Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt grający do 650-750 złotych. :-)

Salvo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie chciałbym zostać zniszczony za podanie takiego przedziału cenowego, bo Wy tu się bawicie raczej droższymi zabawkami, ale może mi coś skompletujecie. :-))

Tak więc poszukuję amplitunera stereo oraz kolumn o łącznej mocy tak do 200 W. Może być oczywiście mniej, ale na pewno nie więcej. Sprzęt będzie używany jedynie w domu. Pomieszczenie, w którym będzie używany, ma około 18 m2. Niezagracone, prostokątny kształt. Słucham szeroko pojętej muzyki elektronicznej: hardstyle, techno, trance. Ma to więc mieć ładny dół, ale tak samo mocno liczy się dla mnie środek oraz góra pasma. Niech więc kolumny mają uderzenie na dole, ale nie kosztem średnicy czy góry. Zestaw powinien być zrównoważony, ale weźcie proszę pod uwagę fakt, że bas w elektronicznej jednak bardzo się liczy. :) Jeśli to istotne, bawiłem sie ostatnio zestawem Logitech Z-2300 i byłem strasznie zawiedziony. Walący jak nie wiem dół i katastrofalne średnica/góra. Stąd wybór padł na ampla stereo i kolumny.

Brałem pod uwagę kupno Microlab Solo7C, ale z tego co już zdążyłem wyczytać, za taką lub nieco wyższą kwotę skompletuję coś fajniej grającego. Ah, chcę amplika, bo jednak czasem radyjko się przyda. Tak więc sam wzmak odpada raczej.

Sprzęt planuję kupić na Allegro i oferty z tego serwisu byłyby przeze mnie najmilej widziane. Raczej odpada bezpośredni odsłuch, bo i warunki inne, a i jeździł nie wiadomo gdzie nie będe (chyba że toś z Krakowa będzie mi chciał coś ciekawego opchnąć). :) Dlatego w Was nadzieja! Z góry dziękuję za pomoc!

Czy mam podać jeszcze jakieś szczegóły? :-)

• Użytkownicy+

Spróbuj zapytać tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Spróbuj zapytać tutaj :

Ukryta Zawartość

NSX-999MkII - Sonny czy Aiwa to to samo, bez pilota i kolumn na Alle dasz 100 - 150zł ale nie od ręki - trzeba wyczaić

ma prawdziwe 100W, programowany equalizer, Tbass i parę pierduł do miesznia fazą i czasem pogłosu i daje sie z tego korzystać z dobrym efektem

za tą kaskę fajna sprawa

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ja bym uderzył w kolumny Tannoy Mercury F1 Custom, które używane można kupić za 350zł.

Wzmacniacz do 300zł by się znalazł jakiś z tej serii Onkyo, patrz na wygląd (takie kwadratowe z lat 80tych):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odtwarzacz CD może od kogoś dostaniesz za free, albo jakieś używane Onkyo, np dx-7211

To tyle z moich doświadczeń

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Budżet niezbyt daje pole do popisu,stawiam czteropak że to może dobrze zagadać,wzmak,radyjko,kolumienki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A źródełko to komp?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Pozwolę się dopisać. Chciałbym wyposażyć swój komputer w głośniki. Póki co wzmacniacz będzie tymczasowy w postaci amplitunera Technics SA-AX530 (ale oczywiście potem dokupię) i chciałbym zacząć od monitorków.

Maks 400-450zł mam chciałbym na nie przeznaczyć. Wiem, że niedużo, ale myślę, że w takich pieniądzach i tak będę miał lepszy dźwięk niż "super: zestawy komputerowe głośników Logitech, Creative itp.

Myślałem właśnie nad jakimiś Tannoyami, może Eltax, Magnat, czasami też Paradigmy - na przykład Mini Monitor bywają na Allegro w okolicach 400zł. Mój pokój to 10mk2, muzyki słucham prawie każdej, ale bliżej mi do fana dźwięku żywego, z "powerem", niż spokojnego grania, ale też bez przesady.

Czym mógłbym się zainteresować?

Ostatecznie jednak na najbliższy rok, dwa rezygnuję z amplitunera plus kolumn. Tymczasowo kupię Microlaby Solo 7C, a gdy zaczną mi się te kolumny nudzić lub nie wystarczać, będę się wówczas powolutku rozglądał za wzmakiem i kolumnami.

Poczytałem i uważam po prostu, że zakup przez internet, mimo że na podstawie opinii osób, które naprawdę sie na tym znają, mógłby być zupełnie chybiony i brzmienie nie trafiłoby w mój gust.

Niemniej jednak dziękuję wszystkim za pomoc!

PS Gdyby ktoś miał do sprzedania Solówki 7C... ;-) Proszę o info!

taki milutki i stosunkowo tani zestaw do kompa to np.:wzmak luxman l-210 i monitory cantona. taki maly komplecik mam podlaczony pod komputer i jest calkiem milo.koszt calosci ok 500zl.na poczatku bylo cos o tunerze jeszcze. za 100zl spokojnie mozna juz cos znalezc, czy cyfrowy z wyswietlaczem i pamieciami czy tez stary analog vintage. calosc zmyka sie w 600zl i jak za te pieniadze gra calkiem przyzwoicie.

konkretnie posiadam Canton Fonum 301, graja sobie z omawianym luxem. Takze czesto slucham muzyki elektronicznej, i jest calkiem dobrze :) taki budzetowy dobrze grajacy duecik. Wczesniej byl jakis model Creative'a podlaczony pod wyjscie karty muz. - nie ma nawet co porownywac.

a ja polecam

Ukryta Zawartość

do tego jak musisz dokupisz tuner gra muzykalnie i za te pieniądze nie kupisz nic lepszego

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.