Skocz do zawartości
IGNORED

Przede wszystkim witam , a po drugie ...

kruzik

Rekomendowane odpowiedzi

...proszę o radę .

Nie będę ukrywał , że noszę się z zakupem zestawu do kina domowego(w przeciwnym przypadku bym tu nie zajrzał ;) ) i prosiłbym o jakąs radę w tej kwestii. Mam na to przeznaczone jakieś 6-7 tys zł. Zastanawiam się nad wyborem amlitunera i jakiegoś DVD . Głośniki już sobie wybrałem ponieważ z wielu (a może to wciąz mało) których słuchałem najbardziej (brzmieniem i wyglądem) odpowiadają mi B&W 603 s3 . Na głośniki efektowe i centralny -przyjdzie jeszcze czas - i szczerze mówiąc nie zależy mi specjalnie na ich jakości bo jak znam siebie i życie to głównie będę słuchał muzyki w stereo a nie stać mnie żeby kupić oddzielny zestaw do stereo i oddzielny do kina . No ale wracając do mojego zestawu biorę pod uwagę takie to amplitunery

- Yamaha 640

- Denon 1804

- Sony 790

lub Pionner 812 . Dvd jakieś nie specjalnie wysokie modele (może tylko w przypadku sony - myślałem o 930). Czytając Wasze posty trochę się załamałem opiniami na temat sony i pionnera - czy one są naprawdę takie złe ?? Czy rzeczywiście Denon i Yamaha są o tyle lepsze ,zeby tych dwóch pozostałych nie brać w ogóle pod uwagę ?? Jak jest z awaryjnością tego sprzętu ?? (nie będę czarował - chcę kupić na Allegro - bo tam trochę taniej - tyle , że z dziwną gwarancją )

No i najważniejsze pytanie - jakie DVD wybrać aby grało porównywalnie do standardowego odtwarzacza CD (zdaję sobie sprawę , że to nierealne) :)

Z góry dziękuję

https://www.audiostereo.pl/topic/6395-przede-wszystkim-witam-a-po-drugie/

Na początek zastanów się, czy faktycznie warto kupować amplituner AV, skoro zakup centrala/efektów/sw jest niejasny. Wprawdzie do kina efekty można opędzić tanim kosztem (u mnie robią stare monitory tonsila), ale central musi być dobrany do frontów, w przypadku BW musisz się liczyć z kwotą 1500 zł za lcr600. Jesli masz gotówkę proponuję rozejrzeć się za sprzętem z drugiej ręki, ja w ten sposób kupiłem tanio moje BW i jestem zadowolony.

Co do porównywalności yamahy czy denona z sony, to ja swoje subiektywne zdanie wygłaszałem już nieraz. Sony odpada na całej linii. Ale jak masz okazję, to sam sprawdź.

Jeśli zamierzasz oglądać 1-2 filmy miesięcznie, zapomnij o kinie domowym, kup sobie dobre stereo za te pieniądze.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.