Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha Rx- 797 pierwszy zestaw stereo.

shadow82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Planuje zakup pierwszego poważniejszego sprzętu muzycznego.

Już mniej więcej wybrałem, o to zestaw:

Amplituner Yamaha rx 797

cdx 497

Kolumny Yamaha ns-555.

Proszę o subiektywne opinie.

Pozdrawiam DJ Shadow ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/70736-yamaha-rx-797-pierwszy-zestaw-stereo/

Wszystko ok, tylko zmień kolumny np. na te(lubią się z zestawem budżetowym Yamahy):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witam,

Nie kupuj Tonsili do tehj Yamahy. Miałem taki zestaw tylko, że Tonsil Siesta i nie polecam. Bardzo ostra, męcząca średnica. Bas jest punktowy i jest go mało. Wszystko jeszcze zalezy jakiej muzyki masz zamiar słuchać. Przy rocku i metalu tak jak napisałem, nie jest dobrze.

Pozdrawiam

Cześć Dzięki za odpowiedzi.

Preferuje bardziej spokojne granie, np Erykha Badu, Jill Scott, Norah Jones, Bob Marley czasami acid jazz ogólnie to każdy rodzaj dobrej muzyki. Metal jak najbardziej odpada. Aha sprzęt będzie stał w dużym pokoju 20 m2, nie zagracony:-)

Czy to prawda że z nośnika dvd nie będzie tej samej jakości co np. cdx497. Szwagier mi odradza mówiąc że ten format nie długo wyjdzie z użytku, mało tego proponuje mi amplituner Yamaha RX- v565 który posiada wejścia Hdmi argumentując że ten zestaw będzie dobry do muzyki jak i kina domowego.

Tylko dla mnie priorytetem jest muzyka.

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat kolumn Yamaha ns 555, lub ns 777?

Pozdrawiam.

Jeżeli muzyka to tylko amplituner stereo, a najlepiej wzmacniacz. Nie pakuj się w kino domowe. Najrozsądniejsze rozwiązanie to przesłuchać kilka zestawów i dopiero wtedy podjąć decyzję. U Mnie zestaw Yamahy z siestami grał w 24 m2. Dopiero po wymianie kolumn na celestion F38 dało się słuchać.

Pozdrawiam

Możliwości przesłuchania nie mam z racji pobytu w UK. Sprzęt chciałbym mieć już w domu podczas najbliższego urlopu w Polsce. Zastanawiam się nad kolumnami Yamaha ns-555 lub 777 ale mało o nich recenzji, praktycznie żadnej.

Witam wszystkich serdecznie. Planuje zakup pierwszego poważniejszego sprzętu muzycznego.

Amplituner Yamaha rx 797

cdx 497

Kolumny Yamaha ns-555.

Pozdrawiam DJ Shadow ;-)

Amlituner oraz cdek to bardzo dobry wybor. Mam juz kilka lat ten zestaw i ciagle mam bardzo dobra opinie o nim. Kolumn nie znam, ja slucham na Magnatach Quantum 505. W swej cenie sa rewelacyjne do tego zestawu.

Amplituner Yamaha rx 797

cdx 497

Kolumny Yamaha ns-555.

Pozdrawiam DJ Shadow ;-)

Yamaha ns 555 to brzmienie ciepłe i łagodne, brakuje trochę wybrzmień na górze i przestrzeni (choć z zestawem Yamahy trochę się to zrównoważy), bas świetny, jeden z lepszych z takich tanich podłogówek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.