Skocz do zawartości
IGNORED

Mini chińska lampka ;)

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Robimy jakiś zamówienie zbiorowe ? ;)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/71866-mini-chi%C5%84ska-lampka/

Ukryta Zawartość

Nawet bezpiecznik można wymienić od razu na złoty za 20 $ :) i przerobić za pomocą przystawki na wzmak słuchawkowy :)

Ukryta Zawartość

w jaki sposób działa to przy 8R bez traf?

ma trafa. Opis o tym mówi, ale dane techniczne tez: wyjscia dla głosników 4/8/16 ohm, czyli MUSI BYC trafo z multitap.

ale badz co badz, wg,. mnie brzydki jak fix.

Piecyk jest uroczy i moze sie podobac kobitkom to fakt:)

Jesli ktos chce bardziej klasycznie to druga miniaturka taka jest MiniWatt ktorego z ciekawosci rozni bogaci audiofile wpinali w swoje systemy i podobno gralo to nadzwyczaj dobrze.

robix

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

"Lampy 6F3 są chińskie, typu NOS. To dwie lampy w jednej bańce – trioda i pentoda. Konstrukcyjnie najbardziej przypominają lampy ECL85/6GV8."

Co to za lampy typu "NOS"?

Bo jeśli to są lampy współczesnej produkcji, Mikołajczyk w swoim vademecum nie wymienia lampy o takim oznaczeniu, to lampy zastosowane w tym wzmacniaczu, nie są lampami NOS = New Old Stock.

A jeśli tak, to piszący recenzję nie ma pojęcia o czym pisze.

GM

No to może zamówimy ? ;)

Kto ma paypala i mógłby zorganizować zamówienie ? Myślę, ze parę osób z ciekawości by go zakupiło. Dwie osoby już są:

1.Belzebub

2.Zyzio

Kto jeszcze by się pisał ?

No to może zamówimy ? ;)

Kto ma paypala i mógłby zorganizować zamówienie ? Myślę, ze parę osób z ciekawości by go zakupiło. Dwie osoby już są:

1.Belzebub

2.Zyzio

Kto jeszcze by się pisał -?

Tutaj trochę taniej:http://cgi.ebay.pl/Mini-Tube-AMP-SingleEnded-HIFI-Audio-Amplifer-6F3-PCL85/250703851655?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item3a5f1d3087

Trafa wyjściowe są te żółte duże prostokąty pod podstawkami (zalane żywica i w pudełku, swoją droga jaieś straszne miniaturki :P), a zasilacz chyba jakiś impulsowy z tego co widzę :).

jaka cena końcowa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w granicach 250 $ pewnie.

Ukryta Zawartość

Gość traxman

(Konto usunięte)

Drogo jak na takie maleństwo zasilane zasilaczem impulsowym, do tego coś dziwnego w opisie 6F3/PCL85 przecież to zupełnie inne lampy. 6F3P=ECL82=6BM8.

Bardzo małe też są transformatory wyjściowe, coś jak nasze TG2. Urządzenie sympatyczne, ale cudów raczej bym nie oczekiwał, a 700PLN piechotą nie chodzi.

Ale to cena z cłem i vatem?

Może przejdzie bez....

Drogo jak na takie maleństwo zasilane zasilaczem impulsowym, do tego coś dziwnego w opisie 6F3/PCL85 przecież to zupełnie inne lampy. 6F3P=ECL82=6BM8.

Bardzo małe też są transformatory wyjściowe, coś jak nasze TG2. Urządzenie sympatyczne, ale cudów raczej bym nie oczekiwał, a 700PLN piechotą nie chodzi.

Tu nie chodzi o cuda, a ciekawość ;) 700 zł to jeszcze nie taka tragedia, najwyżej pójdzie na Alledrogo - przy takiej recenzji miszcza Pacuły nie będzie to trudne ;)

Mnie już nic nie dziwi. Mam sporo przedmiotów z Chin, a po wpięciu większości z nich w mój system audio, przeżywałem bardzo pozytywne osłupienie.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Chińczyki eksportują na potęgę młodych ludzi żeby podpatrywali i kształcili się w świecie, chińska myśl techniczna może wkrótce rządzić.

W tej chwili to cały świta taje Chinom instrukcje jak co składać łudząc się że to dla nich jest dobre [niższe koszta produkcji]

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.