Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Tu jest cos dla ciebie, za banke, nad czym mozesz sie slinic i jak za starych dobrych czasow, odbic od grona zawodowych, zyciowych i finansowych nieudacznikow

Jak juz bedzie tak daleko, zrob zdjecie, jak wyglada na przegubie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, xajas napisał:

nad czym mozesz sie slinic

Interesująca konstrukcja no i czuć piniądz. 😃

4 godziny temu, electro napisał:

że dyskusje o wszystkim oprocz plastikowych zegarkow do 300 pln sa zabronione,

300 zł to już drogo! A dyskutować wolno o wszystkim - nikt nie zabrania.

4 godziny temu, electro napisał:

Zejdzmy do poziomu świniopasów czy zmywajacych naczynia w UK i

Mój wujas w czasie gdy był w 100 Wprost (dużo zabiegów i pieniędzy go kosztowało, by rok później już go tam nie wymieniano) nosił Timexa za jakieś 40 baksów.

Świniopas taki.

Czy wiesz, że kiedyś w USA przeprowadzono badanie zwyczajów konsumenckich milionerów? Przy czym za milionera uważano człowieka który ma milion dolarów na koncie lub w papierach wartościowych a nie np. dom wart milion.

No i wyszło że ulubiony zegarek amerykańskich milionerów to nie szczerozłoty Patek tylko tani Timex właśnie. Zaś najpopularniejsze auto wśród amerykańskich milionerów to nie Ferrari czy Lambo, tylko pickup F150 od Forda.

Tak trzeba żyć.

Gdy sprawdzono natomiast stan majątkowy właścicieli Bentleya w USA to w większości przypadków gówno oni mieli - same długi najczęściej.

Tak nie trzeba żyć.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zegarkomania, jak każde inne hobby mocno uzależnia i w pewnym momencie trwania tego hobby jest to już bardziej stan umysłu niż uzasadniona potrzeba posiadania.

Problemem nie jest ta „nieracjonalna chec posiadania“. Problemem jest dystansowanie sie od „swiniopasow, zmywaczy i nieudacznikow“. Ale to nie jest specyficzne dla tematu zegarkow.
..ale czym, markami zegarków, których "wierne repliki" świniopas, nieudacznik, zmywacz może kupić za ułamek ceny ?

Nie, to jest znowu odwrotny problem coniektorych „swiniopasow“, ktorzy kupujac sobie taka replike, mysla, ze dzieki temu to grono „swiniopasow“ opuszczaja

To znaczy ja rozumiem, ze panowie sa zubożała klasa milionerow, posiadaczami ziemskimi, ze panow wujkowie posiadali pol Polski. Ja nie moge tylko zrozumiec, ze nie udalo sie wam zachowac ani choc troche majatku, ani tym bardziej klasy, ze nawet zdjecie zegarka, wcale niespecjalnie drogiego powoduje w was taka agresje, ktora pozwala obrazac lekarza w najgorszych słowach, zachowywac sie jak ostatnia świnia. Pozwala to wysunąć podejrzenie, że bycie świnią na bocznicy jest jakims standartem, że chlew jest środowiskiem naturalnym, w ktorym sié z jakas niezrozumiala dla mnie przyjemnoscia taplacie.

Zastanawia mnie też, w jakim celu jakis random z forum ma mnie pouczac jak mam żyć. Ja nie pouczam nikogo jak ma życ, zna sie tutaj kilka osob na zegarkach i dlatego puscilem zdjecie. Dla mnie, osoby, ktore osiagnela prosta droga sukces zawodowy w ojczystym kraju kompleksy forumowiczow schodza na drugi plan. Chetnie czytam o tym, ze ktos sobie kupil ładne kolumny, daca, zegarek, ciesze sie czyims szczesciem. Tworzylismy kiedys spolecznosc, ludzie mogli sie nie lubic, ale dyskutowali, strata czasu jest dla mnie czytanie o kolejnej osobie, dla ktorej jakies wlasne urojenia sa wazniejsze niz temat, czyli mniej lub bardziej zgrabne zegarki z kalendarzem i fazami ksieżyca.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Godzinę temu, xajas napisał:

Jak juz bedzie tak daleko, zrob zdjecie, jak wyglada na przegubie

Zegarki pilkarzy, bokserow, swiadczy, o tym, ze wogole nie znasz sie na temacie, po co mniej probujesz obrazic? Cos tez w zyciu nie wyszło? Trzeba podstymulowac ego?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gość Kw202

(Konto usunięte)
11 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Powiedzenie, że frak dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu to święta prawda...

U niektórych nawet w czwartym pokoleniu słoma z butów wystaje. 

Razem z electro całą kulturę z domu wynieśliście....

Więc zostało tylko hamstwo i prostactwo. 

Cos tez w zyciu nie wyszło? Trzeba podstymulowac ego?

Wlasnie podstymulowalem swoje „swiniopaskie“ ego. Zaszalalem i zamowilem sobie takie cudo. Najpierw myslalem o niebieskim, zeby przynajmniej po czesci przypominalo tego wspomnianego Hublota

Ukryta Zawartość

IMG_7174.thumb.jpg.91dc0c3551d96f06237a31c8b705c003.jpg

Ale ostatecznie wybralem czarny, bo mi lepiej pasuje do roweru i do auta

IMG_7173.thumb.jpg.18550c3985293e58549d605956b3d927.jpg

IMG_1377.thumb.jpg.e24cbfc9e0dc7a739c50c62807f2d753.jpg

Dostawa w poniedzialek
Pochwale sie „przegubem“, jak dotrze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, xajas napisał:

Pochwale sie „przegubem“

O panieeeeeeeeeeeeee...

15377891711317.jpg

A na poważnie: co Cię skłoniło do kupna akurat Fitbita? Co on ma, czego nie mają inne smartłocze?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A na poważnie: co Cię skłoniło do kupna akurat Fitbita? Co on ma, czego nie mają inne smartłocze?

Ale dlaczego akurat ten? 

Moje wymagania sa bardzo zredukowane. Potrzebuje bardzo niewiele funkcji
- pomiar krokow
- pomiar pulsu
- pomiar czasu spania

Wiecej nie potrzebuje. Ale te pomiary musza byc w miare dokladne

A do tego dochodzi
- duzy display
- dlugi czas bez ladowania
- wodoszczelny
- leciutki
- przyjemna, oplywowa forma obudowy

Wszystko inne jest bez znaczenia.
Badania rynku wykazaly ze ten spelnia te warunki
8 godzin temu, xajas napisał:

- przyjemna, oplywowa forma obudowy

Czyli zdecydował głównie design a'la Apple?

8 godzin temu, xajas napisał:

pomiary musza byc w miare dokladne

Do dokładnego pomiaru snu potrzebny jest dobry czujnik tętna i czegoś tam co on mierzy, saturacje i coś jeszcze. No i sensowny soft. Miejmy nadzieję, że ten ma. 

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

10 godzin temu, Kw202 napisał:

U niektórych nawet w czwartym pokoleniu słoma z butów wystaje. 

Razem z electro całą kulturę z domu wynieśliście....

Więc zostało tylko hamstwo i prostactwo. 

To, że jesteś tak ograniczony, że nie zrozumiałeś sensu mojego wpisu, nie dziwi. Dziwi, że tymi swymi ewidentnymi ograniczeniami musisz nas tu epatować.

12 godzin temu, electro napisał:

Dla mnie, osoby, ktore osiagnela prosta droga sukces zawodowy w ojczystym kraju kompleksy forumowiczow schodza na drugi plan

Nie mogę się powstrzymać przed zacytowaniem innego powiedzonka: dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach, oni je po prostu mają. Znam jeszcze inne o parweniuszach, ale sobie już podaruje...

Gość Kw202

(Konto usunięte)
7 minut temu, Adalbert95 napisał:

To, że jesteś tak ograniczony, że nie zrozumiałeś sensu mojego wpisu, nie dziwi. Dziwi, że tymi swymi ewidentnymi ograniczeniami musisz nas tu epatować.

Masz rację przy tamtym wpisie rzeczywiście potraktowałem cię z góry. 

Ale tym już udowadniasz że miałem rację 😉

Zdrówka życzę. 

Czyli zdecydował głównie design a'la Apple?

W zasadzie tak. Co tez mam na mysli to bym mogl bezproblemowo podnosic/przesuwac mankiet rekawu kurtek rowerowych czy do biegowek po zegarku (jesli jest akurat pod rekawem. Przy wiekszych zegarkach i wezszych rekawach jest to upierdliwe
Do dokładnego pomiaru snu potrzebny jest dobry czujnik tętna i czegoś tam co on mierzy, saturacje i coś jeszcze. No i sensowny soft. Miejmy nadzieję, że ten ma. 

Sprawdzalem i niby to ma

Ukryta Zawartość

Jak narazie zagadka jest dla mnie jak on to mierzy (niby sa sensory)

IMG_7182.thumb.jpg.dfa4991d95fced343174f5add6e3bc8c.jpg

IMG_7183.thumb.jpg.89b77da50da2ca95dece1ecb4e9f1d52.jpg

Soft jest max prosty. De facto, wszystko co mnie interesuje to trzy maski

IMG_7186.jpgIMG_7184.jpgIMG_7185.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, MSki napisał:

Smartwatch to kolejny gadżet pozbawiający nas prywatności. Miałem, sprzedałem i nigdy więcej.

Ja po prostu nie potrzebuję takiego wynalazku. Po co mi "monitorowanie aktywności" skoro jako dżentelmen z krwi i kości brzydzę się wszelką zbędną aktywnością? 🙂

Żona chciała natomiast monitorować swoją aktywność, to jej kupiłem opaskę Xiaomi za psi grosz. Cały czas proponuję jej, że jej kupię jakiś wypasiony smartłocz ale ona mówi, że ta opaska ma wszystko, czego jej potrzeba.

Mnie w takich urządzeniach wkurza konieczność ładowania. Choćby i raz na tydzień. Moje Casio ma aku, ładuje się od słoneczka i producent obiecuje 10 lat na tym akumulatorze. I luzik - zero problemu, zero obsługi. I o to chodzi.

Po co mi "monitorowanie aktywności" skoro jako dżentelmen z krwi i kości brzydzę się wszelką zbędną aktywnością?

Dokladnie to chce osiagnac. Jak zredukowac te obrzydliwe aktywnosci, tak by mi sie chcialo dluzej spac.

Spanie to obok tych obrzydliwych aktywnosci i odzywiania, trzeci wazny faktor wplywajacy na to, jak dlugo cieszymy sie byciem dzentelmenen
6 minut temu, xajas napisał:

Dokladnie to chce osiagnac.

BTW - z ciekawości sprawdziłem ceny tych Fitbitów w Polsce w ich oficjalnym polskim sklepie. SZOK!!! W porównaniu z niemieckimi cenami na Amazonie czy w tym Euronics to jest horror. Ja rozumiem - wolny rynek. Ale jaki jest sens oferowania tak chorych cen skoro każdy może sobie ściągnąć to samo z Amazona.de za... 60% polskiej ceny?

Gość Kw202

(Konto usunięte)
15 minut temu, xajas napisał:

Dokladnie to chce osiagnac. Jak zredukowac te obrzydliwe aktywnosci, tak by mi sie chcialo dluzej spac.

Spanie to obok tych obrzydliwych aktywnosci i odzywiania, trzeci wazny faktor wplywajacy na to, jak dlugo cieszymy sie byciem dzentelmenen

Kiedyś czytałem żeby się zbytnio nie przejmować, mi opaski czy zegarki pokazują że sypiam przeciętnie 3 godziny na dobę. 

5 minut temu, Kw202 napisał:

mi opaski czy zegarki pokazują że sypiam przeciętnie 3 godziny na dobę. 

Jakieś algorytmy zrąbane. Ta cała technologia monitorowania snu jest jeszcze w powijakach. Dla pełnego monitoringu snu zbiera się zapis EEG i ruchu gałek ocznych.

Byłem kiedyś w jedynej w Polsce Pracowni Badania Snu i Leczenia Zaburzeń Snu. Tam wyposażenie było kosmiczne a nie zegareczki od Chińczyka.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
50 minut temu, il Dottore napisał:

Jakieś algorytmy zrąbane. Ta cała technologia monitorowania snu jest jeszcze w powijakach. Dla pełnego monitoringu snu zbiera się zapis EEG i ruchu gałek ocznych.

Byłem kiedyś w jedynej w Polsce Pracowni Badania Snu i Leczenia Zaburzeń Snu. Tam wyposażenie było kosmiczne a nie zegareczki od Chińczyka.

W artykule który czytałem pisali że ludzie dostawali depresji sugerując się wynikami z opasek itp. 

16 minut temu, Kw202 napisał:

W artykule który czytałem pisali że ludzie dostawali depresji sugerując się wynikami z opasek itp. 

Wałęsa jednak miał rację: "Nie chcesz mieć gorączki? To zbij termometr!". 🙂

9 godzin temu, xajas napisał:

Sprawdzalem i niby to ma

No to ok. Jak będziesz jeździł na rowerze, założysz inny. Będzie miał inny soft i dane się nie będą sumowac, ale co tam 😉

nagrywamy.com

27 minut temu, przemak napisał:

No to ok. Jak będziesz jeździł na rowerze, założysz inny. Będzie miał inny soft i dane się nie będą sumowac, ale co tam 😉

W trakcie jezdzenia rowerem, jedyne co mnie interesuje to puls i ewentualnie to SpO2.

Wszystkie inne inne informacje (kilometry, trasa, roznica wysokosci) sledze i zapisuje w Komoot, ktore leci na iPhonie. Tak ze nawet jesli jest to mozliwe, zapamietanie tych danych w tym FitBicie albo w innych programach nie jest to dla mnie wazne. Nie mam potrzeby sumowania roznych danych/zrodel.

Do tego dochodzi to, ze nie jestem na tyle ambitny i zaangazowany, by swiadomie kontrolowac typy aktywnosci (rower, bieganie,..) i ile czasu spedzilem w jakim zakresie obciazenia. Nie neguje sensu takiego efektywnego, bardziej "naukowego" trenowania, ale ja jestem na to za leniwy, za wygodny i za "slepy", by ciagle zakladac okulary i sprawdzac, co moj nareczny "trener" pokazuje 🙂

Mnie wystarczy poczucie, ze sie zmeczylem, spocilem i ze zdrowy, zadowolony i z lekkim bolem miesni dotarlem do celu.

1 godzinę temu, Kw202 napisał:

Kiedyś czytałem żeby się zbytnio nie przejmować, mi opaski czy zegarki pokazują że sypiam przeciętnie 3 godziny na dobę. 

To zalezy, jak i na ile dokladnie te czasy snu sa mierzone. Dlatego wybralem sobie taki model, ktory (podobno) w porownaniu z powaznymi, medycznymi ustrojstwami wlasnie w tych pomiarach ma male odchylki.

Edytowane przez xajas
Gość Kw202

(Konto usunięte)
23 minuty temu, xajas napisał:

To zalezy, jak i na ile dokladnie te czasy snu sa mierzone. Dlatego wybralem sobie taki model, ktory (podobno) w porownaniu z powaznymi, medycznymi ustrojstwami wlasnie w tych pomiarach ma male odchylki

I tak lepiej to traktuj z przymrużeniem oka. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.