Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do zestawu yamaha?

rivaldo

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam pytanie jestem po zakupie, yamaha ax 497 i cdx 497 będe przymierzać się do zakupu kolumn, budżet to około 2000zł ,mam mały pokój kwadrat 4,5 metra na 4,5.słucham popu,muzyki elektronicznej i filmowej,chillout,rocka,zależy mi na brzmieniu szcegółowym,naturalnym oddaniu instrumentów,muzykalności .biorę pod uwagę jbl,focal,kef itp z góry dziękuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/70794-jakie-kolumny-do-zestawu-yamaha/

Witam. Mam podobny zestaw tylko amplituner a nie wzmak 497. Niedawno kupiłem do tego B&W 685 pokój 10 metrow, przed zakupem sluchalem Monitor Audio RX1 ale calkowicie mi nie podeszly.KEF IQ 30 moga Ci sie spodobac bardzo ciekawe brzmienie, sam sie zdziwilem ale za malo dołu jak dla mnie.Nie napisałeś co cie interesuje, czy monitory czy podłogówki.

witam. mam pytanie jestem po zakupie, yamaha ax 497 i cdx 497 będe przymierzać się do zakupu kolumn, budżet to około 2000zł ,mam mały pokój kwadrat 4,5 metra na 4,5.słucham popu,muzyki elektronicznej i filmowej,chillout,rocka,zależy mi na brzmieniu szcegółowym,naturalnym oddaniu instrumentów,muzykalności .biorę pod uwagę jbl,focal,kef itp z góry dziękuje za pomoc

a moze Magnat Quantum 605 ? mam rx-797, cedek ten sam i z tyi kolumnami w tej cenie rewlacja :-)) i podchodza pod twoje odsluchowe preferencje

Yamaha gra dosyć jasno miałem Ax-497 + CDX 596 - znajomy ma Ax-496 + CDX-396 i.... Dyanudio Audience 42 w pokoju ok 6-8m2 Wzmacniacz dobrze sobie radzi z Dykami a dzwiek jest bezpośredni, plastyczny z dobrą kontrolą na basie. Polecam szczególnie że też słucha elektroniki oraz muzyki z lat '80

dziękuje za odpowiedzi :),jezeli chodzi o rodzaj kolumn to wolałbym podłogowe,zapewne z tunelami na przedzie lub zamknięte obudowy,zapewne przy odsłuchach będe traktował wasze rady priorytetowo :)

Do Yamahy proponuje przesłuchać Tonsile Maestro S.

Z moimi Yamaszkami grają bardzo dobrze, wysokie cz.

są delikatne, basu w sam raz. Poza tym bardzo dobrze

słucha się Maestro S po cichu wieczorem

Do Yamahy proponuje przesłuchać Tonsile Maestro S.

Z moimi Yamaszkami grają bardzo dobrze, wysokie cz.

są delikatne, basu w sam raz. Poza tym bardzo dobrze

słucha się Maestro S po cichu wieczorem

Musisz kupić "ciepłe" kolumny, aby "zbić" ostrość Yamszki..Może Wharfedale Diamond? Kefy też mogą się nadać:)

a moze Magnat Quantum 605 ? mam rx-797, cedek ten sam i z tyi kolumnami w tej cenie rewlacja :-)) i podchodza pod twoje odsluchowe preferencje

No akurat Quantumy 605 do tej Yamahy i z tymi preferencjami muzycznymi jak znalazl.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.