Skocz do zawartości
IGNORED

Prosba do redaktorow i sprzedawcow kabli

marianek

Rekomendowane odpowiedzi

Im czystsza miedz tym lepsza przewodnosc -dlatego w promach kosmicznych,samolotach wojskowych a nawet w wyczynowych autach stosuje sie kable z bardzo czystej miedzi zeby byly ciensze (lzejsze)bo tam kazdy gram jest na wage zlota.W samolocie klasy 767 jest 10 ton! kabli i to z miedzi srebrzonej zeby sie nie utlenialy.Dlatego jestem bardzo ciekawy gdzie i za ile kupuja drut firmy audiofilskie,dlaczego w googlach nie mozna znalezc ceny miedzi 6N o srebrze 6N nie wspominajac?

Pisałem kiedyś do takiej firmy z Japonii i z Chin o srebro 6N (Ohno Contnous Cast) i owszem można było kupić, ale ceny nie chcieli podać, do czasu jak nie wyślę im danych kontaktowych mojej firmy (miałby się ktoś kontaktować). Dowiedziałem się tylko, że minimalne zamówienie to było chyba 600m, takiego druta.

System gra dobrze, albo nie....

barmanekm: i co uzyskałbyś mając 6N zamiast 4N? :-) Patrz pytanie wyżej...

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

a ja bym chciał, żeby w końcu wyszło szydło z worka, że kabel nie wpływa na jakość dźwięku, a przy najmniej nie aż tak, żeby płacić za niego kilkaset złotych.

barmanekm: i co uzyskałbyś mając 6N zamiast 4N? :-) Patrz pytanie wyżej...

Chciałem się właśnie przekonać - czy i co. Chodziło o srebro 6N OCC - ponoć nawet lepsze niż 7N zwykłe - może monokrystaliczna struktura wpływa na jakiś charakter "mikro zakłóceń". Nie wiem,

w końcu zrobiłem sobie IC na zwykłym drucie ze srebra 6N izolowanym bawełną. I było sporo lepiej niż na tanim OECHLBACHU za 50PLN. Nie wiem czy to zaleta srebra 6N czy BulletPLugów Eichmanna ale była wyraźna różnica. Nad resztą się nie zastanawiałem.

System gra dobrze, albo nie....

a ja bym chciał, żeby w końcu wyszło szydło z worka, że kabel nie wpływa na jakość dźwięku, a przy najmniej nie aż tak, żeby płacić za niego kilkaset złotych.

Niewątpliwie wpływ kabli na dzwięk jest.Tylko zależy na jakim sprzęcie się słucha.Kupowanie kabli droższych do sprzętu za kilkaset złotych mija się z celem.Ale przy drogich klockach uwierz mi zmiana kabli jest wyrażnie słyszalna.

Pozdrawiam

Skoro zmiana kabli jest już słyszalna, to musi zostawić wyraźny ślad na charakterystyce. Prawda? No to jeśli tak, to ja poproszę o dwie takie charakterystyki, dla dwóch różnych kabli, aby wykazać ta zauważalną różnicę :-)

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.