Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny podłogowe do przediału 2000-3000

laki666

Rekomendowane odpowiedzi

witam

posiadam amplituner rvx 2500 yamaha

chce kupic koumny w przedziale 2000-3000 podłogowe

lubie głebie basu

ale chce później do tych co kupie podłogowych kolumn dobrać kiedyś reszte kolumn łacznie subem

myślałem nad

MAGNAT QUANTUM 605

GŁOŚNIK DALI IKON6

PARADIGM MONITOR 9.v 6

WHARFEDALE DIAMOND 10.7

albo inne słucham róznej muzyki

prosze o opinie i porade

odsluchaj klipsh F3 - aktualnie mozna kupic w dobrej cenie (ok 2300 para), skompletowanie zestawu 5.1 tez wyjdzie dosc tanio

no i jeszcze bardzo uniwersalne MA RX6

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

MAGNAT QUANTUM 605

GŁOŚNIK DALI IKON6

PARADIGM MONITOR 9.v 6

WHARFEDALE DIAMOND 10.7

Za taka kase kupisz juz Quantum 705. Oba modele maja gleboki mily bas.

?👈

Ikony 6 nie posiadają głębokiego basu. Basowe kolumny i bardzo skuteczne , czyli dobre na duże pomieszczenie , sa Paradigmy Monitor 9.Tym bardziej że ostatnio cena spadła i jest bardzo atrakcyjna.Możesz też zwrócić uwagę na Monitor Audio BX6. Wspomniane przez ciebie Magnaty 605 to dobry wybór ale nie wiem czy można je jeszcze dostać.Ostatnia propozycja to Dali Lektor 6.

Ikony 6 nie posiadają głębokiego basu. Basowe kolumny i bardzo skuteczne , czyli dobre na duże pomieszczenie , sa Paradigmy Monitor 9.Tym bardziej że ostatnio cena spadła i jest bardzo atrakcyjna.Możesz też zwrócić uwagę na Monitor Audio BX6. Wspomniane przez ciebie Magnaty 605 to dobry wybór ale nie wiem czy można je jeszcze dostać.Ostatnia propozycja to Dali

Magnaty Quantum 605 nie dostanie?Proszę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cena super, tylko to raczej nie są kolumny na 45m

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ogolnie forum spada na psy .... do około 3 tys ja bym szukał cos bardziej wyrafinowanego niz marketowe wharfedale czy heco :)

Ukryta Zawartość

na scanach ....

Ukryta Zawartość

ogolnie forum spada na psy .... do około 3 tys ja bym szukał cos bardziej wyrafinowanego niz marketowe wharfedale czy heco :)

Ukryta Zawartość

na scanach ....

Ignac przede wszystkim popatrz na sprzet towarzyszacy. Ta Yamaszka nawet nie pociagnie tych scanow. Wiem bo sluchalem podobnych w RLS Triton II z cyrusem 8vs2 i niestety przy wikeszych poziomach glosnosci zalaczal sie zabezpieczenie wzmaka. A grajac tymi esami na 40 qm bez podkrecenia galy w Yamaszce autora to... nie bede konczyl.

Po drugie kilka razy proponowalem sprzyty (tzw.rodzynki w dobrych cenach) wzmacniacze typu quad 77(188 euro), MF X150((300 euro)- to mnie zjechali, ze wola cos bardziej komercyjnego typu denon, marantz, yamaha, sony - wiec sam widzisz.

Z drugiej strony HECO to taka marka uznawana na tym forum za plastik z marketu, a to sa naprawde przyzwoicie zrobione kolumny w swoim przedziale cenowym, jakoscia dzwieku nie porownywalna z kolumnami , kotre podales co nie zmienia faktu, ze niektorzy wola jednak nowe.

Ja osobiscie wybralbym ESY ale.... no wlasnie ale to nie ja wybieram i nie Ty.

Niektorzy ucza sie na cudzych bledach, inni wola sie sami sparzyc, aby doswiadczyc na wlasnej skorze.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

jak na razie to żadna sensowna propozycji kolumn do 45m mieszkania kolegi, tak aby się nie "sparzył", z waszej strony nie padła...

Liczymy na glos rozsadku don. Narazie nic sensownego nie zaproponowales.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

wydaje mi się, że zaproponowałem całkiem przyzwoite kolumny, do bardzo dużego pomieszczenia w cenie ~3 tys.

wy jak na razie zaproponowaliście kolumny może i lepsze, ale do 2x mniejszego pomieszczenia, wiadomo że im mniejsze kolumny, tym lepsze można dostać w tej samej cenie np porządny monitor w cenie przeciętnej podłogówki

wydaje mi się, że zaproponowałem całkiem przyzwoite kolumny, do bardzo dużego pomieszczenia w cenie ~3 tys.

wy jak na razie zaproponowaliście kolumny może i lepsze, ale do 2x mniejszego pomieszczenia, wiadomo że im mniejsze kolumny, tym lepsze można dostać w tej samej cenie np porządny monitor w cenie przeciętnej podłogówki

Ja nic nie proponowalem.

witam

z tego co przeczytałem jeszcze nic nie wybrałem

moja propozycja to MAGNAT QUANTUM 605 na pewno dla tego ze cena jest super i głośniki grają całkiem nie źle

ale czy pod moją yamahe 2500 i metraż 45m zagrają tego nie wiem

na pewno w nie długim czasie do łoże centralny i surrondy i suba

moje propozycja to niech każdy na pisze jakie by wybrał wtedy cos można powiedzieć może ja się myle z magnatami

proszę o tak zwane gosowanie i opis czym sugerowaliście się przy tym wyborze

pozdrawiam

mariusz

jak na razie to żadna sensowna propozycji kolumn do 45m mieszkania kolegi, tak aby się nie "sparzył", z waszej strony nie padła...

F3 to nie jest sensowna propozycja na ten metraz?

moje słowa były skierowane do dwóch panów twierdzących jakoby małe podłogówki ESA były dobrą propozycją na 45m

Klipsch F3 mocowo są sensowną propozycją na ten metraż, ale nie oszukujmy się, to bardzo niska klasa kolumn

Sama Yamaha nie jest szczytem techniki ani super precyzji. A za 3.5k kolega kupi zestw 5.0 Klipsch .Basu na początek wystarczy.

A i efektywność na poziomie 97.5 zrobi swoje. Moim zdabiem jakość - cena nie ma sobie równych. Pamiętajmy ,że to 45m2.

I tak nie obejdzie się bez sub. Po co wchodzić w koszty i tak za lat parę będą zmiany.

Klipsch F3 ... to bardzo niska klasa kolumn

bardzo niska klasa w cenie 2,5 tys zl za pare???? oO

Rozumiem ze komus nie przypada do gustu ich brzmienie i nazwie je sredniakami w swojej klasie ale zeby je tak zbesztac to hmmm .....

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 7 Listopada 2010 - ogloszenia to w ogloszeniach
Ukryte przez Yamnick, 7 Listopada 2010 - ogloszenia to w ogloszeniach

HECO Celan 700 szczegóły na PW

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

I o to właśnie chodzi , niech będą sobie średniakami do średniej Yamahy. Równie dobrze możemy polecać głośniki za 15 tysia.

A basu z Klipsch-y napewno nie zabraknie. Środek może i delikatnie cofnięty ,ale i MA ma swoje braki.

Ani BX ,RS i M nie kupisz w tej cenie , co F3 za komplet.

Pozdrawiam wszystkich miłośników MONITOR AUDIO.

Kolega myśli o rozbudowie systemu w póżniwjszym czasie , ale po co przeplacać skoro PACK wychodzi taniej ?

Pozostaje tylko sub w najbliższym czasie . Po za tym może sam zainteresowany coś nam powie , zamiast drzeć

koty między sobą.

Pozdrawiam Cię serdecznie.

również pozdrawiam ;)

Kolega myśli o rozbudowie systemu w póżniwjszym czasie , ale po co przeplacać skoro PACK wychodzi taniej ?

jednak nie do końca się zgadzam z tym stwierdzeniem, dlatego że Klipsch ma resztę głośników tanią jak barszcz (centralny i tyły), a w cenie ok 3 tys. można czasem zamiast packa F3 kupić RF82, różnica diametralna ;)

jakie besztanie ? to bardzo mocne ale niskiej klasy kolumny (średnica i góra)

wszystkie wymienione tutaj kolumny <3000zl to niska (dla wielu osob pewnie niska/srednia) klasa wiec piszac o F3 ze to "bardzo niska klasa" sugeruje, ze to najgorsza pod wzgledem jakosci dzwieku propozycja. Nie jestem jakims wielkim fanem F3 ale za 2300zl nie znajdziesz latwo nowej pary duzych, mocnych podlogowek ktore przyzowicie graja. w tej cenie jest to dla mnie scisla czolowka a nie sredniaki. Twoja propozycja to skok cenowy o 40-50% wiec nie ma co porownywac. Oczywiscie skok jakosciowy tez jest spory i byc moze warto dokladac ponad 1 tys zl

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.