Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiscie i tak bedziecie udowadniac ze raport jest w 100% rzetelny i MAK jest apolityczny.

I jeszcze jedno, kilka tyg temu polska prokuratura podala oficjalnie do informacji iz po zbadaniu cial pilotow wykluczono by ktokolwiek inny siedzial za sterami w momencie katastrofy.

Przypominam to oficjalne stanowisko prokuratury polskiej.

A teraz prosze spojrzec na zdjecie wraku...konia z rzedem i lotnisko w gratisie komus kto mi wyjasni jak mozna zbadac "ciala pilotow" skoro nie ostaly sie czesci kokpitu wieksze niz ok 20cm...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiscie i tak bedziecie udowadniac ze raport jest w 100% rzetelny i MAK jest apolityczny.

I jeszcze jedno, kilka tyg temu polska prokuratura podala oficjalnie do informacji iz po zbadaniu cial pilotow wykluczono by ktokolwiek inny siedzial za sterami w momencie katastrofy.

A teraz prosze spojrzec na zdjecie wraku...konia z rzedem i lotnisko w gratisie komus kto mi wyjasni jak mozna zbadac "ciala pilotow" skoro nie ostaly sie czesci kokpitu wieksze niz ok 20cm...

gdzies czytałem ze ustalono to na podstawie charakteru uszkodzen ciał- podobno sa jakies charakterystyczne.Badania sladów DNA na elementach kabiny robił MAK ale tego czywiscie nadal nie ujawniono

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

a co komu do badania ciał pilotów.Zeby stwierdzic chroniczne zaparcie.Zostały...rozsmarowane po okolicy.Pytanie podstawowe brzmiało..czy byli na miejscach w czasie katastrofy.Byli- o czym swiadcza slady DNA.

a czasami najpierw sprawdz czy ten kon z rzedem jeszce stoi w stajni zanim go zastawisz.

k..wa juz przechodzi ludzkie pojecie ta ochota do badania ciał.Im mniejsze te ciała, tym ochota wieksza.jak u gosiewskiej.Wszyscy sa zgodni, włacznie z kapelanem bedacym na miescu ze ciała Kaczynskiego to było ciało Kaczynskiego a nie zony jego..Ale ciagle trwa festiwal dawania konia z rzedem.tym bardziej jak sie go nie ma.

polityka PISu znów żeruje na podstawowych uczuciach jak za czasów ich świetnosci

dziwie sie tylko rodzinom ofiar ze w tym biora udział

wiekszosc tych rodzin jest w ukladzie politycznym, czesc osob bedzie kandydowala eksploatujac nazwisko zmarlych i tragedie rodzinna wiec robiona przez nich hucpa zapewnia jakies mozliwosci podlizania sie prezesowi, ktory decyduje o skladzie list ....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

"- Donald Tusk: Znam już kluczowe elementy rosyjskiego raportu i naszą odpowiedź. Mogę więc powiedzieć, że jeśli strona rosyjska zatrzyma się na tym poziomie ocen, jakie sformułowała, ten raport będzie dla nas nie do przyjęcia. Zgadzając się z wieloma konkluzjami czy efektami badań, widzimy jednocześnie próbę jednostronnego interpretowania faktów. Rosjanie nie są skłonni opisać tego zakresu odpowiedzialności, jaka jest po ich stronie, a my nie mamy wątpliwości – mimo że nie wszystkie dokumenty zostały nam udostępnione i wykaz tego, czego nie dostaliśmy, jest zresztą elementem naszego stanowiska – że jakaś część odpowiedzialności spoczywa także po ich stronie. Zresztą te braki w dokumentacji traktujemy jako dowód słuszności naszych konkluzji. My nie mamy powodu, aby ukrywać polską część odpowiedzialności za katastrofę i nie ulega wątpliwości, że ilość tych prawdziwych przyczyn jest większa po polskiej stronie, ale rozpoznajemy także przyczyny po stronie rosyjskiej.

Premier mówi również co będzie się działo, jeżeli strona rosyjska nie rozpatrzy zastrzeżeń do raportu zgłoszonych przez nasz rząd:

- Jeśli strona rosyjska nie przyjmie naszych uwag, będziemy formułowali własną ocenę zdarzeń, a nasza prokuratura i tak będzie działała zgodnie z materiałem, jaki my zgromadziliśmy i jak my go interpretujemy"

obawiam się że moje nadzieje na obiektywny dokument dotyczący tragedii były naiwnymi mrzonkami i pozostaną w sferze domysłów jak było.Kilka poważnych raportów z odmiennymi wnioskami będzie efektem polsko rosyjskiej współpracy.

Coraz większy bałagan charakteryzuje rząd PO.

Ukryta Zawartość

Mam o Donaldzie Tusku z każdym tygodniem coraz gorsze zdanie, ale, wbrew jego medialnej klace, nigdy nie będę z niego robił idioty. A przecież to właśnie oznaczałoby teraz poważne potraktowanie olśnienia, jakiego niby doznał premier po sześciu miesiącach, po tym, jak dawno już popioły wystygły, dowody zostały przemielone i zaorane, zeznania urzędowo skorygowane, a oryginalne czarne skrzynki poddane Bóg jeden wie jakim zabiegom konserwacyjnym. Gdyby uwierzyć, że oto teraz, po sześciu miesiącach opluwania „małpiarni” (jak nas nazwał usłużny Adam Michnik), wyszydzania i deprecjonowania wszelkich przejawów krytycyzmu wobec rosyjskiego „śledztwa”, rugowania z mediów dziennikarzy odmawiających podporządkowania się obłudnej propagandzie, kłamliwego powtarzania, że wszystko jest znakomicie, współpraca układa się wzorowo, jesteśmy dopuszczani do każdej informacji na każdym szczeblu − teraz oto nagle połapał się biedny chłopczyna z boiska, że go ruscy okiwali. Że ich raport jest „bezdyskusyjnie nie do przyjęcia”. A nawet, że są w Rosji − Boże ty mój! − źli ludzie, którzy chcą ukryć prawdę!

Ukryta Zawartość

i te wszystkie wnioski na podstawie fragmentu wywiadu który ukaże się w poniedziałkowej Polityce?

Czy możesz chociaż raz na chłodno przeanalizować wydarzenia?

Znowu i jak z panią kotek rzucasz pomówieniami które ostatecznie obracają się przeciwko Tobie.

Jak zwykle pitolisz aby tylko pitolić. Nawet nie zadałeś sobie minimalnego trudu, żeby dojść że to w całości cytat z Ziemkiewicza.

Wladz robisz się żałośnie żenujący.

niestety masz rację nie zauważyłem cytatu...cała reszta żenująca

wracając do wpisów o męczennicy kotek nie przeczytałem twojego sprostowania pomyłki odnośnie twoich wpisów dotyczących rzekomej napaści na nią inspirowanej przez PO.Wtedy też cytowałeś Ziemkiewicza...nic się zmieniło.

obawiam się że moje nadzieje na obiektywny dokument dotyczący tragedii były naiwnymi mrzonkami i pozostaną w sferze domysłów jak było.Kilka poważnych raportów z odmiennymi wnioskami będzie efektem polsko rosyjskiej współpracy.

Widzisz...przeczytaj moje posty grubo wczesniejsze. Udowadnialem Ci to od poczatku ze nie bedzie porzadnego raportu bo:

- ruskie za wszystko obwinia pilotow

- polacy uwzglednia bledy strony rosyjkiej (oprocz wlasnych)

No ale wiedzieliscie lepiej.

Nadal zadaje pytanie: skoro na postawie zdjec i sekcji zwlok pilotow (wykonanej w rosji) polska prokuratura stwierdzila ze obrazenia sa typowe dla osob siedzacych za sterami to znaczy sie ze te ciala nie przypominaly mielonki bo taka sie do wydania wiazacej opini nie nadaje

Pytam sie gdzie jest kabina pilotow ?? Bo napewno nie w czesci dziobej tego wraka

Dedukując z tego co jest dostępne zbadano DNA i jak obok pedału była urwana stopa pilota a urwane nóżki generała były dalej to oznaczało że za sterami siedział pilot.

Konik może być mały, wystarczy hucuł. Trawy w ogrodzie wystarczy. Lotnisko zamieniam na stajenkę dla konika.

Jestem Europejczykiem.

Jaro koniecznie czytaj ze zrozumieniem:

Obrazenia cial pilotow swiadczyly o tym ze to oni siedzieli za sterami.

Oficjalny komunikat.

Nie ma mowy o kawalku stopy itd..zreszta to oznaczalo by ze byli w rejonie kabiny a nie o tym ZE SIEDZIELI za sterami.

Skoro z cial mozna zidentyfikowac kto siedzial za sterami a kto nie to chyba o innym wraku mowimy !

Jaro koniecznie czytaj ze zrozumieniem:

Obrazenia cial pilotow swiadczyly o tym ze to oni siedzieli za sterami.

Oficjalny komunikat.

Nie ma mowy o kawalku stopy itd..zreszta to oznaczalo by ze byli w rejonie kabiny a nie o tym ZE SIEDZIELI za sterami.

Skoro z cial mozna zidentyfikowac khttp://www.audiostereo.pl/index.php?app=forums&module=post&section=post&do=reply_post&f=5&t=63467&qpid=2081380to siedzial za sterami a kto nie to chyba o innym wraku mowimy !

Może zamiast dobrych rad sam zacząłbyś czytać ze zrozumieniem? Gdzie tu niby pisze, że ciała były w jednym kawałku? Przy takim uderzeniu klatką piersiową mogli nadziać się na wolanty (każdy na swój) a mózgi zostawić na pulpicie albo na owiewce. Jaśniej już chyba nie dam rady napisać. To, ze o kawałku stopy nie ma mowy mnie nie dziwi, takich szczegółów raczej unikano (pewnie ze względu na rodziny). Przecież np. bliższe informacje odnośnie stanu ciała L. Kaczyńskiego wypłynęły dopiero jak Brudziński z kimś tam jeszcze zaczęli rozpowszechniać totalne brednie.

Jestem Europejczykiem.

Może zamiast dobrych rad sam zacząłbyś czytać ze zrozumieniem? Gdzie tu niby pisze, że ciała były w jednym kawałku? Przy takim uderzeniu klatką piersiową mogli nadziać się na wolanty (każdy na swój) a mózgi zostawić na pulpicie albo na owiewce. Jaśniej już chyba nie dam rady napisać. To, ze o kawałku stopy nie ma mowy mnie nie dziwi, takich szczegółów raczej unikano (pewnie ze względu na rodziny). Przecież np. bliższe informacje odnośnie stanu ciała L. Kaczyńskiego wypłynęły dopiero jak Brudziński z kimś tam jeszcze zaczęli rozpowszechniać totalne brednie.

nie wymagaj od ludzi , ktorzy w zyciu nie widzieli porzadnej rozwalki normalnego podejscia, do normalnego podejscia musieliby jeszcze miec wyobraznie, ale z tym jest krucho, wszystko teraz musi byc na obrazkach, w szczegolach i najlepiej na fejzbuku zeby umiescili....

jest oficjalny komunikat napisany przez BOR a opublikowany przez GW dotyczacy ciała Kaczynskiego.jak ktos bardzo chce to przeczyta.Jest to niemiłe ale sie da...zeby przestac w koncu...pie...lic..

a on był jak sie to mowi w stanie....doskonałym- przyrównujac do reszty.

Robert, mniej emocji, wiecej logiki.. tzn. ze stopien uszkodzen ciala pokrywa sie ze stopniem uszkodzen czesc samolotu, w ktorej znajdowali sie w momencie katastrofy....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

proponuje poszukac stron ktore robią jako przestroge dla motocyklistów

charakterystyczne rozczłonkowanie ciał jest takie jak pasazerów tupolewa

energia uderzenia 3 krotnie przekraczała mozliwą do przezycia przy stabilnych osłonach , oni takowych nie posiadali bo ladowali na grzbiecie

tutek miał wzmocnienia ale klasyczne tzn podłogi

cytuje to co pisza rosjanie

nie wymagaj od ludzi , ktorzy w zyciu nie widzieli porzadnej rozwalki normalnego podejscia, do normalnego podejscia musieliby jeszcze miec wyobraznie, ale z tym jest krucho, wszystko teraz musi byc na obrazkach, w szczegolach i najlepiej na fejzbuku zeby umiescili....

No patrz...udostepnij ta wyobraznie swojej istocie szarej.

Ja mam wyobraznie dlatego szukam dziury w dupie. Tak sie dzieje zawsze gdy ktos nie jest posluszna mrowka.

Ty jej nie masz i jak napisza ze kwadrat jest kolem lykniesz to jak pelikan wode.

Co Ty na taki punkt widzenia?

(rozumiem ze nadal uwazasz iz to Kaczor siadl dupa na wolancie i spowodowal katastrofe) ?

Ja mam wyobraznie dlatego szukam dziury w dupie. Tak sie dzieje zawsze gdy ktos nie jest posluszna mrowka.

Ty jej nie masz i jak napisza ze kwadrat jest kolem lykniesz to jak pelikan wode.

(rozumiem ze nadal uwazasz iz to Kaczor siadl dupa na wolancie i spowodowal katastrofe) ?

generalnie od szukania dziury, dupa nie zniknie.A samo szukanie nie musi obciazac reszte ciała.czyli prosciej, szukaj sobie ale nie zawracaj głowy.Tzn dupy.

myslisz ze ich to powstrzyma od pytania.A kiedy zostana zbadane ciała .....To jest jak katarynka.Kiedy zostana zbadane ciała.Chiba na hifa.A gdzie jest stopa pana X.Jak wylatywał to som swiadkowie, ze była.....

no wszystko na to wskazuje , ze kaczka i ten jego pomagier general przegieli, co do reszty to k**ewsko Ci brakuje wyobrazni, no i dodatkowo moge Ci napisac , ze nie wszystko tak sie rozwala na chlopski rozum jak Ty probujesz klepiac te glupoty...tzreba miec jeszcze podstawowa wiedze na dany temat, a podstawowa wiedza to np. taka , ze przy kilka razy mniejszych przeciazeniach ofiara wypadku czasami przyjezdza w czesciach np. z urwana nogą lub bez nogi i reki...reszte sobie dopowiedz, np. przyjezdza koles , w nastepnej karetce jego noga , a po jakims czasie jest telefon , ze chlopstwo znalazlo jeszcze w rowie reke...i tyle w tym temacie zwlok itd. ja teoretykom i wiejskim filozofom mowie zawsze nie, moze Twoja zona czyta to co tutaj piszesz z rozdziawiona gębą, ale to nie znaczy , ze piszesz cos madrego, wrecz przeciwnie....

elektro moja zona leje sie z Ciebie... bo pracuje w sluzbie zdrowia (chyba podobnie jak Ty) i widziala nie jedno.

Nie kwestionuje mozliwosci rozczlonkowania pilotow. Wrecz nawet uwazam (patrzac na wrak ktory jest na fotce) ze wszystkie kosci mieli polamane a konczyny trzymaly sie (jesli wogule) na resztkach skory.

Dlatego dziwie sie oficjalnemu stanowisku prokuratury.

Ostatnio podobna masakre widzielismy na drodze gdy stary T4 wiozl 18 osob na pace i walnal czolowke.

Rozumiem ze na podstawie tego mielonego miesa mozna by okreslic kto sie trzymal poreczy a kto siedzial na zydlu?

Cuda...

Robert, przeczytaj co napisalem wczesniej... ehhh ok, piloci podczas ladowania poszli do WC... ta wersja pasuje Ci bardziej?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

elektro moja zona leje sie z Ciebie... bo pracuje w sluzbie zdrowia (chyba podobnie jak Ty) i widziala nie jedno.

Nie kwestionuje mozliwosci rozczlonkowania pilotow. Wrecz nawet uwazam (patrzac na wrak ktory jest na fotce) ze wszystkie kosci mieli polamane a konczyny trzymaly sie (jesli wogule) na resztkach skory.

Dlatego dziwie sie oficjalnemu stanowisku prokuratury.

Ostatnio podobna masakre widzielismy na drodze gdy stary T4 wiozl 18 osob na pace i walnal czolowke.

Rozumiem ze na podstawie tego mielonego miesa mozna by okreslic kto sie trzymal poreczy a kto siedzial na zydlu?

Cuda...

no, ale oprocz Twojej i Twojej zony 'wiedzy' , ktora serdecznie pozdrawiam (zone , a nie wiedze)jest jeszcze literatura tematu i tak jak sam nie stronie od lektury tak i wszystkich zachecam...medycyna sadowa i pochodne jest pasjonujaca dziedzina, bardzo niestety niedoceniana, a w omawianym przypadku jasnym jest , ze kazda ekspertyza posluguje sie jakimstam stopniem prawdopodobienstwa i chyba komus tak bystremu jak Ty , wspieranemu jeszcze przez żonę nie tzreba tego tlumaczyc, ignorancja jest najgorsza droga ktora moglbys pojsc , a w tym kierunku w kazdym wpisie zmierzasz...oczywiscie, ze z mielonego miesa, obrazen kosci mozna bardzo wiele stwierdzic, czesto z duza dokladnoscia opisac wszystko co sie dzialo z cialem...z punktu widzenia czlowieka logicznie myslacego , majacego pojecie o procesach decyzyjnych wystarczajace jest zlozenie do kupy stenogramow rozmow i informacji dotyczacych parametrow lotu zeby wskazac winnych...to co jakis czas temu wycieklo dla ludzi rozsadnych zamyka temat nieszczescia , ktore sie stalo, problem moim zdaniem jest nie w tym czy z kaczynskim czasami zostala pochowana pieta stewardessy tylko w tym, ze po razacych nieprawidlowsciach osmieszajacych 40milionowe panstwo nie leca glowy, nie zmienia sie kraj, wojsko , rzeczywistosc , w ktorej zyjemy, to wg mnie jest problem...abstrahujac juz od tego, ze lot samolotem nie jest demokratyczny i mysle , ze niewinni pasazerowie jakby sie ich spytac czy chca ladowac 'na szczura' we mgle niekoniecznie podjeliby taka decyzje jak niedoswiadczony pilot i tzw. góra...mysle, ze gdyby przeprowadzono glosowanie niekoniecznie do tragedii by doszlo, ale nie takie mozgi tam decydowaly, decydowali ludzie z poczuciem misji i wystraszony chlopak za sterami, z mechanikiem , ktory w ogole nic nie kumal itd. itp. 12 podpunktow....ten drugi pilot mial bardzo dobry pomysl zeby odejsc samolotem i jednak nie ladowac...bardzo tragiczna postac dla mnie, jego rodzina musi sie czuc szczegolnie podle czytajac stenogramy....

druga rzecz, ze jesli takie informacje w koncu upublicznia to kazdy majacy do czynienia z pilotazem, znajacy te maszyny bedzie mial oglad sprawy pelny bez pomocy ekspertow, ja w swojej dziedzinie kiedy czytam o jakichs zle konczacych sie historiach, sytuacjach klinicznych konczacych sie smiercia , a potem ekspertyzy bieglych doskonale wiem co moglo pojsc nie tak, znam uzywany sprzet, kontekst sytuacyjny itd. nie szukam dziury w d.pie i podobnie nikt kto chociaz liznal te tematy nie bedzie sie tutaj bez sensu produkowal....czulem wstyd i upokorzenie tylko czytajac, ze nasi piloci zostali ocenieni przez rosyjskich, ktorzy doskonale znaja ten sprzet i sa autorytetami ,i ta ocena byla druzgoczaca...amatorszczyzny, braku doswiadczenia, brawury nie przykryje zaden smród polityczny....wszyscy popelniamy bledy jednak o tym kim jestesmy decyduje ranga popelnianych bledow, czasami po prostu lepiej odejsc...nie lądowac...miec troche pokory...

<czasami po prostu lepiej odejsc...nie lądowac...miec troche pokory... >

dzis ponownie mowili ze zaloga nie chciala wystartowac i proponowala lotnisko zapasowe

powtorka CASY znów z generałem na czele tyle ze ostatni raz

Zastanawiam się nad reakcją premiera na raport.Rosjanie wspominali o jednostronnej winie,braku profesjonalizmu jeszcze przed przekazaniem raportu.Na miejscu premiera przyjęcie go byłoby przyznaniem się do słabości państwa które reprezentuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.