Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak wspólne LOGO

vanvideo

Rekomendowane odpowiedzi

-> Seba

przecież w logo Hermesa jest "odnośnik" do sprzętu - pokrętło głośności a'la Naim zamiast litery "o" w słowie "audio" ;-) Nota bene to logo też jest niezłe, ale bradziej podoba mi się dzieło twonka

No to ja jeszcze dorzucę swoją wizję.

Moim zdaniem logo nie powinno zawierać żadnego z elementów sprzętu jako wspólnego mianownika bo na tym polu zawsze będą pokrzywdzeni. Wydaje mi się, ze tu najważniejsi jesteśmy my czyli słuchacze.

Myslę, że każdy w tej zabawie ma w sobie coś z małego chłopca.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Prawda?

No i postać ta od biedy jako dziecko może być rozpatrywana w kategori unisex co pozwoli pogodzić również płeć piękną, hie hie..

No a muszla to symbol natury, naturalnego dźwięku do którego przecież dążymy

Niestety jakość po kompresji do owych nieszczęsnych40 kilo jest nie najlepsza.

Uwaga! Obrazek jest zaczerpnięty z folderu reklamowego nieistniejącej już krakowskiej Zeny. Dokonałem dzisiaj plagiatu posługując sie skanerem a potem kumplem i Adobe ;-) Mam nadzieję że nie naruszam niczyich dóbr. Jeśli jest inaczej proszę o sprostowanie.

Pozdrawiam.

[obrazekLUKASZ-102994_1.jpg]

Vanvideo ->niestety w tej chwili nie znam nazwy tej czcionki. Sprawdze to i odezwę się później.

Seba-> z całym szacunkiem ale to jest chłopiec ;-) Niestety rysy ma bardziej polinezyjskie niż słowiańskie co może mylić ale każdy widzi co chce i o to w tym chodzi.

Nie upieram się że to musi być to logo. Chodzi mi o faskt zastąpienia sprzętu człowiekiem.

Może ma ktoś w swoich zbiorach jakąś postać uchachaną, która by się nadawała?

Pozdrawiam

[obrazekLUKASZ-103015_1.jpg]

Doskonałe logo - ale dla audiofilów z Burkina Faso.

Mówisz, że elementy sprzętu w logo są niereprezentatywne - a ta mała czarna to niby jest? Dlaczego ma muszelkę zamiast słuchawek? Pewnie pochodzi z kraju, gdzie dochód na głowę wynosi pół dolara rocznie, więc o Bayerdynamicach może tylko pomarzyć. A gdzie ona tak patrzy? Pewnie wpatruje się w ocean, bo wie, że za horyzontem znajduje się lepszy świat, gdzie jedzenia i sprzętu jest w bród. Bardzo smutne logo.

Ja nadal glosuje za propozycja twonka z 2004-03-19 10:33:15. Pozniejsze modyfikacje tego logo, ktore tu sie pojawily, to tragedia :) Jeszcze to z zaokraglonymi literami moze byc , ale reszta..

(off topic)

gutten->zadaj sobie trud przeczytania paru wpisów powyżej. Znajdziesz tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytanaia.

Hihi, nie ukrywam, że zaskoczyłeś mnie. Tym poziomem wypowiedzi ukradleś dno, które do tej pory należało do jazza...

->zgadzam się, że ten projekt wygląda trochę jak medalion nagrobkowy. Chodzi jednak o intencje a nie wykonanie. W końcu na codzień zajmuję się czymś innym niż grafiką. Może ktoś inny znajdzie coś weselszego?

->w kwesti poprzednich projektów w 100% zgadzam się z Santdogiem

Pzdr!

Hej!

Informacyjnie - co do ostatniej propozycji to tegoż logo używał swego czasu (7-8lat temu) Arcam - jest na pudle po moim wzmacniaczu. Jak chcemy być orginalni to w tym przypadku nie ma o co kruszyć kopii.

Pozdrowienia

"Wprasować" grafikę w T-shirt'a można w wielu miejscach (nawet w co lepszych punktach ksero) - gdyby każdy, zrobił to na własną rękę to odpadałby problem zamówień, rozmiarów, dystrybucji, podatków ;) - tyle, że koszulki byłyby bardzo niepowtarzalne.

nie ,no ja wszystko a w kazdym badz razie wiele moge zrozumiec jestem baaaaaardzo tolerancyjny ale TO!! to juz przesada ,przegiecie wieksze niz narodziny wisniewskiego ,tego trzeba zabronic

igod troszke przesadziles

pozdrawiam michal

Ano używał. W szczególności na okładce instrukcji obsługi do swoich użądzeń. Obrazek zajmował większą część okładki i był w odcieniach szarości a dziewczynka nie była w żadnym kółku.

=>exp

Nie w charakterze logo firmy oczywiście :))) - natomiast tych kilka lat temu (czasy Delty 290, Alf 5, 6 itd) wszystkie pudełka były opatrzone tą ryciną. Widziałem ją z reszta jeszcze w kilku innych miejscach.

Pozdro

Panowie, przejdźmy od słów do czynu. Na początku chciałem powiedzieć kilka słów... .

Spróbuję załatwić wykonanie koszulek z takim wzorem. Dajcie mi tylko kilka dni. Mam dostęp do odpowiednich miejsc, muszę tylko rzucić temat. Można będzie zrobić najwyższej klasy t-shifty za (jak sądzę) niewielką cenę. Co wy na to, mam zasięgnąć języka?

Nie podejrzewam nikogo, aby chcial nosic na koszulce moja podobizne:), ale moim zdaniem exp ma talent.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przez te kolorki w pierwszej chwili pomyślałem, że za dużo wypiłem ;)

tak a propos loga, widzę, iż słuchający audiofile mają także zmysł artystyczny... nie bez pewnej złośliwości powiem, że kiedy odbywała się dyskusja na temat motta stronki, to nie była ona nawet w połowie tak żarliwa (ci co czytali wiedzą o co mi biega) ;))))

Tak mnie teraz olśniło, że przecież jest pewien motyw który mówi o nas wszystko. Niestety nie mam teraz dostępu praktycznie do żadnych narzędzi graficznych bo jestem w pracy, ale kto może niech coś z tym zrobi. Plagiat to chyba też nie będzie, bo ten symbol ma właśnie ilustrować to o czym tu piszemy.

[obrazekLUKASZ-103311_1.jpg]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.