Skocz do zawartości
IGNORED

denon dcd 1290 vs. rotel rcd 971

marteo1981

Rekomendowane odpowiedzi

witam, szykuje sie do wymiany odtwarzacza, zastanawiam się nad denonem + modyfikacja przez któregoś Panów z forum, lub też rotela rcd 971 bez modyfikacji!słucham Dire Straits, Petera Gabriela, Mike Oldfielda, zapraszam do dyskusji

https://www.audiostereo.pl/topic/70992-denon-dcd-1290-vs-rotel-rcd-971/

Wg mnie Rotel jest zdecydowanie lepszym wyborem

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

jest trochę napisane o tuningu denona i tak sobie pomyślałem że po modyfikacji będzie to bardzo dobre zródło!może nawet lepsze niż rotel, może jeszcze jakieś sugestie?

Bez grzebania Rotel, po modyfikacjach - Denon.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Czy istnieje jakas inna modyfikacja DCD-1290 procz lampizacji?

Tak.

Piotrek608 dał mi kiedyś kilka wskazówek co i jak na PW. No , ale PW diabli wzięli , więc nie pomogę.

Skontaktuj się z Nim , tak będzie najlepiej, no i z pierwszej ręki.

Rotel to kawał rzetelnego grania na przyzwoitym, rotelowym poziomie - wiadomo czego się spodziewać. Natomiast zaletą odtwarzacza po modyfikacjach jest to, że nikt Ci później nie może powiedzieć (a co ważniejsze napisać na forum), iż CD gra źle albo gorzej od jakiegoś innego modelu, bo zawsze będziesz mógł oznajmić (napisać) - "nie słyszałeś, to nie oceniaj" ;)

Ja bym chyba jednak wybrał Rotela...

Czy istnieje jakas inna modyfikacja DCD-1290 procz lampizacji?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety temat nie jest w j. angielskim a potraktowany translatorem nie wyświetla obrazków, ale zawsze można otworzyć jeden w oryginale i drugi obok przetłumaczony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.