Skocz do zawartości
IGNORED

Zaraz wiosna co pod żaglami!!!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz wiosna i nowy sezon żeglarski. Jeśli sa na forum audiofilo-żeglarze to prosze o wypowiedzi. Jaką jednostką z jakim sprzętem kto pływa i jakiej muzyki słucha poza wiatrem i falą. Z żeglarskim a-hoj strnik zydelek.

https://www.audiostereo.pl/topic/6826-zaraz-wiosna-co-pod-%C5%BCaglami/

Deska AHD 278cm i osprzęt Neilpryde (RX1 etc) :-p

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gdyby nie fakt, że temat nijak nie jest związany z tematyką forum, to bym się nieco rozpisał, ale że nie jest... to wspomnę tylko, żem S.J., a co do wiosny - to w czerwcu będę rozbijać się Tangiem (fakt, "plebejska" łódź, ale kiedyś musi być pierwszy raz ;)) po Mazurach. A GDYBY ktoś szukał sympatycznego załoganta na niezobowiązujący rejs morski, to zapraszam na email ;)

Moja Łajba Tango 730S nazywa się Taurus- (byk). W każdy weekend zawsze jestem w jednym z czterech ulubionych portów: Mikołajki-wioska żeglarska, Giżycko- LOK, Sztynort- Tiga, Nida- port pod dębami. Jeśli ktoś znajdzie się w "pobliżu" zapraszam na szanty i ognistą wodę.

Skoro są na forum żeglujący "audiofile", to polecam fajną imprezkę w Mikołajkach- Regaty starych łajb. Przeważnie odbywają sie w połowie września, choć w ubiegłym roku były trochę później. Wiara super, śpiew do białego rana, atmosfera taka jak na Martynice, tyle że (napiszę nazwę po polsku) tiponcza brak- sypiesz cukier z trzciny cukrowej (ciemny), wciskasz 1/3 limonki- rozduszasz aż się cukier rozpuści i dolewasz mieszając 50% biały rum ok. 200ml. Mniam!!!

Tak na marginesie- może byśmy skrzyknęli się i zrobili spotkanie forumowych żeglarzy w Mikołajkach w majowy weekend? Kto ma lub może to łódką, kto nie to można z namiotem.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Pływam? Nie pływam! Łajba gnije w ogrodzie a ja nie mam czasu jej wywieźć i zamoczyć. A poza tym mieszkając na pustyni wrocławskiej do Mikołajek mam 500-600, dodam 300 i jestem nad ciepłą wodą.

Ten temat wyjatkowo mnie wku........ :-((((((

Jak tylko śniegi stopnieją ruszam do Jóry Wielkiej (mój port), gdzie mieszka również Karol Jabłoński i na swym "statku" zainstaluję nowe stereo. W tym roku będę pływał tradycyjnie przy szantach, ale zabiorę również Stare dobre małżeństwo.

Brawo Papamek!

Długi weekend majowy to oficjalne otwarcie mazurskiego sezonu żeglarskiego. Byłoby fajnie, gdyby się skrzynąć!

W Mikołajkach w wiosce żeglarskiej będzie kupa wiary. Można tam, lub po przeciwnej stronie (płynąc w stronę Bełdan). Jeszcze 100 m przed kamiwniami na Mikołajskim po prawej stronie jest fajna zatoczka ze stolikami i miejscem biwakowym. Gdyby były gitary, spiewniki to byłoby super.

Wczoraj (niedziela) byłem na Śniardwach ( na rybkach). Lód jest 25cm grubośći. W portach cisza, nie widać jeszcze żadnych prac przedsezonowych. Po jeziorze od Mikołajek śmigają bojery. Rybki brały ekstra- tak, że wróciłem z całą reklamówką- ok. 5kg. ładnej dużej płoci.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Przed godzina wróciłem z Mazur. W wiosce żeglarskiej przygotowania ida pełna parą. Za tydzień otwarcie nowego sezonu i atrakcje. Oczywiście ja tam będę. Zawsze cumuje przy pomoście "c" lub "d"- to te oblizsze stacji benzynowej dla dłuższych łodzi. Jeśli ktoś z forumowiczów będzie miał ochote sie ze mną napić zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.