Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze sony z serii ES

Rekomendowane odpowiedzi

dajcie mi posłuchać jakiegoś dobrego ES (w dobrej konfiguracji) - to się odczepię:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Cięzko jest cos kupić sam sie ostatnio rozgladam ale lipa szkoda ze nie mam młodej cioci w Niemczech:)Handlarze z allegro cos tez nie chca ich importowac a szkoda.

• 4 miesiące później...
  • 1 rok później...

Witam co zagra mi mocniejszym basem(nie tylko niskim) SONY TA-FA 550ES czy Pioneer A-676? Czy brak loudnesu w sony nie wplynie negatywnie na bas?

Edytowane przez _Kamol_

Kamol, a od kiedy to się używa loudness`u podczas słuchania? Loudness robi Ci literę V, czyli wzmacnia Ci niskie i wysokie tony. Co do wyboru wzmaka, zależy wszystko z czym to zagra. 550`tka to dość masywne brzmienie, z punktowym basem (chyba większość piecyków Sony tak gra), średnica trochę wychodząca przed orkiestrę, ale detaliczna i czyste wysokie. 550`tka to trochę gra łobuzowato, czasami aż za bardzo. Napisz jaki pokój, jakie kolumny i jakie źródło będzie z nim grać?

>>rafals

Nijak się mają, Sony to kompletnie inna szkoła dźwięku. napisz może czego szukasz konkretnie i z czym to ma grać oraz jakie modele bierzesz pod uwagę.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zrodlo komputer z zintegrowana karta dzwiekowa. Kolumny Tonsil alton 110 Czyli duzy bas z niego uzyskam czy lepiej Pioneera?

Kup Sharpa za 300 PLN. Basu wystarczy. Szkoda takiego wzmaka jak 550 ES.

Kamol, kup denona, wszystko jedno jakiego, jak napisał Bald, szkoda kasy na Sony, będzie się tylko marnował. Zresztą z takim towarzystwem to pewnie i najtańszy Ci styknie. Jeśli na prawdę chcesz coś zmienić to kup inne kolumny i porządne źródło. Jeśli koniecznie źródłem ma być PC to kup zamiast źródła porządnego Dac`a, np. rDAC.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>>rafals

Nijak się mają, Sony to kompletnie inna szkoła dźwięku. napisz może czego szukasz konkretnie i z czym to ma grać oraz jakie modele bierzesz pod uwagę.

Myślę po prostu o lepszym wzmacniaczu. Mam TA-FA3ES, SCD-XA3000ES i B&W 704. Nie widziałem jeszcze ani jednej złej recenzji wzmacniaczy XINDAK i dlatego myślę o wymianie ESa na coś XINDAKa.

Kamol, kup denona, wszystko jedno jakiego, jak napisał Bald, szkoda kasy na Sony, będzie się tylko marnował. Zresztą z takim towarzystwem to pewnie i najtańszy Ci styknie. Jeśli na prawdę chcesz coś zmienić to kup inne kolumny i porządne źródło. Jeśli koniecznie źródłem ma być PC to kup zamiast źródła porządnego Dac`a, np. rDAC.

Zgadzam się w 100%, nie warto inwestować w lepszy wzmacniacz do Altonów.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Pioneery A616/656/676 są ciepłe, może nawet trochę przymulone. Denony brzmią chłodniej, mają większą dynamikę i mocny, dobrze kontrolowany bas.

Zamiast wcześniej podanych przez ciebie polecam PMA560 / 860 / 1060. Jedyną wadą jest brak pilota.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

No to napisz czego Ci brakuje teraz i czego oczekujesz?

>>rafals

Myślę, że to zestawienie dobrze nie gra. Źródło gra klinicznym dźwiękiem, a dodatkowo FA3ES do ciepłych nie należy. Jak chcesz zostawić źródło to zainteresuj się bardzo ciepło grającą lampą. XINDAK`a sobie odpuść, bo to nie gra, skąd jesteś w ogóle?

Jeśli tak uważasz to Denon ci niewiele poprawi, jedyna opcja to zmienić te kolumny.

>>rafals

Myślę, że to zestawienie dobrze nie gra. Źródło gra klinicznym dźwiękiem, a dodatkowo FA3ES do ciepłych nie należy. Jak chcesz zostawić źródło to zainteresuj się bardzo ciepło grającą lampą. XINDAK`a sobie odpuść, bo to nie gra, skąd jesteś w ogóle?

Dzięki za odpowiedź. Z Częstochowy. Ze zmianą nie śpieszy się, na razie mam inne wydatki.

>>rafals

XINDAK`a sobie odpuść, bo to nie gra, skąd jesteś w ogóle?

No popatrz,co Ty nie powiesz...

Masz,miałeś(przez 2 dni) czy poczytałeś?

Błyskotliwe spostrzeżenie kolego, SZEROKO poparte

wyczerpującym i skrzętnym uzasadnieniem...

;)

Denon 700v czy Denon 860 który ma mocniejszy bas? i ogólnie lepszy?

Diora 504. Daj już chłopie spokój. To jest wątek o wzmacniaczach Sony z serii ES.

• Pokaż nowe odpowiedzi