Skocz do zawartości
IGNORED

Life is just fuckin' awsome MkII

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

arek67>

nawet po 10zl:) robienie ultra tanich klockow to moje hobby. Dobry interkonekt mozna zrobic nawet z opak. po czekoladzie. Milka ma dobra przestrz. a Alpen Gold swietny bas:)

Zartuje oczywiscie, ale zdarza mi sie robic kable z jeszcze smieszniejszych materialow:)

A ja od 10 dni używam zbalansowanego Golden Reference i żyję. Może dlatego, że nie kosztował nawet 2kzł.

Co do charakteru brzmienia to wszystkim napalonym chcę podpowiedzić, że kabel ten bardzo eksponuje cechy brzmieniowe urządzeń które spina.

Krzycho - zgadzam się. Dopiero teraz naprawdę widzę (słyszę), ile własnego brzmienia dodawał od siebie VdH.

A teraz z innej beczki - od wczoraj mam w domu głośnikowe Cardasy Neutral Reference. To bardzo dobre kable, ale po wnikliwych odsłuchach/porównaniach/przełączaniach stwierdzam, że Red Dawny są oczko lepsze. W kategoriach ogólnych można powiedzieć, że Cardasy są bardziej muzykalne - płynne barwy, brak agresji, dużo powietrza. Jednak słychać, że dodają taką specyficzną otoczkę, która sprawia, że muzyka brzmi piękniej niż w rzeczywistości. Nordosty działają jak szkło powiększające: co ma zazgrzytać, zazgrzyta, co ma zapiszczeć też zapiszczy. Różnica pomiędzy tymi dwoma kablami najlepiej uwidoczniła się przy smyczkowych instrumentach barokowych, które mają dośc nieprzyjemną barwę w porównaniu z dzisiejszymi instrumentami. Nordost doskonale potrafi to oddać, a Cardas już trochę słodzi. Na pewno przyjemniej wypada przez to jazz i "muzyka środka", jednak po kilku latach doświadczeń mam już serdecznie dość kabli, które chcą na siłę uprzeyjemnić odbiór muzyki. A zresztą mam juz takie "klimatyczne druty" - Transparenty.

Tak więc Red Dawny zostają.

Interkonekt Cardasa zdecydowanie zostaje. Zmiana jaką wniósł była największa od czasu wymiany wzmacniacza ;-)) Natomiast różnice między głośnikowym Cardasem i Red Dawnem są już natury kosmetycznej.

A, zapomniałem dodać, że panowie z Audioforte poszli mi na rękę: 10 procent zniżki, reszta płatna w trzech ratach (nieoprocentowanych bynajmniej). Chwała im za to.

5 miesiecy pracy w markecie.

Po 8 godzin.

Kazda sobota i co druga niedziela.

Oczywiscie nie mozesz nic wydawac za zadne zbedne jedzenie.

Pozdrawiam

ps wlasnie z powodu moich sprzetowych "wybrykow" przymieram glodem

Właśnie podłączyłem u siebie tego Cardasa.

Niezły kabel. Ładna przestrzeń, spora głębia, dużo szczegółów, niezła barwa.

Tylko DLACZEGO TAK DROGO ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, cena rzecz względna. 3kzł za interkonekt to obiektywnie dużo, ale dopóki nie wpiąlem u siebie Cardasa, przymierzałem się do kupna nowego wzmacniacza, ewentualnie do zmiany źródła. Wyszłoby pewnie znacznie drożej, a efekty mogłbyby być różniaste.

Gutten

W miare mozliwosci i okazji posluchaj Zollera Imagination. Maja tak wiele zalet w polaczeniu z muzyka klasyczna, ze grzechem byloby ich nie znac. Dla mnei byly one wielkim zaskoczeniem, nie wiedzialem ze tak moze brzmiec muzyka. Napisalem wiecej o nich w watku o zollerach. Nie musisz ich rzecz jasna kupowac, ale ...posluchaj ich

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.