Skocz do zawartości
IGNORED

Antena Pokojowa FM

Balcer

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie wymyśliłem sobie takiego ekscentrycznego pomysłu z tłumikami każdy na inna częstotliwość. Moim zdaniem to chore

I tak i nie. Jak pisałem: ja coś takiego mam, na częstotliwość 519.25 MHz (TVP2 z nadajnika Raszyn). I tylko na tę częstotliwość. Reszta pasma przechodzi bez tłumienia. Nadajnik jest tak silny i tak blisko, że gdyby nie tłumik - przesterowywałby obwody wejściowe TV i zagłuszał wszystkie inne stacje w paśmie UHF.

Witam serdecznie chciałbym poprawić jakośc sygnału FM w swoim amplitunerze, dlatego też chciałbym kupić do niego pokojową antenę. Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić co warto kupić? Mam trzy typy, mianowicie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

Mam antenę Telmor-u. Jest dobra, odbiór w pokoju jest tylko trochę słabszy niz z dookólnej anteny zewnętrznej na dachu (jest bez wzmacniacza). Wykonanie bardzo dobre - jakość tworzywa i kabli 1 klasa.

Mogę polecić !

Simonto

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I tak i nie. Jak pisałem: ja coś takiego mam, na częstotliwość 519.25 MHz (TVP2 z nadajnika Raszyn). I tylko na tę częstotliwość. Reszta pasma przechodzi bez tłumienia. Nadajnik jest tak silny i tak blisko, że gdyby nie tłumik - przesterowywałby obwody wejściowe TV i zagłuszał wszystkie inne stacje w paśmie UHF.

No i z tematu Antena pokojowa FM zeszliśmy na pasmo UHF czy aby nie za daleko od tematu wątku :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 4 tygodnie później...

No i zakupiłem antenkę Dipol 1/RZ B. Za sprawą makabrycznego kabla siła sygnału wyświetlana na tunerze jest nawet słabsza, jakość dźwięku jest jednak lepsza. A antenka sobie zwyczajnie leży na balkonie.

Pzdr,

Asiki

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.