Skocz do zawartości
IGNORED

SZUKAM FANÓW STAREJ MUZYKI TANECZNEJ!!!

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Będąc fanem starej muzyki tanecznej czuję się nieco oszukany - wszelkie disco słabo mi się kojarzą z tańczeniem i nawet w czasach, gdy sam tańczyłem w rytm disco to jednak taneczną muzyką dla mnie bardziej był swing, Glenn Miller czy Orkiestra Cajmera...

muzyka łagodzi obyczaje

Zydelek, jeżeli chodzi o stare taneczne hity to zadziwia mnie to iż nikt tu nie wspomniał o Eart Wind and Fire np."September" lub wybitnie taneczne "Boogie Wonderland" nagrane z wokalistkami z The Emotions . Dodam jeszcze Twennynine, Gap Band, Cheryl Lynn (kapitalne "Got to be real"), Johnson Brothers, Raydio, Chic, Narada Michael Walden, George Duke i wielu jeszcze innych. Tym bardziej że w tamtym okresie płyty z doskonałą muzyką taneczną nagrało wielu znanych jazzmanów np. Herbie Hancock-"Lite me up", Lee Ritenour-"Rit", Stanley Clarke np. "Project" z Duke'm. Oczywiście warto wspomnieć o wykonawcach wymienionych przez vanvideo i lolo np. Kool and the Gang ( czy ktoś wie że założyciel i leader tego ostatniego, Robert "Kool" Bell to doświadczony i całkiem przyzwoity basista jazzowy).

discomaniac71, europejska muzyka taneczna nigdy nie znalazła we mnie fana, lecz pomijając brytyjskie Shakatak, Level 42, Real Thing i Mezzoforte, pamiętam coś holenderskiego. W pierwszej kolejności Mai Tai, zbliżone brzmieniem do Chic i Sister Sledge, następnie bardzo oryginalny zespół M. Pamiętam również (ale jak przez mgłę) że był jeszcze austriacki zespół Supermax, lecz za tą ostatnią pozycję odpowiedzialności nie ponoszę.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.