Skocz do zawartości
IGNORED

archanioł vel słyszącyatom primo voto pawełxyz

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

jakich konkretów ? Ja jeszcze żadnych nie słyszałem od słyszących: same bajki.

(...) ABX służy do oceny różnych urządzeń(...)

Do oceny zmywarek także?

Gość rochu

(Konto usunięte)

A w takiej zmywarce - zużycie wody, pobór energii, poziom hałasu, chemiczny skład ścieków to też w ślepym teście?

Trzeba będzie zrobić w ramach krakowskich odsłuchów ślepy test pralek.

Lub choćby elektrycznych czajników.

Organoleptyczna ocena smaku wrzątku dla hardcorowców, coś w tym jest ; )

A w takiej zmywarce - zużycie wody, pobór energii, poziom hałasu, chemiczny skład ścieków to też w ślepym teście?

a audiofile od kiedy mierzą poziom hałasu swoich urządzeń, czy pobór energii ? To wszystko można zmierzyć.

Ja piszę o WRAŻENIACH. Poziom czystości talerzy też można zmierzyć, ale pytanie czy człowiek to zauważy.

Chcesz sprowadzić rzecz do absurdu, ale Ci się nie uda, bo to jest poważny temat. Przypominam, że w ten sposób się LEKI testuje, których używasz na co dzień.

Temat jest bardzo poważny.Nikt nie chce chodzić w niedopranej lub poplamionej odzieży.W ślepych testach to do końca nie wyjdzie.

Co ma moderacja ciekawego do powiedzenia na ten temat-proszę o śmiałe wypowiedzi wszystkich zainteresowanych,bo sytuacja do tego już dojrzała,wręcz

nawet sytuacja jest przejrzysta az nadto.

Z punktu widzenia moderacji: każdy ma prawo do własnych przekonań. Jest to akceptowane, ale tylko do momentu gdy te przekonania zaczynają być w sposób nachalny narzucane innym użytkownikom - takie zachowania czy też trolling nie są akceptowalne. Do zgłaszania takich przypadków służy funkcja "Raportuj", wówczas reakcja moderatorów jest zazwyczaj dość szybka.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość rochu

(Konto usunięte)

Z punktu widzenia moderacji: każdy ma prawo do własnych przekonań.(...)

Czy gdyby objawił się tutaj Adolf Hitler we własnej osobie albo Przewodniczący Mao, powiedziałbyś to samo?

To nie jest nachalność a wciskanie kitu ba rzekłbym nawet fanatyzm. Jak jeden z obozów napisze odpowiedni argument to druga ze stron twierdzi że np. urządzenie może być odróżnione bo coś tam coś tam ale nadal uparcie twierdzi że wszystko gra tak samo. Archanioł przyjedź się do Elba on jest wstanie się z Tobą założyć, że usłyszy różnice warunek- jest jeden zakład o 5 kafli. Nikt z fanatyków nie zgłosił się w tej sprawie a na co dzień postojebią w każdym możliwym temacie o wyższości abxu nad normalnym odsłuchem

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

To nie jest nachalność a wciskanie kitu ba rzekłbym nawet fanatyzm. Jak jeden z obozów napisze odpowiedni argument to druga ze stron twierdzi że np. urządzenie może być odróżnione bo coś tam coś tam ale nadal uparcie twierdzi że wszystko gra tak samo. Archanioł przyjedź się do Elba on jest wstanie się z Tobą założyć, że usłyszy różnice warunek- jest jeden zakład o 5 kafli. Nikt z fanatyków nie zgłosił się w tej sprawie a na co dzień postojebią w każdym możliwym temacie o wyższości abxu nad normalnym odsłuchem

Nie wiem dlaczego mam jechać do Elba ? Bo on by chciał ? Każdy by chciał :)) niech się w kolejce ustawi i podanie napisze...

Jest taki wątek: Wielkopolski Test AbX, pewno nie zauważyłeś... w którym parę osób się pofatygowało. Czytałeś wnioski ? polecam.

Jak jeden z obozów napisze odpowiedni argument to druga ze stron twierdzi że np. urządzenie może być odróżnione bo coś tam coś tam ale nadal uparcie twierdzi że wszystko gra tak samo.

Bardzo wymowne jest to, że wrogowie ABXa z wielką determinacją i konsekwencją cały czas wciskają czytelnikom forum w żywe oczy ten sam kit/propagandę, że zwolennicy ABX twierdzą że ''wszystko gra tak samo'' , a więc proszę wpiszcie sobie w wyszukiwarkę właśnie to zdanie ''wszystko gra tak samo'' i zobaczcie sobie sami kto najczęściej (o ile w ogóle nie wyłącznie) to zdanie wypowiada, i czy wyszukiwarka znajdzie choć jeden post (poczytalnego oczywiście) zwolennika matody ABX który głosi taką właśnie tezę. A jak już coś, to pierwsze tego typu udokumentowane wypowiedzi pochodzą właśnie od audiofili wypowiadających się odnośnie tego co udało im się wysłyszeć przy porównywaniu z równym poziomem głośności, a nie że ktoś komuś coś tutaj na siłę wmawia. A poza tym są w sieci np na portalu IXBT porównania tego typu na wysokiej jakości monitorach studyjnych i różnice pomiędzy różnymi DAC są tam jednak wychwytywalne, zresztą inny recenzent też z tego portalu na innych kolumnach własnego wykonania też stwierdzał nieraz różnice.

Zresztą jak wiadomo istniej coś takiego jakby to ująć tzw mądrość ludowa (z opisów z ogólnoludzkich obserwacji) że najczęściej jest tak że największą skłonność do tzw cudowania mają właśnie ci co nie mogą się pochwalić wysokimi realnymi zdolnościami, np w różnych klubach sportowych można to dobrze zauważyć, że wśród posiadaczy super profesjonalnych sprzętów i ubiorów najczęściej tylko bardzo niewielki procent dorównuje w formie, umiejętnościach i osiągach tym którzy nie przykładają aż tak wielkiej wagi do najwyższej klasy sprzętu, tym niemniej oczywiście jeżeli ktoś ma tzw talent/dar natury to super sprzęt mu jeszcze w tych jego osiągach dopomoże, no ale jak to mówią że słabej baletnicy to i rąbek spódnicy (taka analogia do ABXa) przeszkadza w osiąganiu dobrych rezultatów .

Moim zdaniem za dużą uwagę się przykłada do testów, porównań i słuchania sprzętu , a nie muzyki.Dlaczego ciągle mam sprawdzać czy to, czy tamto zagra lepiej?Ja już jestem w tym wieku,że dawno znalazłem to co mi pasuje:)

Dla pięciu kafli nie pojedziesz na jeden dzień ?

wpłać mi 5 kafli na konto, to przyjadę

Moim zdaniem za dużą uwagę się przykłada do testów, porównań i słuchania sprzętu , a nie muzyki.Dlaczego ciągle mam sprawdzać czy to, czy tamto zagra lepiej?Ja już jestem w tym wieku,że dawno znalazłem to co mi pasuje:)

to się udzielaj na forum muzyka, a nie sprzętu :))

Poza tym... z tego co widziałem, to jesteś maniakiem muzealnego sprzętu, a nie muzyki :)))

To jednak Archanioł się sprzedałeś, a myślałem,że nie robisz tego za pieniądze...

to się udzielaj na forum muzyka, a nie sprzętu :))

Poza tym... z tego co widziałem, to jesteś maniakiem muzealnego sprzętu, a nie muzyki :)))

To się jedno z drugim bardzo ściśle wiąże.Nie zauważyłeś tego jeszcze?Zdziwiłbyś się jak to muzeum potrafi zagrać.W ślepym teście byś wskazał na wyższość jego brzmienia.

To jednak Archanioł się sprzedałeś, a myślałem,że nie robisz tego za pieniądze...

Jeśli ktoś chce mnie zobaczyć, to niech dobrze zapłaci :) nie za moje poglądy, tylko za możliwość poznania mnie :)

To się jedno z drugim bardzo ściśle wiąże.Nie zauważyłeś tego jeszcze?Zdziwiłbyś się jak to muzeum potrafi zagrać.W ślepym teście byś wskazał na wyższość jego brzmienia.