Skocz do zawartości
IGNORED

Black/Death/Thrash Metal - czyli Klub Miłośników Łojenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jest w ich sklepie internetowym, ja kupiłem ją bezpośrednio u wydawcy SoundUp Records czy jakoś tak, generalnie przepłaciłem i to sporo. Później dowiedziałem się, że ma też być w Mystic Production. Pierwotnie miała być wydana w kwietniu, ale akurat ci Niemcy nie są solidni

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

nowy Gorgoroth bardzo zacny IMO, teraz tam śpiewa jakiś nowy facet z Serbii. Wybitny może nie jest (jak np. Mortuus z Marduk) ale daje radę i spełnia swoją rolę. Ale największą zaletą płyty jest brzmienie... czekam na winyl ;)

Judas Priest ponownie w Polsce. 10. 12. 2015 - w Ergo Arenie. Pewnie się wybiorę. Tyle, że po koncertach Ozziego i Iron Maiden w tej hali mam wątpliwości,czy znowu akustyka nie położy widowiska.

Gość

(Konto usunięte)

Tyle, że po koncertach Ozziego i Iron Maiden w tej hali mam wątpliwości,czy znowu akustyka nie położy widowiska.

:-(((

Wyjaśnijcie mi, dlaczego wznowienia na LP mogą mieć oryginalne okładki a te na CD już nie?

Kwestia kasy i prestiżu, winyl jest w modzie - po prostu... a więc wydanie,opakowanie,poligrafia etc... musi być w każdym aspekcie doskonała.

To już na CD można lać siurem? Zrobić gówno w postaci Septic Flesh? Czy może chodzi o prawa autorskie do grafik?

Smykus, zapewne i jedno i drugie - to zawsze kwestia kasy,układów,praw autorskich i h...j wie czego jeszcze???

Wszystko zalezy od wznowienia czytaj wydawcy czy chce inwestowac w cd ale ogolnie vinyl jest na topie i tam sie jak narazie oplaca :)

-=SLAYER RUL3Z =-

Lookałem dziś na YouTube materiały z Hellfest, wcześniej wybierałem się na Samaela, ale po tym co zobaczyłem to już raczej nie, pozostaje to co widziałem jakieś 20 lat temu, ktoś trafnie określił set Bloodbath- drum and bass :)

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

To już na CD można lać siurem? Zrobić gówno w postaci Septic Flesh? Czy może chodzi o prawa autorskie do grafik?

ktore wznowienie SF ma inna okladke na CD w stosunku do LP?

Edytowane przez Moon

Chodziło mi o pierwsze bicia na CD. Zrobili wznowienia z "czymś", do tego w kartonach. Ale porównując CD do LP to wiem, że SOM wydali i jedno i drugie z "czymś". Chociaż wznowienie jedynki SF z The Crypt (2LP) ma chyba oryginalną poligrafię.

Chociaż wznowienie jedynki SF z The Crypt (2LP) ma chyba oryginalną poligrafię.

bylo wznowienie "Mystic Places" u Teda? probowalem znalezc info, ale nie znalazlem, ze cos takiego wyszlo u niego na LP...

bylo wznowienie "Mystic Places" u Teda? probowalem znalezc info, ale nie znalazlem, ze cos takiego wyszlo u niego na LP...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

MV już ma, tylko nie wiem czy sprzedaje "solo".

Przy okazji rozmawiałem z Sovą, będzie dostępne PAN-THY-MONIUM: ...Dawn / Dream II na CD, jak ktoś nie ma to warto siegnąć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

MV już ma, tylko nie wiem czy sprzedaje "solo".

Przy okazji rozmawiałem z Sovą, będzie dostępne PAN-THY-MONIUM: ...Dawn / Dream II na CD, jak ktoś nie ma to warto siegnąć.

możesz mi dać na niego namiar na pw??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ZbojMadej

Z Septicflesh było tak, że Season of Mist zrobił reedycje wszystkich płyt z pominięciem Revolution DNA z innymi okładkami i spieprzonym dźwiękiem (loudness war się kłania) na CD. Jak grali te winyle od SoM nie miałem możliwości się przekonać bo dowiedziałem się o tym że The Crypt będzie wydawać "koszerne" winylowe wznowienia z oryginalnym dźwiękiem "z epoki". Będę oczywiście kupował całość, uwielbiam Septicflesh ;)

Nie wiem po co były te inne okładki... kompletnie nie pasowały do tych płyt. Zrozumiałbym to, jeśli by nowe grafiki były swego rodzaju reinterpretacją starych, ale tak... bez sensu kompletnie.

Być może Pan.thy.monium nie będzie dostępne w MV, taką otrzymałem informację. Za to zamówiłem sobie dwójkę Sulphur Aeon, jak dla mnie płyta roku poza albumem Kolliasa

ZM z TT

Być może Pan.thy.monium nie będzie dostępne w MV, taką otrzymałem informację.

To źle, bardzo źle.

Za to zamówiłem sobie dwójkę Sulphur Aeon, jak dla mnie płyta roku poza albumem Kolliasa

Leży u mnie od tygodnia, muszę posłuchać:)

• 3 tygodnie później...

Ktoś się wybrał na Brutal Assoult?

Już wróciłem;) W tym roku zaliczyłem tylko dwa pierwsze dni BA,w przyszłym jadę na pewno na cały festiwal.

Kapele,które chciałem zobaczyć i usłyszeć zaskoczyły więcej niż udanymi występami,świetna atmosfera...trzeba tam wrócić:))

Ukryta Zawartość

post-15650-0-67229900-1439191234_thumb.jpg

post-15650-0-25615800-1439191242_thumb.jpg

post-15650-0-45629900-1439191248_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Polecam:tanie,lokalne i zaj....ste piwo,ceny w restauracjach i potravinach-całkowicie akceptowalne,brzmienie/akustyka- dla mnie referencja,atmosphere:+5,jednym słowem:metalowe święto.

Na minus:kolejki do punktów wymiany CZK na "kupony" ,które są obowiązującą walutą na terenie festiwalu...reszta na prawdę na wysokim poziomie,czekamy na BA2016!

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi