Skocz do zawartości
IGNORED

micromega + dynaudio = czy aby napewno?

Marfin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dwa tygodnie temu byłem na kolejnym odsłuchu, był to zestaw: micromega ai 60 + dynaudio dm 2/8, źródło - cd accuphase (modelu nie pamietam).

Po zakończonym odsłuchu byłem zachwycone, zdecydowanie najlepszy odsłuch do tej pory. Od tamtego czasu zdążyłem się "naczytać w sieci" i pojawiły się wątpliwości czy micromega napewno bedzie dobrym wyborem, zorientowałem się, że parametry cyferkowe nie są zbyt rewelacyjne, że szumy, że skuteczność ale z drugiej strony pięknie się tego słuchało nie wiedząc o tych cyferkach....

Panie/Panowie proszę o radę, czy jest sens kombinować i zmienić na inny wzmak (jeśli tak o to proszę o propozycję), czy może pozostać przy ai60, zakup już tuż tuż za tydzień.

https://www.audiostereo.pl/topic/73263-micromega-dynaudio-czy-aby-napewno/

jak byłeś zachwycony, to kupuj i słuchaj ile wlezie. Nie przejmuj się danymi technicznymi, bo one nie mają znaczenia, skoro gra, ani opiniami ludzi z forum, bo to Ty będziesz słuchał swojego sprzętu.

Witam

Dwa tygodnie temu byłem na kolejnym odsłuchu, był to zestaw: micromega ai 60 + dynaudio dm 2/8, źródło - cd accuphase (modelu nie pamietam).

Po zakończonym odsłuchu byłem zachwycone, zdecydowanie najlepszy odsłuch do tej pory. Od tamtego czasu zdążyłem się "naczytać w sieci" i pojawiły się wątpliwości czy micromega napewno bedzie dobrym wyborem, zorientowałem się, że parametry cyferkowe nie są zbyt rewelacyjne, że szumy, że skuteczność ale z drugiej strony pięknie się tego słuchało nie wiedząc o tych cyferkach....

Panie/Panowie proszę o radę, czy jest sens kombinować i zmienić na inny wzmak (jeśli tak o to proszę o propozycję), czy może pozostać przy ai60, zakup już tuż tuż za tydzień.

jeśli ten odsłuch był na jakiejś rockowej muzyce o dużej dynamice i grał ten sprzęt ładnie to kupuj, a jeśli słuchałeś plumkania to lepiej idź jeszcze raz i posłuchaj na jakimś rocku, bo spokojna muzyka to żaden test dla stereo.

Słuchałem na w/w zestawie różnej muzyki ale rzeczywiście plumkanie przeważało :) Zamierzam jeszcze posłuchać dynków z AA MAP-105/305, nadem c355, Creek evolition 2 i CA 740A.

Jeśli ktoś posiada w/w wzmacniacze bardzo proszę o opinie :)

Słuchałem na w/w zestawie różnej muzyki ale rzeczywiście plumkanie przeważało :) Zamierzam jeszcze posłuchać dynków z AA MAP-105/305, nadem c355, Creek evolition 2 i CA 740A.

Jeśli ktoś posiada w/w wzmacniacze bardzo proszę o opinie :)

Doloz jeszcze rotela.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 2 tygodnie później...

Stałem się w końcu szczęśliwym posiadaczem stereo, finalnie padło na music hall a25.2 + dynaudio dm 2/8 + int. Acrolink A2200II + k. głośnikowe wireworld carniwal 2. Miłym zaskoczeniem okazał się mój stary cd technics ps50, który przez 10 lat leżał zakurzony i nigdy nie był używany, miałem go na odsłuchu i daje dziadek radę

Słuchałem jeszcze z dynkami NAD'a c355, nie wiem jak z innymi monitorami ale w tej konfiguracji mnie strasznie rozczarował, słuchać się nie dało, strasznie wysoko, krew z uszów a przecież seria dm ma miękkie kopułki i dość łagodną lekko cofniętą górę...

CA Azur 650 jakoś tak jasno, gładko, bez wyrazu, lepiej niż nad ale to jeszcze nie to....

Micromega ai60 gdyby miała troszkę więcej pary i pilota była by numerem jeden brzmieniowo, w końcu okazało się, że music hall ma to co micromega + zapas mocy/dobre parametry no i pilota z dynkami zagrał gęsto, soczyście, czuć że ma kopa

Teraz granie i wygrzewanie...

Gram dużo z PC karta xonar d2, na razie mam zwykły kabelek jack-2rca, zastanawiam się nad Ultralinkiem. Pytanie który model wziąść: advanced performance, matrix czy wystarczy challenger 2. Ktoś ma może takie kabelki? Ewentualnie proszę o jakieś inne propozycje....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.