Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Bartuś, to nie temat o mnie ani o tobie. Pa!

A co do na nowo rozgorzałej dyskusji to raz jeszcze powtórzę:

Ostatnie konferencja MAK nie wnosi kompletnie niczego nowego bo nie podano żadnych nowych faktów. Widoczne jest jedynie poirytowanie Rosjan następującymi faktami:

- raport Millera faktycznie zrównuje błędy załogi i błędy kontrolerów

- bierze za pewnik kilka hipotez słabo lub wcale nie udokumentowanych

- przechodzi do porządku dziennego nad watkami które wg. MAK były istotne.

Według mnie żeby mieć pełny obraz sytuacji trzeba mieć na uwadze obydwa raporty oraz wiedzę, której nie ma w żadnym z nich np. tarcia na linii piloci-Błasik.

Niestety ponieważ PiS uczynił sobie z tej katastrofy broń polityczną czy wręcz ideologiczną o jakichkolwiek wspólnych ustaleniach możemy zapomnieć.

Jeżeli ktoś ma co do tego wątpliwości niech posłucha bredni wygadywanych przez Błasika i Hofmana bo o Macierewiczu nie warto nawet wspominać.

Jestem Europejczykiem.

Bartuś, to nie temat o mnie ani o tobie. Pa!

hahahaha

widze że się zaczynasz żegnac jak kolega 747

Według mnie żeby mieć pełny obraz sytuacji trzeba mieć na uwadze obydwa raporty oraz wiedzę, której nie ma w żadnym z nich np. tarcia na linii piloci-Błasik.

tarcia zostały wykluczone więc nie konfabuluj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

tarcia zostały wykluczone więc nie konfabuluj

Ukryta Zawartość

Bartuś, ty jesteś jak pijane dziecko we mgle! Naprawdę! "Tarcia zostały wykluczone." - teraz to mnie naprawdę rozbawiłeś.

Jak nie pamiętasz to poszukaj sobie jak Błasik ganiał pilotów po górach z plecakami to może zrozumiesz o czym mówię.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jak nie pamiętasz to poszukaj sobie jak Błasik ganiał pilotów po górach z plecakami to może zrozumiesz o czym mówię

aa, jasne, rok czy dwa wczesniej Błasik przegonił Protasiuka po górach i jest to jedna z przyczyn katastrofy ?

Ty nasz Hofmanie lewicy

skoro się ze mną nie zgadzasz a to co piszę dla ludzi inteligentnych jest oczywiste to ty gdzie siebie klasyfikujesz ?

dobre,teraz pochwal się naukowymi tytułami

aa, jasne, rok czy dwa wczesniej Błasik przegonił Protasiuka po górach i jest to jedna z przyczyn katastrofy ?

Ty nasz Hofmanie lewicy

ty nasz biało czerwony inteligencie rozprawiasz się z polemistami jak Einstein z wszechświatem

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi dlaczego są ludzie dumni ze swojej własnej głupoty???

Uwaga - tylko dla tych którzy potrafią czytać ze zrozumieniem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak BTW, co tam robiła pani Ewa B.? Szkoliła się czy wczasowała?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi dlaczego są ludzie dumni ze swojej własnej głupoty???

Uwaga - tylko dla tych którzy potrafią czytać ze zrozumieniem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak BTW, co tam robiła pani Ewa B.? Szkoliła się czy wczasowała?

i wspomnienia z tego szkolenia miały wpływ na katastrofę ?

hmmmm

jesli tak wygląda mądrość to faktycznie jestem dumny ze swojej głupoty

może jakis konflikt tez był między stewardessami ?

btw.

wdowa po techniku chor. Michalaku głupoty opowiada

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i wspomnienia z tego szkolenia miały wpływ na katastrofę ?

hmmmm

jesli tak wygląda mądrość to faktycznie jestem dumny ze swojej głupoty

może jakis konflikt tez był między stewardessami ?

btw.

wdowa po techniku chor. Michalaku głupoty opowiada

bartek mądra Polska dumna z Ciebie , taki owoc polskich genów raz na tysiąc lat

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Gen. Błasik był zawsze właściwym człowiekiem we właściwym miejscu i czasie. Zarówno na stanowisku dowódcy PSP, jak i w kokpicie samolotu (gdzie aktywnie uczestniczył w lądowaniu samolotu) i w każdej innej sytuacji.

Słuchałem niechcący

Posła Maciarewicza

Jak w sposób niewątpiący

Przyczyny wylicza

Najpierw padły strzały

Rannych dobijano

Pilot był wspaniały

Maszyna… to samo

Mgłę zrobiono chemicznie

Wykręcono żarówki

Polem magnetycznym

Zatrzymano wskazówki

Cofam czas w pamięci

Zmieniam historii kartę

Lot się nie odbędzie

Warunki koszmarne

I słyszę Prezydenta

Oraz Maciarewicza

Jak burzę rozpęta

I znowu wylicza

Pogoda była cudna

Lotnisko… jak Kennedyego

To gra rządu brudna

By ośmieszyć Kaczyńskiego

No właśnie. Gdyby nie pamięć wszystkich o nadęciach i fochach Kaczyńskiego samolot nawet nie podchodziłby do lądowania. Morał z tego taki, że urzędnik ma robić swoje i przestrzegać przepisy. Niestety w zrozumieniu tego faktu jesteśmy jakieś 200 lat za Zachodem.

Jestem Europejczykiem.

jak facet schodzi na teoretycznie bezpieczna wysokosc w jego mniemaniu, zeby zobaczyc ziemie to zachowuje sie spokojnie, bo wie ze jak na 100 nie zobaczy, to sie dzwignie..Jak facet chce wyladowac to wszyscy mu pomagaja w tym sam blasik czyta wysokosc.to było ladowanie a Miller jak to w zwyczaju polskim jezd..czlowiekiem jezd.

No właśnie. Gdyby nie pamięć wszystkich o nadęciach i fochach Kaczyńskiego samolot nawet nie podchodziłby do lądowania. Morał z tego taki, że urzędnik ma robić swoje i przestrzegać przepisy. Niestety w zrozumieniu tego faktu jesteśmy jakieś 200 lat za Zachodem.

Do tego dodajmy apodyktycznośc Błasika, konflikt wśród stewardess i najlepsze rosyjskie kremówki w smoleńsku ,które połowa pasazerów chciała kupić jeszcze przed obchodami

To powoduje ,że do katastrofy musiało dojść, ba , doszło by nawet gdyby nie wylecieli z Warszawy.

I w rozumieniu tych faktów jesteśmy coś koło 450 lat za zachodem.

Kurczaki, tak czekaliście na raport Millera a teraz jak sie okazuje ,że nie było nacisków i lądujacych debeściaków to udajecie że raportu millera nie ma a MAK ma zawsze rację.

zaś fanom MAK wierzacym w jego rzetelnośc, obiektywnośc i niezależnośc polecam artykuł dla porównania o metodach pracy służb i reakcjach na te metody rządu .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już ci bartus mówiłem, rzeczy które tu podtykasz są rewelacją tylko i wyłącznie dla ciebie i być może dla tumanów typu posłanka Kruk. Jej wczorajsze wystąpienie o brzozie zwanej patykiem przejdzie zapewne do historii.

Jestem Europejczykiem.

Już ci bartus mówiłem, rzeczy które tu podtykasz są rewelacją tylko i wyłącznie dla ciebie i być może dla tumanów typu posłanka Kruk. Jej wczorajsze wystąpienie o brzozie zwanej patykiem przejdzie zapewne do historii.

jareczku , jakąś jedna linie sobie opracuj, dzisiaj piszesz jak powyżej, wczoraj pisałes jak poniżej

Barrtuś, czy ty nie rozumiesz, że to co dla ciebie jest odkryciem na miarę rozszczepienia atomu dla ludzi inteligentnych jest oczywiste i to od dawna.

nijak ma sie to do siebie a dziś powołujesz się na to co wczoraj

taki mądry a taki niemądry jednak

Bartuś, nie zachowuj się jak pięciolatek bo to forum dla dorosłych ;-).

P.S.

Podobno dla posłanek i posłów PiS organizowane są korepetycje z fizyki. Myślisz, że to coś pomoże?

Jestem Europejczykiem.

Bartuś, nie zachowuj się jak pięciolatek bo to forum dla dorosłych ;-).

może i pięciolatek ale ty jak cielatko

niewazne co sie pisze, jakie sa fakty

wazne zeby iść po słusznej linii partii

Debito ergo sum, problem Polski wynika nie z tego że PiS czegoś nie wie ale z tego że PO uważa iż wie najlepiej

Powiedz mi bartuś, po kiego grzyba wypisujesz te pierdoły? Idź lepiej po słusznej linii Partii i dokonaj analizy pytania posłanki Kruk:

"- Jak to się stało, że 80-tonowa maszyna zaczepiła szkrzydłem o patyk. Bo patyk, ta brzoza 30-40-centymetrowa w porównaniu do konstrukcji skrzydła jest patykiem. I to spowodowało dekonstrukcję tej potężnej 80-tonowej maszyny."

Oświeć proszę mnie, prostego inżyniera.

Jestem Europejczykiem.

Co do tych "debesciakow" to ja bym jeszcze wyczekal troszke... Nie zstanowiliscie sie, ze nie opublikowano jeszcze nowych stenogramow? Przeciez po oficjalnym ogloszeniu raportu MAK stenogramy ujawniono dosc szybko. Teraz mowia, ze ujawnia, ale troszke pozniej... A wybory tuz tuz :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Oświeć proszę mnie, prostego inżyniera.

Jaro przeciez Ty tez tylko wygodne dla Ciebie fakty przytaczasz.

Czemu nie wspomnisz o zaginionej tasmie video z wiezy?

Skoro bylo tam spokojnie jak na sesji u psychoanalityka to dziwnym trafem sie nagrala, ale znikla a w sumie wogule nie nagrala.

Dlaczeko Klich twierdzi ze widzial inne znaczniki na instrumentach w smolensku niz te wyszczegolnione w raporcie MAK.

Czepiasz sie niewatpliwych oszolomow z PIS ktorzy tylko blokuja doscie do prawdy budujac irracjonalne wyjasnienia ale przyjmujesz

bez zajakniecia raport MAK ktory z rzetelnoscia tez ma malo wspolnego.

Wszyscy trabia o naciskach w kokpicie a warunki z drugiej strony sa absolutnie pomijane !

Chcesz uwazac sie za speca? Badz obiektywny.

Utwierdzanie zalogi o prawidlowym podejsciu w momencie gdy tanczyli na sciezke jak pijani nie jest bledem?

OK to bylo podejscie nieprecyzjne ale zwazywszy na warunki (mleko) i zawartosc (VIP) tego samolotu nie sadzisz ze wszyscy tam

wpatrywali sie w swoje biedne przyrzady lekko posrani?

I w kokpicie i na wiezy....atmosfera byla lekko ciezka...

I jeszcze jedno - chcesz mi wmowic ze raport MAK czy Millera jest naprawde warty cos kiedy nie zostal porzadnie zbadany wrak ?

I jeszcze jedno - chcesz mi wmowic ze raport MAK czy Millera jest naprawde warty cos kiedy nie zostal porzadnie zbadany wrak ?

Dlaczego wmówić? Zaczynasz gadać jak posłanka Kruk.

Odpowiem grzecznie: wiele zagadnień było tu wałkowanych na wszystkie strony. Nie zamierzam wpadać w dzikie podniecenie lub w histerię tylko dlatego, że matoły pokroju Macierewicza czy Kruk snują swoje kompletnie bezsensowne teorie. Powtarzam: od momentu ogłoszenia raportu Millera nie dowiedzieliśmy się niczego nowego, konferencja MAK była krokiem wstecz w stosunku do ich raportu.

Dlaczego bezczelnie kłamiesz pisząc, że bez zająknięcia przyjmuje tezy raportu MAK? No dlaczego drogi Robercie? WPiSując się w twoją stylistykę mogę zapytać - ktoś ci za to płaci?

Jak widzę zwolenników teorii sPiSkowych strasznie denerwuje odwoływanie się do faktów a nie pierdół o patykach. I stąd to ciągłe podważanie faktów czyli zapisów czarnych skrzynek, zdjęć itp. Dla nich najlepiej byłoby, gdyby nie było żadnych materialnych dowodów bo wtedy mogliby bredzić już całkiem bezkarnie.

Jestem Europejczykiem.

Powiedz mi bartuś, po kiego grzyba wypisujesz te pierdoły?

przytaczam twoje wypowiedzi więc masz rację, pierdoły

Jak widzę zwolenników teorii sPiSkowych strasznie denerwuje odwoływanie się do faktów a nie pierdół o patykach.

a twoje odwoływanie sie do tego kto z kim pił w górach rok wcześniej to co to niby jest ? fakt czy tobie wygodne pierdzielenie aby udowodnic to na co nie ma faktów ?

przytaczam twoje wypowiedzi więc masz rację, pierdoły

a twoje odwoływanie sie do tego kto z kim pił w górach rok wcześniej to co to niby jest ? fakt czy tobie wygodne pierdzielenie aby udowodnic to na co nie ma faktów ?

Wyjaśnię grzecznie chociaż nie powinienem, bo dla inteligentnego człowieka to rzecz oczywista.

Wyobraź sobie bartuś, że jesteś wysokiej klasy specjalistą którego firma wysłała na szkolenie. Okazuje się, że to szkolenie ma polegać na tym, że z ciężkim plecakiem masz biegać po górach. Ponieważ nie jesteś komandosem tylko jak pisałem wysokiej klasy specjalistą uważasz taki pomysł za chory. Niestety twój szef bardzo się do tego pomysłu przywiązał i stanowczo nalega, więc przynosisz zwolnienie lekarskie. Niby O.K., ale szef każe zwolnienie sprawdzić i odgraża się, że konsekwencje wyciągnie.

Za jakiś czas podczas wyjątkowo trudnego zadania tenże szef stoi za tobą i patrzy ci na ręce. Może takiemu twardzielowi jak ty ręka nie zadrży ale czy każdy jest takim Rambo jak bartek79???

Jestem Europejczykiem.

Za jakiś czas podczas wyjątkowo trudnego zadania tenże szef stoi za tobą i patrzy ci na ręce. Może takiemu twardzielowi jak ty ręka nie zadrży ale czy każdy jest takim Rambo jak bartek79???

dla ciebie to jest bycie rambo

a to sie nazywa profesjonalizm

zabawne jest to dzielenia NA CZTERY.Wszystkie bledy zostały ustalone,winni wytypowani a taki był cel przedsiewziecia.reszta to kosmetyka nie zmieniajaca istoty problemu.Tak czy siak wszystkie te fakty swiadcza przeciwko polskim sluzbom jak i rosyjskim.I patrzac historycznie dziwiłbym sie gdyby było inaczej.Zadnego faktu nie da sie zakwestionowac. mozna go tylko inaczej interpretowac.a w tej komisji licza sie tylko fakty na przyszłość.Bełkocik maciarka i reszty jezd tylko folklorem polskim.

taki był cel przedsiewziecia.reszta to kosmetyka nie zmieniajaca istoty problemu

ale tworząca nowe lub majaca zapobiec powstaniu nowych problemom

Problemom zapobiegłoby skonstruowanie latającego czołgu z lekarzem-psychiatrą na pokładzie. Można jednocześnie kosić drzewa i prowadzić psychoterapię dla załogi i dla pasażerów.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.