Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do lampowca 2x25w ?

KoFi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wzmacniacz lampowy nie napisze jaki bo większość audio fili parsknęła by śmiechem.

Wzmacniacz ma 2 x 25w podane przez producenta ale myślę ze ma max 2 x 20w.

Testowałem wzmacniacz z różnymi głośnikami 87db sony SS-E410 20cm basowy głośnik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z Radmorem 5102 grały bardzo dobrze ale z lampowcem totalna porażka - zdziwiłem się że taki potężny bas jaki dawał Radmor gdzieś uciekł na lampowcu.

Próbowałem jeszcze kilka innych głośników ale ogólnie to nie podobał mi się w nich bas bo było go zdecydowanie za mało. (chyba wszystkie były 87db)

Poszedłem do kumpla który ma lampowca amplifona i głośniki Polaris 89db podłogowe(kolumna ma 2 basowe 1 średni i sopranowy).

Coś takiego

Ukryta Zawartość

Napisze tylko tyle że podobał mi się z nich dźwięk bo było wszystkiego tyle ile trzeba.

Mam na głośniki max 500zł - czy możecie mi coś doradzić oprócz polarisów bo te ma już na uwadze ale może wy szanowni forumowicze znacie coś dobrego z kolumn do lampowców nie przekraczającego 500zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Mam wzmacniacz lampowy nie napisze jaki bo większość audio fili parsknęła by śmiechem.

Wzmacniacz ma 2 x 25w podane przez producenta ale myślę ze ma max 2 x 20w.

Testowałem wzmacniacz z różnymi głośnikami 87db sony SS-E410 20cm basowy głośnik

Ukryta Zawartość

Z Radmorem 5102 grały bardzo dobrze ale z lampowcem totalna porażka - zdziwiłem się że taki potężny bas jaki dawał Radmor gdzieś uciekł na lampowcu.

Próbowałem jeszcze kilka innych głośników ale ogólnie to nie podobał mi się w nich bas bo było go zdecydowanie za mało. (chyba wszystkie były 87db)

Poszedłem do kumpla który ma lampowca amplifona i głośniki Polaris 89db podłogowe(kolumna ma 2 basowe 1 średni i sopranowy).

Coś takiego

Ukryta Zawartość

Napisze tylko tyle że podobał mi się z nich dźwięk bo było wszystkiego tyle ile trzeba.

Mam na głośniki max 500zł - czy możecie mi coś doradzić oprócz polarisów bo te ma już na uwadze ale może wy szanowni forumowicze znacie coś dobrego z kolumn do lampowców nie przekraczającego 500zł.

Ja mam lampowca 2x25 i głośniki 84dB, a basu czasami aż nadto. A może "zamień" tego lampowca na Radmora?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stan techniczny ideał tylko że do d..y - buahaha (wciśnięte gwizdki)

Albo ktoś pisze prawdę albo kłamie ... ten sprzedawca gdyby nie użył w tej aukcji wyrazu ideał to można by się jego ofertą zainteresować.

Ukryta Zawartość

Po pierwsze się nie wstydź, tylko mów co to za wzmak, będzie prościej.

Coś takiego

Ukryta Zawartość

A słuchałeś na swoim, czy na Amplifonie?

Ukryta Zawartość

Po pierwsze się nie wstydź, tylko mów co to za wzmak, będzie prościej.

Manta v5

Słuchałem na swoim z jego głośnikami. Szczerze to nie myślałem że ten mini wzmacniacz uciągnie te dość duże podłogówki.

Piękny silny bas, sprężysty i nie przebasowiony. Góra troszeczkę za wysoka ale nie drażniąca. Środek zupełnie ok, wszystko wyraźne, nie jestem audiofilem ale wyłapuje dźwięki poszczególnych instrumentów, gdzie na radmorze nigdy tak dźwięku nie słyszałem jak z tej małej lampy.

Ogólnie Radmor 5102 jest taki sobie przy tej skromnej lampie. (nie piszę tu że radmor to zły sprzęt bo jechałem na nim ładnych parę lat i dobrze było, po prostu usłyszałem że może być o wiele lepiej...)

Bas to w dużym stopniu pomieszczenie.

Nigdy doświadczenia w innym pomieszczeniu nie przekładają się na odsłuch w swoim.

Jak masz możliwość pożycz od kumpla głośniki i posłuchaj u siebie. Jak będzie Tobie odpowiadać nie szukaj dalej.

Akurat w moim przypadku pomieszczenie nie gra wielkiej roli. Kumpel nie pożyczy głośników na bank.

Wymieniłem głośniki basowe w kolumnach sony z 87db na 92db,a basu jak nie było tak nie ma :( a na radmorze z tymi 92db bas jest aż za duży przy ustawieniu basu na środek czyli 0. Myślałem że to zwrotnica w głośnikach coś rypie ale nie bo bez zwrotnicy też maja mało basu : | z lampowcem. Podłączyłem do 4 i 8 ohm w obu przypadkach brak basu. Oryginalne głośniki manty które są o wiele mniejsze dają więcej basu od tych wielkich 92db.

Mam jeszcze małe monitorki sony 6 ohm dają o wiele lepszy bas od tych dużych sony : | ale o wiele mniejszy od głośników manty.

f_kry3yr6sum_05cceb1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.