i bezpośrednią winą obarczają kapitana a pośrednią organizatorów lotu.

discomaniacu71 partia dla ciebie już istnieje i razem zrobicie więcej.

discomaniac71, 4 Cze 2010, 12:01

>OK Walery masz racje. Teraz Ty przejrzyj sobie w necie zdjecia z innych podobnych lub niemal

>identycznych katastrof.

OK, poproszę zatem, jako nie śledzący obcojęzycznych portali, o wskazanie katastrofy "niemal identycznej". Przy czym oczekuję że niemal identyczna to bardzo wąskie kryterium. Czyli np. ostatnie chwile lotu bez części skrzydła na bardzo niskim pułapie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

władz daruj sobie te wycieczki osobiste. Nie jestem nikim wyjatkowym po prostu pisze to co mysle. Nie interesuje mnie ani PiS ani PO ani zadna inna partia. Nie przylepiaj mi etykietki i nie szufladkuj. Pospieszkalski w 2/3 swoich pseudo wywodow wyprowadza mnie z rownowagi bo mam alergie na kler. Wywody "swietojebliwych" sa tylko wywodami bo co innego mowia a co innego robia.

Fakty takie jakie sie przedstawia oficjalnie na pewno wina obarczaja pilota i obsluge. Ale jak uczy doswiadczenie bardzo czesto sa sprzeczne z rzeczywistym obrazem wydarzen. Tym bardziej ze jest wielu ludzi ktorym wersja oficjalna jest na reke.

discomaniac71, 4 Cze 2010, 12:34

>...

>Fakty takie jakie sie przedstawia oficjalnie na pewno wina obarczaja pilota i obsluge. Ale jak uczy

>doswiadczenie bardzo czesto sa sprzeczne z rzeczywistym obrazem wydarzen.

Jakie kurna doświadczenie? Twoje?

Sprawdź sobie statystyki - w całej historii lotnictwa to człowiek jest najbardziej zawodnym elementem.

• Redaktorzy

"Co zatem robili ludzie biegajacy pomiedzy szczatkami samolotu (ci widocznie po obrobce) zanim przyjechala straz i milicja?"

Ja tam nigdy nie widziałem człowieka po obróbce, to musi być przykry widok. Ale żarty na bok. Co robili ci ludzie? Robili to samo, co robiliby Polacy, gdyby samolot spadł im tuż pod nosem: jedni spontanicznie szukali ocalałych, inni czegoś, co można by zwinąć. Czy jest w tym coś nienaturalnego? Nietypowego? Skądże. Typowa typowość.

trudno porownywac jak maja wygladac ofiary roznych katastrof jak nie znamy wartosci sił działajacych na ofiary tych katastrof

w przypadku tutka przeciazenie przekraczalo ok 3 razy granice przezywalnosci dla człowieka -oficjalne podane przez komisje

discomaniac to jakie było przeciazenie przy uderzeniu tego drugiego samolotu ktory chcesz porównac ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

discomaniac71 jesteś nie jesteś nie jest moim problemem.Dostrzegam zbieżność nie tylko w czasie lecz również w treści twoich wpisów z stanowiskiem osób z PiS lub ich wspierających.

Natomiast przywołując prawdopodobną możliwość katastrofy wspieraj się ekspertyzami opartymi o fakty a nie konfabulacje...

od początku mając już dużo więcej informacji jak również stenogram nadal uparcie nie przyjmujesz faktów i nawet teorie obalone szczegółową analizą (świadome strzelanie a może dobijanie)uparcie powtarzasz.

nic nie dzieje się bez przyczyny

Przyczyną katastrofy polskiego Tu-154M pod Smoleńskiem mogło być to, że prezydencki samolot podchodził do lądowania na autopilocie - uważa pilot-oblatywacz Aleksandr Akimienkow, którego opinię w piątek przytacza dziennik "Izwiestija".Akimienkow podkreślił, że instrukcja eksploatacji Tu-154M zabrania lądowania na autopilocie."Wchodząc na ścieżkę zniżania samolot był wyważony, tj. jego przyrządy były ustawione tak, aby przy występujących strumieniach powietrznych zniżał się z określoną prędkością wertykalną. W danym wypadku - 3,5 metra na sekundę" - powiedział."Wszelako w odległości nieco ponad 1 km od progu pasa znajduje się jar. Temperatura w nim była niższa. To z niego napływała mgła. Nad jarem nie było strumieni wznoszących. Samolot uległ rozbalansowaniu i +wpadł+ w dziurę powietrzną, która utworzyła się nad samą ziemią" - oświadczył rosyjski pilot."Prędkość wertykalna wzrosła dwukrotnie - do 7 metrów na sekundę, a nawet więcej. Kapitan, nawiasem mówiąc, zauważył to i szarpnął za ster, próbując wyprowadzić maszynę. Jednak na wysokości 30 metrów było to już praktycznie niemożliwe" - oznajmił.Akimienkow zauważył, że "jeśli lądowaliby w reżimie ręcznym, to na pewno zdołaliby utrzymać samolot". "Moim zdaniem, właśnie na tym polegał błąd" - dodał.Jerzy Malczyk (PAP)mal/ mw/ mhr/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

"Tym bardziej ze jest wielu ludzi ktorym wersja oficjalna jest na reke."

discomaniacu71 jesteś wyjątkowy

wersja oficjalna przed zakończeniem śledztwa...czekam na wersję czy znowu nie wiesz co piszesz

discomaniac71, 4 Cze 2010, 12:01

>OK Walery masz racje. Teraz Ty przejrzyj sobie w necie zdjecia z innych podobnych lub niemal

>identycznych katastrof.

Jesli nie chcesz odpowiedziec na moje pytania, lub odpowiedzi nie pasuja do twojej wersji moze ja odpowiem na czesc twoich...

lotnictwem interesuje sie od szczyla, nie przypominam sobie jakiejkolwiek podobnej katastrofy, samolotu podobnej wielkosci, ktory podczas proby ladowania, zarylby w ziemie na plecach... disco, ktos tu dal ci za przyklad samochod... no to wez ten przykladowy samochod, podnies na wysokosc 1m, nastepnie zrzuc, a teraz znow ten przykaldowy samochod, ale odwrocmy kolami do gory i znow zrzucmy... zniszczenia beda podobne????

co do strzalow milicjantow, o ile dobrze pamietam, w 1989roku po katastrofie w lasku kabackim il'a62M, tam milicja, odganiala zlodziejaszkow strzalami w powietrze....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

discomaniacu71 szczątki to jest efekt a nie przyczyna i skupiając się na nich nie wyjaśnisz tragedii.

Dlaczego pilot zszedł poniżej bezpiecznej wysokości...jest kilka logicznych hipotez pilotów i ekspertów lecz nie ma jednej wyjaśniającej przyczynę złamania podstawowych procedur przez dowódcę sił powietrznych i kapitana samolotu

Problem z disco jest taki że chłopina zarzucając innym wpływy GW i brak samodzielnego myślenia sam podlega wpływom różnych, m.in. "obcojęzycznych portali" które snują różne spiskowe teorie. Zakłada że skoro GW kłamie to znaczy że w sprawie katastrofy również mija się z prawdą w związku z czym przyczyny są zgoła inne - czyli "alternatywne". Człowiekowi bez znajomości podstaw mechaniki, który przyspieszenie kojarzy głównie z danymi umieszczanymi w danych technicznych samochodów nietrudno przedstawić "wiarygodne" dowody podparte przez różnej maści "specjalistów". Oczywiście nie ma alternatywy - reszta wypowiadających się ekspertów jest umoczona w "aneks WSI".

A stąd tylko krok do paranoi.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wiesz co Walery strasznie smieszny z Ciebie facet:-) Z gory wiesz co czytam i czym sie kieruje.

Nie zakladam ze GW klamie. Staram sie przeanalizowac kazda hipoteze. Niestety zamiast spotykac ludzi ktorym tak jak mnie zalezy na wyjasnieniu przyczyn katastrofy spotykam politycznie zacietrzewionych matolkow z klapkami na oczach. Bocznica na AS to jest polityczny smietnik dlatego prawie wcale na nia nie wchodze.

moze walery jest smieszny, ale twoje analityczne podejscie jest dosc.... zabawne...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

discomaniac71, 4 Cze 2010, 15:31

>Wiesz co Walery strasznie smieszny z Ciebie facet:-) Z gory wiesz co czytam i czym sie kieruje.

Hmm. sam o tym pisałeś:

Wybacz stary ale to nie moj poziom. Ja moge jedynie wyczulic i wskazac obcojezyczne publikacje na ten temat. Jestem apolityczny i nie chce mi sie babrac w polskim piekielku.

pokaż cały temat Nasz Air Force One uległ katastrofie!

discomaniac71 27 Kwi 2010, 17:35

>Nie zakladam ze GW klamie.

Jeżeli nie kłamie to pewnie manipuluje, wychodzi na jedno.

>Staram sie przeanalizowac kazda hipoteze.

Tutaj jest potrzebna wiedza, inaczej mamy wybór między "ekspertami" i ekspertami. Zgadza się że nieraz trudno jest poznać prawdziwych. Zwłaszcza bez absolutnych podstaw znajomości zagadnienia.

Ktoś kto co chwilę pisze że nie jest zwolennikiem żadnej opcji politycznej, rónoczesnie neguje i ośmiesza poglady jednych a prezentuje poglądy innych i do tego ustawiając się w roli jedynego "myślącego" niezależnie jest...()

Myślisz Kolego że na tym forum są sami idioci ?

PS. Nie muszę pisać dokładnie kogo to dotyczy?

discomaniac71, 4 Cze 2010, 16:11

>No jestem za PiSem tylko k... czemu nienawidze kleru? Hm? Zenada na maxa.

no to mam teorie... jestes TW FSB, a za zadanie masz osmieszanie, teorii ewentualnego zamachu, poprzez jego wyabsurdalnienie... disco, zeby bylo smieszniej, ja nie odrzucam teorii zamachu, ale takie pisanie, jak o tym filmiku, tylko taka teorie osmiesza... komandosi, tajna odziemna baza, trzmiele... wez takim trzmielem traf w czolg, a co dopiero w lecacy we mgle samolot.. przeciez to tylko ulepszona bazooka...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.