Skocz do zawartości
IGNORED

co sądzicie o tych kolumnach?

krystek929

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Chcę zmienić moje kolumny (Jamo s 708) na coś innego. Jest kilka propozycji na alledrogo, budżet to max 1300 zl. Wpadł mi do oka zestaw M-AUDIO REFERENCE HRS 60-słyszał może ktoś ten zestaw?Można go kupić za nie całe 1200pln. (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) link do nich. W sumie do firma M-audio do najgorszych nie należy, ale nie chciałbym kupić czegoś gorszego od tych Jamo. Podoba mi sie rownież zestaw WHARFEDALE DIAMOND HCP. Jest nieco droższy ale tu już firma odgrywa ważną rolę. Czy w tym systemie jako głośniki frontowe zastosowane są Diamondy 9.5? I jeszcze jedno pytanie, jeśli mieli byście wybierać między Diamond 10.5 a Diamond 10.4, to co byście wybrali?Dziękuje i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/73380-co-s%C4%85dzicie-o-tych-kolumnach/

>W sumie do firma M-audio do najgorszych nie należy

Nie zgadzam się z tym. To typowy "nowotwór"- marka, pod którą sprzedawane są chińskie wyroby głośnikopodobne, którymi dystrybutorzy uzupełniają zestawy kina domowego lecąc po najniższych kosztach- w przypadku skompletowania z kolumnami firmowymi klient nie kupiłby takiego zestawu z uwagi na zbyt wysoką cenę.

Lepiej zwróć uwagę na prawdziwe firmy , "wafelki" są ok, można też rzucić okiem na propozycje Kody/Tagi- budżetu też nie rujnują, a konstrukcyjnie są bardziej dopracowane.

W tym przedziale cenowym można również mieć Fiesty, czy Maestro z Tonsilu, a to już zdecydowanie lepsza propozycja od tandety typu M-audio.

Uważaj na wafle z serii 9 HCP. Pisałem o tym już w innym wątku. One nie mają nic wspólnego z Diamond 9.5 - dużo gorsze papierowe przetworniki oraz konstrukcja z bierną membraną i otworem bassreflex daje słabe rezultaty. Jeśli Wafle to weź już Diamond 10.

Ja nie słuchałem M-Audio ale miałem okazję mieć tanie głośniki innego producenta a mianowicie KODA K5000. Powiem tak - to co udało im się stworzyć w tej kwocie przerosło moje oczekiwania a dodatkowy tuning potrafił z nich wykrzesać jeszcze więcej możliwości. Więc radzę się dobrze rozejrzeć, poczytać i może uda się trafić jakiś wybitny (oczywiście w swojej kwocie) model nawet taniego producenta.

akurat linia reference jest najwyzsza linia z tej frmy i faktycznie nie jest najgorsza. jels ichodzi o Dimondy HCP to sa one gorzej wyknane niz zestawy czyste Diamond. Wersja 10 bardzo fajna. slsyzalem 10.4 i 10.5 bardzo fajne do niewielkiego pmieszczenia 10.4 beda super :) mozna tez pomyslec o Quadralach Quintasach 5000 za 1200 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.