Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupić kolumny b&w z serii 600.

danielww

Rekomendowane odpowiedzi

danielww > Podzielam zdanie Kubła. Kiedyś popełniłem taki błąd - mam 603 s3 i chętnie zamienię na coś z NT -

Ktoś reflektuje ??

I wracam do powagi - lepiej poczekać, uskładać, zacisnąć pasa, sprzedać coś starego z domu, zarobić w nadgodzinach - a przede wszystkim mieć cierpliwość i nie dać się ponieść żądzy posiadania - zapewniam warto !!

Bron Boze nie kupuj B&W serii 600. Troche sie osluchasz i w krotkim czasie bedziesz je chcial sprzedac. Polecam cos z second-handu; jesli preferujesz sprzet nowy, posluchaj koniecznie cos z oferty Acoustic Energy

coz moge dodac...bylem wlascicielem b&w 602 i ciesze sie ze bylem :)))

seria 600 jest bardzo zdradliwa, oczarowuje za pierwszym razem ale po dluzszych odsluchach ma sie dosc sluchania czegokolwiek, no chyba ze ktos lubi krew z uszu :))

Krótko zwiezle i na temat nie polecam kupna bi end dablju czy be end wu z serii 600 szkoda kasy i słuchu na cieniarskie kopułki z aluminium lekko podlane ferrofluidem...gupio mówic a raczej pisac to juz wole owe w/w zachwalane TLC..Szymek a ty w młodosci w Amway-u nie pracowałes..masz dosc "agresywny marketing" jakbym to delkikatnie nazwał:):):)

Z b&w stanowczo polecam droższe seriie sa o klase lepsze a cena az nie tak wyższa..

Skoro pytasz czy lepiej dołożyć - to według mnie zdecydowanie lepiej dołożyć do np. serii CDM. Chociaż niczego droższego od 7NT nie słuchałem i nawet one nie są dla mnie absolutnie jakimś objawieniem (wolę kopułki tekstylne) to jednak można z nich już całkiem sporo wycisnąć. Z serii 600 według mnie jest to prawie niemożliwe, chociaż kiedyś słyszałem w miarę przyzwoicie grające 605.

Pozdrowienia

Przez jakis czas mialem kolumny HECO odeon 400, pare dni temu je sprzedalem, w sumie one nie byly tak męczace, mozna bylo na nich troche posłuchac,napiszcie czy jest duza roznica dzwieku i sceny miedzy tymi HECO a serią b&w 600. (dla tych ktorzy nie wiedza jak te HECO wygladaja dodałem ich zdjęcie)

[obrazekLUKASZ-92875_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

HEhehehehehehe jakie HECO chłopie przeciez to składała dla nich Diora w Świdnicy (ci od polarisów)..oczywiscie normalnie było to robione pod egida HECO i jak sie ich oficjalnie zapytasz to ci tego nie potwierdza bo im nie wolno..tylko gupio sie zdradzaja bo na niedzielnej giełdzie u nas we Wrocku stoii pełno skrzynek do kolumn Heco..przeciez z niemiec tych skrzynek nie przywozą...

ile kosztuja te TLC czy sa lepsze od BW? Moze wymienie te swoje Tannoye na TLC, ladnie wygladaja (chociaz nie wiem) co oznacza nazwa TLC (dla najzabawniejszej propozycji wysylam klasyczny singielek LP)

Tonsil Loudspeaker Company czy jakos tak ciekaw swoja droga czy gdzies w necie mozna cos znależć o tych kolumnach..no bo to ze Szymek je tu zachwala to fajnie..ale jak to wyglada..z czym sie to je ..jak okleina .jakie przetworniki..moze fotografia w srodku z czego zwrotnica ..czy w razie czego mozna zmodernizować..np lepszy wysokotonowy Dynaudio czy Seasa albo jakis francuz..z czego obudowa..moze jakis ops w dziale opinie i to od jakiegos audiofila...

Jak to heco składane w polsce???? te co kupilem jakies 1.5 roku temu byly z niemiec, tak sprzedawca pisal, na instrukcji oraz kartonach napisy byly po niemiecku, na karcie gwarancyjnej tez...

Oczywiście, że nikt nie przyzna się do używania Diory Świdnickej jako montowni, ale nie tylko heco korzysta z usług Świdnicy (nie wymienie nazw firm bo ich nie pamiętam). Stolarnia w Świdnicy jest niezła i dzięki temu producenci mogą się pochwalić, że ich sprzęt jest składany przez ludzi a nie automaty, a to w niektórych przypadkach jest niezłym chwytem marketingowym. Te skrzynie na Robotniczej we Wrocławiu to tylko odpady z produkcji, bo te dobre są niezłe. Nie ma co się martwić, że było coś składane w Świdnicy bo to tylko montaż elementów do robionych tam skrzyń, wszystkie podzespoły pochodzą od producentów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.