Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny polecacie do pionieer a676 + winyl

dawid3cz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jakie kolumny polecacie do pionieer a676 + gramofon(technics sl d2), cena do 1000zł nowe/używane. Zależy mi na dobrej jakości dzwięku, oczywiście wiem że cudów do 1000zł nie będzie no ale.. (no i odpowiedniej mocy do tego pionieera)

te chyba beda niezle

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

na powaznie to za 1000 zl nie kupisz dobrze grajacych kolumn,najwyzej zle grajace, bardzo zle grajace no i chłam ,ze zle grajacych to monitory tannoy albo podlogowki jamo no i tonsile fiesta albo cos z wharfedale

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cenowo mieszcze się w czymś takim (macie zdanie na ich temat), czytałem dużo dobrych opinii o tonsil fenix II front, powiedzmy szczerze zacząłem dopiero przygodę ze sprzętem audio więc jakie kolwiek opinie będą pomocne, co do dzwięku mam na myśli najlepsze z możliwych rozwiązań do 1000zł (nie audiofilskie za 280000zł)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to juz lepiej te

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

te sa naprawde niezle w swojej cenie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

troche dokladasz i masz te

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy to forum całkiem zeszło już na psy ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Co do czołgisty i psów nie widziałem parafki w prawach forum że rozmowy mają się odbywac na temat sprzętu powyżej nastu tysięcy zł. Ja zaczynam kupowa płyty i sprzęt więc wole kupic płyty za 1000zł i miec czego słuchac niż szalec z kolumnami za 3000zł (a stac mnie na to) i ściągac mp3 z torrenta

"dawid3cz"

Jeżeli kolega "caleb66" proponuje ci kolumny jamo,voice craft,jbl to po prostu z ciebie żartuje lub nie ma pojęcia o sprzecie audio.

Z budżetem 1000zł radzę szukać używanych kolumn.Najlepiej posłuchać w sklepach,u znajomych bo przy zakupie w ciemno możesz być bardzo niezadowolony.

Pozdrawiam.

Czy dalej żartujemy czy to jest poważny temat ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ok czołgista teraz na poważnie, chyba każdy potrafi pokazać dobre kolumny na 20 000zł (ty na pewno bo do 1000 nie potrafisz). Skoro tak cię to śmieszy to pokaż jakim jesteś znawcą sprzętu i wybierz najlepsze z MOŻLIWYCH rozwiązań do 1000zł.

dawid3cz, 28 Cze 2010, 14:19

>Skoro tak cię to śmieszy to pokaż jakim jesteś znawcą sprzętu i wybierz

>najlepsze z MOŻLIWYCH rozwiązań do 1000zł.

Najlepsze z możliwych rozwiązań, to daj sobie na wstrzymanie i zbieraj dalej kasę.

Nie ma w tym nic śmiesznego czy złośliwego, po prostu 1.000PLN na kolumny, zwłaszcza te polecane wyżej (na chybił trafił, byle w cenie się mieściły) to jest zmarnowana kasa, której raczej już nie odzyskasz.

No chyba że jesteś w stanie zaakceptowac wygląd 30-letnich paczek np. Grundig Box 1500a Profesional, które spokojnie kupisz w przyzwoitym stanie do 700PLN (i za tyle samo w każdej chwili sprzedasz) a grają tak że szczena opada. Designem "pasujące" do starego Pioneera, a i brzmieniowo nie do pobicia, przynajmniej w podobnym przedziale cenowym.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Nie jestem na pewno audiofilem, choć chciałbym być :) ale do 1000 PLN będzie bardzo ciężko kupić kolumny dobrze grające. Niestety w tym przypadku za jakość dźwięku po prostu trzeba zapłacić. Moja rada normalnego człowieka - dozbieraj kasę.

JAMO S 506

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 999zł za pare.

Ukryta Zawartość

Mam pytanko do kolegów wklejających namiętnie te zajebiste linki

czy chociaż widzieli na własne oczy którekolwiek z polecanych przez siebie "kolumn"

czy tak tylko wrzucają co popadnie byle w tysiącu peelenów się mieściło?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.