Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja forum audiostereo

qb_1

Rekomendowane odpowiedzi

grynio - w slowniku PL nie ma slow "grynio", "cir", czy "foxbat" z pisownia ktorych problemu nie masz... Wiec pisz prosze mojego nicka tak, jak on brzmi, bez spolszczen.

To muszę cytatami jechać,

pozdrawiam serdecznie

Tak to wygląda.

Co mam poradzić?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dodać do słownika lub ignorować podpowiedź... ;)

Sorki że się wcinam.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

A czy to będzie jeszcze polski słownik?

Pytam tak, bo korzystam z polskiej wersji systemu i nie widzę sensowności jego zmiany.

Pozdrawiam

g rynio

Wymaganie zmian w systemie, i tu cytat:

"Nosi tez znamiona podwojnej moralnosci (tzw. "rozne miarki" dla "roznych ludzi")."

Pozdrawiam

Gryniuk

gryniu - pisanie Waszych nickow wymagalo rowniez zmiany mojego slownika/ignorowania podpowiedzi/wpisywania nickow "z palca". Ja nie nakazuje Ci robic czegokolwiek, tymbardziej zmieniac systemu. Zwykly szacunek do drugiego Uzytkownika wymaga, zeby Jego nick pisac poprawnie :)

P.S. Pomijajac wszystko inne - skoro nie masz problemow z tekstem angielskim (patrz post #8 w tym watku) to i z moim nickiem miec ich nie powinienes. Metode pisowani pozostawiam Tobie do wyboru (dodanie do slownika/ignorowanie przez slownik/kopiowanie/pisanie "z palca").

P.S. 2 Slow kilka wyjasnienie ad. mojego systemu (czuje sie w obowiazku po Twoim uszczypliwym "Pytam tak, bo korzystam z polskiej wersji systemu i nie widzę sensowności jego zmiany.").

Nie mieszkam w Polsce, zas moja Rodzina nie komunikuje sie po Polsku w stopniu pozwalajacym na uzywanie OS w tym jezyku. Wiec milo by bylo, gdybys darowal sobie uszczypliwosci i raczyl zauwazyc, ze powyzszy fakt (zapewne) zmienia troche optyke zdarzen, lub jak wolisz 'punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia"...

Primodium. Medium. Finis.

Oświadczam,że nie moim zamiarem była uszczypliwość w twoim kierunku damnicki.

Jeżeli to tak odebrałeś to przepraszam na łamach forum.

Nadmienię, że mieszkam w Polsce i z oczywistych względów mam takie ograniczenia systemowe.

Mam także nadzieje, że dyskusja w języku polskim tobie nie przeszkadza, a wręcz pomaga zachować pamięć o języku polskim (mam nadzieją - ojczystym).

Jeszcze raz przepraszam za swój ojczysty język,

pozdrawiam

rynio

Oświadczam,że nie moim zamiarem była uszczypliwość w twoim kierunku damnicki.

Jeżeli to tak odebrałeś to przepraszam na łamach forum.

Nadmienię, że mieszkam w Polsce i z oczywistych względów mam takie ograniczenia systemowe.

Mam także nadzieje, że dyskusja w języku polskim tobie nie przeszkadza, a wręcz pomaga zachować pamięć o języku polskim (mam nadzieją - ojczystym).

Jeszcze raz przepraszam za swój ojczysty język,

pozdrawiam

rynio

Z poprzedniego mojego postu:

"Zwykly szacunek do drugiego Uzytkownika wymaga, zeby Jego nick pisac poprawnie :)"

Chyba jednak zbyt wiele wymagam od innych w sferze kultury i wychowania.

Pozostawiam bez dalszego komentarza.

Jako zwykły użytkownik dodam komentarz, który nie obraża, nie szczypie i odnosi się do netykiety:

1.# Dbaj o poprawną polszczyznę w swojej wypowiedzi; nie pisz całego tekstu dużymi literami - w internecie jest to postrzegane jako krzyk, a chyba nie chcesz być odebrany jako krzykacz, prawda? - 12 punkt netykiety "site"

2.Chyba jednak zbyt wiele wymagam od innych w sferze kultury i wychowania. - cytat z postu moderatora

Pozdrawiam

trynio

Tak z ciekawości, jaki to system nie pozwala na zainstalowanie polskich liter? Pomijam już funkcję jaką kolega pełni na polskim forum...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

grynio - dbam o poprawna polszczyzne, nie widze nigdzie w netykiecie dla AS wymogow ad. ogonkow.

fox733 - nie o to chodzi, ze "nie pozwala", tylko o o to, ze jestem jedynym, ktory by uzywal klawiatury PL, reszcie domownikow niestety to komplikuje uzywanie komputerow (sprawdzone empirycznie). Zgadzam sie tez z tym, ze moze nie wyglada to ladnie i nie czyta sie tego gladko, ale niestety takie mam "warunki komputerowe" Niemniej - wszem i wobec przepraszam za brak ogonkow.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Z poprzedniego mojego postu:

"Zwykly szacunek do drugiego Uzytkownika wymaga, zeby Jego nick pisac poprawnie :)"

Chyba jednak zbyt wiele wymagam od innych w sferze kultury i wychowania.

Pozostawiam bez dalszego komentarza.

Może tak kolega MODERATOR (bez polskiej klawiatury) w sferze KULTURY I WYCHOWANIA na początku zacznie od siebie czegoś wymagać?

POZOSTAWIAM BEZ DALSZEGO KOMENTARZA.

To i ja się zapiszę do klubu.Mój nowy zakup- zestaw Yamahy z serii 1000.

siazru - napisz jesli mozesz jak gra tuner

jamniczy, ja też nie widzę w regulaminie forum zakazu używania języka polskiego oraz systemu operacyjnego w języku polskim.

Nie znalazłem też zakazu stosowania przeglądarki internetowej w języku polskim.

Za automatyczną korekcję błędów swojej przeglądarki i systemu operacyjnego w języku polskim jeszcze raz wszystkich forumowiczów przepraszam.

Będę starał się poprawiać "polskie" błędy na bieżąco.

Pozdrawiam

Gryniuk

masza1968 - literowka, ktorej ktos sie czepia, a nie zainteresowany ? Hmmm, przepraszam, tzw. "czeski blad", ale przepraszam, fakt, literowki w sumie czesto robie.

gryzon - no i ustalilismy, ze bedziemy bledy poprawiac, fajno :)

cholera gryniuk, zafajdałem sobie klawiature tym co miałem w ustach podczas czytania Waszego, gryniuk, posta. Apeluję, gryniuk, opamiętajcie się!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

grynio - dbam o poprawna polszczyzne, nie widze nigdzie w netykiecie dla AS wymogow ad. ogonkow.

fox733 - nie o to chodzi, ze "nie pozwala", tylko o o to, ze jestem jedynym, ktory by uzywal klawiatury PL, reszcie domownikow niestety to komplikuje uzywanie komputerow (sprawdzone empirycznie). Zgadzam sie tez z tym, ze moze nie wyglada to ladnie i nie czyta sie tego gladko, ale niestety takie mam "warunki komputerowe" Niemniej - wszem i wobec przepraszam za brak ogonkow.

Nadal nie rozumiem. Jeśli możliwa w Twoim systemie jest implementacja polskiej klawiatury, to co stoi na przeszkodzie? Przeciez możesz po odejściu od komputera przywrócić poprzedni stan:)

Po powrocie z elektryzującego koncertu zespołu dawnego lidera Oddziału Zamkniętego Krzysztofa "Jary" Jaryczewskiego "Exces" włączę się do dyskucji, która nieco nam zdryfowała.

Yamnick!

Twoje wytłumaczenie jest, prawdę mówiąc, żenująco słabe i w żaden sposób nie odnosi się do znakomitego wpisu kolegi Gryniuka., które - zgodnie z tematem - zacytuję (bo warto):

"Jako zwykły użytkownik dodam komentarz, który nie obraża, nie szczypie i odnosi się do netykiety:

1.# Dbaj o poprawną polszczyznę w swojej wypowiedzi; nie pisz całego tekstu dużymi literami - w internecie jest to postrzegane jako krzyk, a chyba nie chcesz być odebrany jako krzykacz, prawda? - 12 punkt netykiety "site"

2.Chyba jednak zbyt wiele wymagam od innych w sferze kultury i wychowania. - cytat z postu moderatora"

A w jaki sposób dbasz o o poprawną polszczyznę pisząc "dbam o poprawna polszczyzne, nie widze nigdzie w netykiecie dla AS wymogow ad. ogonkow" lub "czeski blad". co to znaczy u licha? A pisanie w środku zdanie rzeczownika dużą literą to wpływ języka niemieckiego?

Gdybyś napisał, ot choćby, zdanie "Wpływ jezyka niemieckiego" to cóż ono naprawdę znaczy? Że chodzi o zwierzątko, czy też coś innego? Nie pojmuję???

Inny cytat z Ciebie (na marginesie zastanawiam się, kiedy Ty lub inna moderacja uzna, iż wątek się przeżył i trzeba go wysłać w zaświaty?)-

nie o to chodzi, ze "nie pozwala", tylko o o to, ze jestem jedynym, ktory by uzywal klawiatury PL, reszcie domownikow niestety to komplikuje uzywanie komputerow (sprawdzone empirycznie). Zgadzam sie tez z tym, ze moze nie wyglada to ladnie i nie czyta sie tego gladko, ale niestety takie mam "warunki komputerowe"
"

Czy w takim razie do propozycji zakupu i darowania Tobie systemu mamy dołożyć propozycję wyposażenia Ciebie, ewentualnie całej Twej rodziny, w komputery, tak, byś mógł jako członek społeczności oraz również jako moderator okazać szacunek innym forumowiczom? Też się da zrobić!

A wracając do głównego tematu.

Kolego drogi!

W dalszym ciągu próbuję zrozumieć...

Przywołałeś, cytując, poglądy innych osób, według którzych "Tajemnica korespondencji, oznacza, iż wszystko, co jest przedmiotem przekazu od nadawcy do adresata, należy wyłącznie do tych osób, z wyjątkiem sytuacji, gdy wyrażą one zgodę na udostępnienie również innym informacji, które między sobą przekazują".

A teraz uważnie przeczytaj ten tekst i spróbuj opowiedzieć na następujące pytanie - czy z wyżej zacytowanej wypowiedzi wynika, iż przesłanką konieczną do udostępnienia korespondencji jest zgoda wszystkich osób biorących w niej udział? Czy też można inaczej rozumieć przywołany przez Ciebie cytat?

A może spróbujesz odnieść się do moich przykładów z godziny 18.55 i spróbujesz wskazać mi, kto, kiedy i gdzie popełnia czyny

niemoralne, nieetyczne oraz sprzeczne z zasadami kultury osobistej, jak rowniez pozostaje niezgodne z netykieta
?

Podniesiesz rękawicę?

berberys - za niemoralne, nieetyczne, sprzeczne, etc. moderacja uznaje cytowanie PW bez zgody Autora.

Co do cytatu - nie bardzo jest tam miejsce na cudne interpretacje, formula jest jasna i przejrzysta "nalezy wylacznie do tych osob, z wyjatkiem sytuacji, gdy wyraza ONE zgode na udostepnianie...). One - nie jedna z nich, badz jakakolwiek inna forma "jednoosobowa".

Co do klawiatury i spraw okolojezykowych - tak jest i tak zostanie.

P.S. haslo "czeski blad" -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

za niemoralne, nieetyczne, sprzeczne, etc. moderacja uznaje cytowanie PW bez zgody Autora.

Czy to jest Twoje zdanie, czy też jest to interpretacja powszechnie obowiązująca na tym forum?

A czy mogę się dowiedzieć dlaczego rzeczownik "autor" został napisany wielką literą? Czy jest na forum ktoś o nicku "Autor"? Nie znam... Halo! Zna ktoś?

Chodziło Ci o "czeski błąd"... Teraz rozumiem.

Zresztą to świetne panaceum na Twoje problemy z "jezykiem" (jeżykiem lub językiem). Teraz każdą swoją wypowiedź możesz następnie spokojnie tłumaczyć przez "wikiodnośniki"!

A tak na marginesie - to bardziej interesuje mnie Twoje zdanie, a nie moderacji...

Czy to jest Twoje zdanie, czy też jest to interpretacja powszechnie obowiązująca na tym forum?

A czy mogę się dowiedzieć dlaczego rzeczownik "autor" został napisany wielką literą? Czy jest na forum ktoś o nicku "Autor"? Nie znam... Halo! Zna ktoś?

Chodziłó Ci o "czeski błąd"... Teraz rozumiem.

Zresztą to świetne panaceum na Twoje problemy z "jezykiem" (jeżykiem lub językiem). Teraz każdą swoją wypowiedź możesz nastęnie spokojnie tłumaczyć przez "wikiodnośniki"!

Nie jestes tak wolny od wad berberysie jakbys chcial... Blad - ludzka rzecz, jak widac wyzej i Ty sie mylisz, choc chcesz uchodzic za nieomylnego, chocby w sprawach jezykowych...

Co do mojego zdania - nie jest to zdanie do publikacji.

Dziękując za pomoc - nie zauważyłem braku literki - przepraszam!

Ale Twa odpowiedź nijak się ma do zadanych pytań. Ani ja uchodzę, ani też chcę uchodzić - ale dziękuję za Twą opinię. W każdym razie właśnie o poznanie Twojego zdania tu chodzi!

Podejmę próbę wytłumaczenia.

To forum to taki nasz drugi dom. Dom pełen sąsiadów, znajomych i przyjaciół, ale także tych nieznośnych, co to hałasują po północy i dziwki sprowadzają. Znamy się od lat, wiemy jaką muzykę kto lubi, jakie filmy ogląda, z kim sypia, na kogo głosuje w wyborach i komu kibicuje.

Ty jesteś tu nowy, objąłeś funkcję kolejnego stróża i stąd nasze zainteresowanie Twoją osobą i Twoimi poglądami. Otwórz się! Jesteś wśród przyjaciół! Zobacz - już spotkały Cię przynajmniej dwie propozycję obdarowania Twoej osoby, a Ty jakiś taki w dalszym ciągu zamknięty, nerwowy i wystraszony.

Grynio!

Na rosyjskim forum byłbyś obywatel Grynicz, a na brytyjskim - Mr. Greenwich...

Jak się przyjmie moda lansowana przez pewnego trendsettera to bedę musiał zmienić nick na "Berbery's"! Myślę też poważnie nad "B@rb@rysem".

Na marginesie - piękna sygnaturka!

Dziekuje z calego serca, jednak nie przyjmuje prezentow, chocby z racji pelnionej tu funkcji (zeby oskarzonym o czyny niecne nie byc).

Co do Twoich pytan - zdaje sie zajalem stanowisko w stosunku do kazdego z nich (oprocz tych nowych z poprzedniego posta) ? Cytowanie PW - odpowiedzialem; "ogonki" w postach - odpowiedzialem. Wybacz, ale na zaczepki (zeby bylo jasne w mojej subiektywnej ocenie) w stylu :

Podobno w Warszawie, ale i za granicą istnieją gabinety, gdzie psychologowie tudzież inni specjaliści zapisują na receptę "bycie moderatorem na AS"!

Mówi się, że funkcja ta leczy kompleksy, krztusiec - zwany kokluszem, nadwagę i hemoroidy.

i podobne odpowiadac nie zamierzam.

A co do reszty pytan z postu powyzej - muzyki slucham wszelakiej z naciskiem na blues, jazz (ostatnie odkrycie to The Derek Trucks Band), uwielbiam trabki jazzowe (Miles Davies, Chuck Mangione) i male sklady jazzowe (Brubeck, etc.). Do tego mozna spokojnie dolozyc muzyke powazna, rock, troche popu - w zasadzie mam w biblioteczce chyba wiekszosc gatunkow i oddaje sie ich sluchaniu z luboscia.

Filmy ogladam sporadycznie, nie mam fawrotow wsrod gatunkow, bardziej wsrod aktorow, ale o tym nie tutaj :)

Odnosnie tajemnic alkowy, wyborow, tudziez sympatii sportowych - nie wypowiadam sie na te tematy publicznie, w szerokim gronie.

A teraz, zgodnie z tytułem, będzie o cytowaniu, ale nie tylko...

Najpierw zajmmę się cytatem ze mnie przytoczonym przez Yamnicka w poprzedzającym poście - tym, co to niby stanowi w subiektywnyn odczuciu kolegi zaczepkę.

Mamy oto przywołany cytat

Podobno w Warszawie, ale i za granicą istnieją gabinety, gdzie psychologowie tudzież inni specjaliści zapisują na receptę "bycie moderatorem na AS"!

Mówi się, że funkcja ta leczy kompleksy, krztusiec - zwany kokluszem, nadwagę i hemoroidy.

Czy został on przytoczony w całości - owszem. Czy może on być rozumiany obiektywnie jako zaczepka? Skłoniłbym się do przypuszczenia, że owszem!

Czy był on zaczepką?

Ano nie, gdyż przytoczony cytat był jedynie żartem, będącym kontynuacją wcześniejszego wybitnie żartobliwego wpisu któregoś z forumowych kolegów! I tak oto zostało wykazane, że ten sposób cytowania - poprzez wyrwanie wypowiedzi z konekstu potrafi zupełnie zaburzyć odbiór przekazu.

Na marginesie - niestety wskutek zaburzeń czasoprzestrzeni (lub też działania innych sił nieczystych) zarówno wypowiedź mnie poprzedzająca, jak i ta cytowana przez Yamnicka uległa anihilacji, czego skutkiem jest to, że na wcześniejszy żartobliwy wpis powołać sie nie mogę.

I tak oto dzięki cytatowi Yamnicka część pisanej spuścizny po berberysie została zachowana dla przyszłych pokoleń, a badacze będą mieli co robić.

A jeśli chodzi o publikowanie listów, to myślę sobie, że ta Magda Umer, to dopiero musi być

niemoralna, nieetyczna oraz sprzeczna z zasadami kultury osobistej, jak rowniez pozostaje niezgodne z netykieta.

Vide

Ukryta Zawartość

A już zupełnie na marginesie - czymże zasłużyła sobie moja cytowana już dwukrotnie wypowiedź na wyjątkowe względy moderacji polegające na rozprawieniu się z nią w sposób ostateczny?

A co do upodobań muzycznych mamy prawie identyczne!!!

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

No to jeszcze z twórczości naszego kolegi.

http://xyzpawel.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

"Niestety, nie na wiele to się zdało, po jakimś czasie Naczelny Redaktor serwisu, zaalarmowany zgłoszeniami „spokojnych obywateli” ;), postawił mi ultimatum: że pisać, owszem, mogę, ale tylko w „swoich wątkach”, w przeciwnym wypadku: ban.

Ten, jakże sympatyczny, szantaż można porównać do czegoś takiego:

Idzie spokojny człowiek (OK. może być niespokojny wichrzyciel ;) ulicą, podchodzi do niego policjant i mówi:

- od dzisiaj może Pan chodzić po ulicy, ale tylko na jednej nodze,

- ???? eeeee, ale, dlaczego ?!? Jakim prawem ?!?

- mieliśmy zgłoszenia od kilku szacownych obywateli, że jest Pan szkodnikiem i nie podoba im się Pański chód,

- OK. Ale jakim prawem ?

- mamy takie uprawnienia.

Hmm, jak długo można chodzić na jednej nodze ?!? Noo, niedługo… Moja przygoda zakończyła się ostatecznym:

„XYZ, było trzeba nie naruszać ograniczeń. Mówiłem przecież, don't fuck with admin.”

:)))

Redaktor ów, Alek Rachwald, jest doktorem od… nomen omen… nietoperzy, które jak wiadomo, podobnie jak audiofile, słyszą to, czego normalny człowiek nie słyszy…"

Ciekaw jestem co Moderacja na ten konkretny wypadek?

wtorek, 15 września 2009

Ukryta Zawartość

Ponad rok od ostatniej aktualizacji, przyznaję, że gdyby nie "krucjata" rocha w życiu bym tego bloga nie znalazł;)

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

Do regulaminu forum zostało dodane:

II. ZASADY I WARUNKI KORZYSTANIA Z FORUM DYSKUSYJNEGO

§ 6.

5. Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

c. zakazuje się publikowania prywatnej korespondencji w każdej formie bez wyraźnej zgody zainteresowanych stron. Dotyczy to korespondencji poprzez PW, komunikatory lub pozyskanej w inny sposób.

Tym samym wszelkie wątpliwości w przyszłości powinny dzięki temu zostać rozwiane.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Z tej samej chwili wypowiedź kolegi Jozwy Maryna.

za upublicznienie korespondencji z moderacją nie nakładał bym kar regulaminowych - moderator nie powinien w takiej korespondencji umieszczać prywatnych informacji

Stary audiofil.

Znaczy się można powiedzieć "Zdechł pies".

Niemniej wcześniej - bez stosownych zapisów - Foxbata na 48 godzin, niczym za dawnych czasów, posadzono "na dołkach"! A poniewczasie, ani pies ogonem nie kiwnie, już mamy lex Foxbat uzasadniający/legitymizujący bezprawie! Psi świat!

ałdiostereo...

to NIE BYLA PRYWATNA KORESPONDENCJA, tylko SLUZBOWA! Taki jamnik jako uzytkownik ok, ALE TO BYLA PW SLUZBOWA OD SUPER MODERATORA YAMNICKA....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

"Jak sam (lub moi potomkowie) opublikuję listy (do mnie i ode mnie), w których opisany jest mój burzliwy związek z piękną, mądrą, ciekawą i zmysłową kobietą - azaliż będzie to grzech?"

Widzę w tym wątku wiele wysiłku ze strony paru kolegów, aby udowodnić Yamnickowi, że jest wielbłądem, jednak mimo przyłapania go na nieużywaniu ogonków i na czeskim błędzie Yamnick nadal wygląda co najwyżej na długiego psa, a nie na garbate zwierzę kopytne. Słaby wynik, mimo zaanagażowania demagogii na poziomie wręcz leninowskim. Nie przywiązywałbym do tego szczególnej wagi, ale uznałem, że powyższy wpis kol. berberysa wymaga jednak odpowiedzi: otóż właśnie tak, berberys. Nie znam się może na grzechach, ale gdybyś to zrobił, to w pewnych określonych warunkach byłoby to sk***ysyństwo. Se la wi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.