Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejny nudny temat - jakie monitory do systemu

belzebub

Rekomendowane odpowiedzi

octavarium, 29 Sie 2010, 08:13

>Z CM1 to bym tak trochę ostrożnie w tak małym pokoju,pomimo niewielkiego litrażu lubią dużo miejsca

>wokół siebie i preferują raczej dobrze zaadoptowane akustycznie pomieszczenia.Ustawione byle jak i

>byle gdzie nie zachwycą...

Co ciekawe ustawione poprawnie (gwizdek na wys. uszu słuchacza lub minimalnie poniżej) też nie zachwycą (dziura w środku pasma).

Ja ze swojej strony mogę, w tym budżecie, polecić HECO Metas 301 XT lub Aleva 200. Możesz posłuchać u mnie w Świdnicy.Zaskoczenie gwarantowane. Zapraszam.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Kyle, 29 Sie 2010, 09:11

Złośliwcze:)

Rozmawiamy o kolumnach nieco powyżej 1k(sh),nie wymagaj perfekcyjnej ch-ki,przymknij delikatnie oko na tą "dziurę",ustaw dobrze a potrafią dać na prawdę niezły spektakl,nie będą drażnić a momentami całkiem zaskoczyć;)

l'enfant sauvage

• 4 tygodnie później...

Po wielu perturbacjach powracam - udało mi się lekko zwiększyć budżet, docelowo mam ok 2kz (+/- 200 zł). Ograniczyłem się do

Usher mini s-520

Kef IQ30

ale z drugiej strony czają się

Monitor Audio RX2 - pięknie grają, ale... br z tyłu to problem trochę.

Xavian Primissima (słuchał ktoś ? Plus, że konstrkcja zamknięta)

I generalnie jestem w kropce. Ustawiłem się na drugie z kolei odsłuchy, no ale podobno Xaviany długo się wygrzewają, a później są więcej niż satysfakcjonujące. Po drugiej stronie są MA RX2, które od samego początku urzekają, no ale są najdroższe ze wszystkich.

Więc czy jest sens pakowania pozostałej gotówki na kolumny ? Może za resztę kupić DAC (tutaj też mam problem, uderzać w Zhalou czy może zewnętrzne EMU 404 czy Behringera Ultra Match, który po modyfikacjach podobno gra wybitnię jak na swoją cenę)

Co forumowicze sądzą ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.